Přejít na obsah

Kontrola logu 1.9 TDi 81kW

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

chtěl bych požádat o pomoc s logem. Auto (AHF 81kW, 290000 km) nemá výkon, jaký byl mělo mít. Turbo lehce píská a spotřeba je dlouhodobě víceméně stejná cca 5,4 litru.

Celkově jsem provedl dva logy z různé doby, první starší (LOG1) jsem dělal na základě toho, že kolem 3000 rpm nastal znatelný, ale jen krátkodobý, propad výkonu. Po tomto měření jsem vyměnil podtlakové hadičky a dále jezdil. Nedávno mi auto ovšem padlo do nouzáku (na čtverku pod plným), bylo to poprvé a zatím naposled. VAG neukazuje žádné chyby. Preventivně jsem demontoval podtlakovou baňku regulace turba, ta měla lehce rezavé táhlo, to lehce drhlo, takže jsem ho vyčistil a opět chodí lehce a tlak nepouští. Naklápění lopatek turba jde taky dobře, tak jsem to složil a po tomto zásahu provedl druhé měření (LOG2). Obě měření jsou na trojku do prudkého táhlého kopce pod plným (první měření bylo s více naloženým autem do prudšího kopce)

Podíval by se na to někdo prosím a poradil, na co se zaměřit, nebo co by mohlo být špatné?

Díky moc za jakékoliv informace.

Oba logy z VAGu zde: http://leteckaposta.cz/598202645

post-39403-0-32297500-1452430428_thumb.png

post-39403-0-80485600-1452430434_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Skontroluj natrubok podtlakoveho cerpadla.nedavno som to riesil na bratovom passate ten isty motor,auto malo slaby tah,natrubok na cerpadle bol volny a hybal sa.narazil som ho naspat,zalepil tekutym kovom a odvtedy bez problemov. Takisto ventil N75 ti nemusi drzat podtlak a s nim aj veci zavisle na podtlaku ti nefunguju ako maju,preto ti to moze hadzat do nudzaku.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...