Jump to content

Problém s dálkovými světly

martyyy

Recommended Posts

Zdravím,

už delší dobu mám na své OII před FL problém s dálkovými světly, vždy se problém objevuje jinak a zcela náhodně, po stání auta a následlném nastartování můžou nastat tyhle situace (pokaždé jiná):

1) Svítí kontrolka žárovky, na maxidotu se zobrazí závada pravého dálkového světla, po zapnutí dálkových světel kontrolka zhasne a obě dálkové světla normálně svítí => vše je vpořádku

2) Svítí kontrolka žárovky, na maxidotu se zobrazí závada pravého dálkového světla, po zapnutí dálkového světla pravé dálkové světlo nesvítí a po 5 sekundách se dálková světla vypnou, je potřeba znovu přepnout světla a zase jedno dálkové světlo svítí jen na 5 sekund. => což jestli chápu správně tak je vpořádku protože ochraný obvod v OII dálkové světla vypne

Situace č. 2 je nejčastější (cca 85% po startu), když vymontuju světlomet, dám pryč konektor, zkontroluji žárovku (ta je vždy vpořádku), pak vše zas smontuji a žárovka svítí a ani nesvítí kontrolka žárovek, takhle to vydrží asi 10 dní a pak zase nastává situace 1 nebo 2... Napáda mě jen že je problém v konektoru ale proč to vždy vydrží jen 10 dní.

Nezažil někdo něco podobného? Díky

//Edit: Omlouvám se spletl jsem si kategorii, patří do OII

• 7 years later...
On 3/11/2016 at 6:12 PM, martyyy said:

Zdravím,

už delší dobu mám na své Octavia II před FL problém s dálkovými světly, vždy se problém objevuje jinak a zcela náhodně, po stání auta a následlném nastartování můžou nastat tyhle situace (pokaždé jiná):

1) Svítí kontrolka žárovky, na maxidotu se zobrazí závada pravého dálkového světla, po zapnutí dálkových světel kontrolka zhasne a obě dálkové světla normálně svítí => vše je vpořádku

2) Svítí kontrolka žárovky, na maxidotu se zobrazí závada pravého dálkového světla, po zapnutí dálkového světla pravé dálkové světlo nesvítí a po 5 sekundách se dálková světla vypnou, je potřeba znovu přepnout světla a zase jedno dálkové světlo svítí jen na 5 sekund. => což jestli chápu správně tak je vpořádku protože ochraný obvod v Octavia II dálkové světla vypne

Situace č. 2 je nejčastější (cca 85% po startu), když vymontuju světlomet, dám pryč konektor, zkontroluji žárovku (ta je vždy vpořádku), pak vše zas smontuji a žárovka svítí a ani nesvítí kontrolka žárovek, takhle to vydrží asi 10 dní a pak zase nastává situace 1 nebo 2... Napáda mě jen že je problém v konektoru ale proč to vždy vydrží jen 10 dní.

Nezažil někdo něco podobného? Díky

//Edit: Omlouvám se spletl jsem si kategorii, patří do Octavia II

Jak jsi to prosím vyřešil?