Přejít na obsah

1.6 MPI posilovač nedrží podtlak

Doporučené příspěvky

Ahoj kolegové,

mám prosím dotaz - Octavia 1.6 benzín 75KW.

Když auto stojí s vypnutým motorem, tak po nějaké době (max hodiny) ztvrdne brzdový pedál a musím vyvinout velkou sílu na brždění. Okamžitě po nastartování je vše OK.
Na diagnostice vyhazuje chybu, že palivová směs je příliš chudá. Když chybu vymažu, tak můžu jet klidně 20 km a chyba se neobjeví. Ale jakmile stojím někde a nechám to jet na volnoběh, tak chyba vyskočí.

Z tohoto laicky vyvozuju, že mi někde netěsní posilovač brzd. Otázkou je, kde, kam všude se podívat, nějaké tipy prosím?
Díval jsem se na trubku, co spojuje posilovač s motorem a nic sem neobjevil. Ani neslyším nějaké syčení, netěsnost bude asi malá.

Situace je pravděpodobně horší v zimě. Během léta je sice chyba v paměti závad, ale nesvítí kontrolka motoru. V zime už vyskakuje i kontrolka motoru.

Díky za tipy, Ivo

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

To je normální funkce potlakového posilovače. Ten funguje jen tehdy, je-li motor v činnosti (je připojen na sací potrubí).

Mě se před X roky projevila jiná závada - posilovač nevyvíjel dostatečný brzdový tlak. Chyba byla v přívodní hadičce, číslo dílu 1J0 612 041 - pouhým okem neviditelná trhlinka. Od výměny by klid.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...