Přejít na obsah

Po dovolené problémy s blinkry

IVI@ra

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny.

Mám takový malý problém se kterým si nevím vůbec rady. :(

Jsem majitelem O1 1.9 TDI ALH combi 2003 dvoutlačítkový vystřelovák, maxidot a měl jsem před odjezdem na dovolenou nastaveno, že při zamčení a odemčení auta mi bliknou blinkry. Na dovolenou jsem si půjčil nosič kol na tažné zařízení. Namontoval jsem ho odzkoušel jsem světla, naložil jsem kola a hurá. Všechno bylo bez problémů až do doby kdy jsem se vracel zpět. Postup stejný(montáž držáku s kontrolou) ale při kontrole se začaly dít věci.

Začalo to tím, že na nosiči blikala jen jedna směrovka. zjistil jsem vadnou pojistku.Výměna a znovu kontrola. Blikače OK ale nefunkční výstražné(také vypálená pojistka) výměna a znova test. Vše fungovalo až jsem se dostal ke kontrole mlhovky kterou jsem zapnul a během chvilky pojistka pro mlhovky v čoudu. Držák jsem vrátil zpět. Překontroloval jsem zásuvku - OK - vyměnil a překontroloval jsem pojistky - OK

A teď........... je možné že mi ten nosič něco odpálil krom těch pojistek když mi auto teď při zamykání ani odemykání nebliká?

Nebo že by se nakódování samo změnilo?

Prováděl jsem kontrolu funkčnosti všech dveří tak jak je to tu popsáno v některém z témat. Ať otevřu kterékoliv dveře tak světýlko v autě se rozsvítí. Zkontroloval jsem i spínač na přední kapotě a podle maxidotu funguje.

Víko kufru nevím pořádně jak ověřit. Jen podle maxidotu mi přijde že ten microspínač taky funguje tak už vážně nevím.

Auto se celé zamkne i odemkne. Ale bylo pro mne pohodlnější když jsem na dálku mohl opticky ověřit zda jsem zamkl či ne.

Rád bych to zpět.

Jinak na diagnostice jsem ještě nebyl.

Předem všem velice děkuji za rady a postřehy.

Odkaz ke komentáři

Takže jsem zase zpět.

Dneska jsem se rozhodl znova překontrolovat všechny pojistky. Pojistky byly OK ale co nebyla OK byly jejich hodnoty v některých umístěních. Proto jsem podle plánku srovnal hodnoty všech pojistek tak jak by to mělo být.

Dále jsem provedl test zamykání dveří. sedl jsem si do auta a dálkou jsem se zamkl. Pak jsem zkoušel zevnitř otevírat jedny dveře po druhých a ani jedny nesly otevřít. Všiml jsem si, že při zamykání je slyšet cvakání relátka zhruba ve stejném intervalu jak by mely blikat i ty blinkry tak proč do pytle nejdou?

Další čeho jsem si všiml je, že při zamykání se ve všech dveřích ozve dvojité cvaknutí jen u kufrových je slyšet jen jedno. Mohlo by to mít spojitost?

Předem děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

Dionyzos:Jo to samozřejmě mám v plánu ale musí na to vyjít trochu času a sejít se časově s člověkem který tu diagnostiku bude dělat. Sám mám sice VAG ale jsem začátečník takže v tom moc zatím nezvládám.

Ale alespoň se snažím problém řešit selským rozumem. Auto mam cca trictvrte roku a tohle je první závada. Takže se vlastně seznamuju.

Odkaz ke komentáři

Ahoj všem

Tak dneska jsem se konečně dostal na diagnostiku a světe div se, ono nic. Auto je ve všech jednotkách bez chyby. Kódování zůstalo v původním stavu takže by to mělo blikat ale ono stále nic. Tak už vážně netuším.

Pořídil jsem si i VAG a kabel ale zatím moc v něm nezvládám. ale snažím se učit. Pokud by mě někdo navedl v tom vagu co bych si mohl ještě překontrolovat a jakým způsobem tak budu velice vděčný. Případně pokud by mi někdo mohl dát menší školení na VAG bylo by to úplně super. Jsem z Loun.

Předem díky za názory a odpovědi.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak záhada vyřešena. Celý problém byl v pojistkové skřínce. Ne tedy přímo v ní ale pod ní. Byl upálený kabel k pojistce. Došlo k tomu nejspíš díky špatným hodnotám pojistek od předchozího majitele.

Jsem rád že to neodnesla komfortka a nebo něco jiného.

Takže dušička je spokojená a Octávka zase už bliká.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...