Přejít na obsah

kaba8

OctaviaClub
  • Počet příspěvků

    42
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele kaba8

  1. kaba8

    Chip na FSI

    Už tady na toto téma vlákno je - http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=5717 ;)
  2. Připojuji se k ostatním. Jednoznačně benzín. Nafta znamená nastartovat a jet 50-100km. Vyplatí se při větším nájezdu. Navíc při krátkých popojížďkách ani nafta nebude dosahovat nízkých hodnot.
  3. kaba8

    Šedá dymovnica

    Pokud není garáž vytápěná, ale naopak rozumně větraná, tak autu svědčí.
  4. Nebo "zlodějsky" otevřít haupnu a připojit baterku. Safe sytém je sviňa :wacko:
  5. kaba8

    Historie vozu

    Taktak, je to hodně o lidech. Někdo je ochotný, někdo méně. Ale tisk pro zákazníka opravdu možný není nikde (ani u těch hodně ochotných).
  6. Já měl na OI alarm CA-1803, kde se servisní mód volil přes gsmlink.cz nebo prostřednictvím sms RESET0 (z autorizovaného telefonu). Na OII mám systém META, kde se servisní mód aktivuje dvojitým stisknutím ledkového tlačítka po nastartování auta. Origo ŠkodaAlarm neznám.
  7. Zajímavá "jednačtyřka" :palec:
  8. Dtto. Ještě bych posoudil, zda vlastní pneu jsou ještě k nějakému ježdění. V pneuservisu bych pak nechal zout ty gumy, pak už jen vlastní práce, jak píše kolega (tmel, přebroušení, plnič, lak).
  9. A přední světla se automaticky rozsvěcí nebo ne?
  10. Stejnou poruchu jsem měl na jedničkový Fábii. Škoda servis (služební auto) tvrdil, že závada je v elektronice xenonů, že jedině vyměnit. To je však ranec. Nakonec v tomto případě pomohla demontáž světla a důkladné vyčištění všech kontaktů (zřejmě přechodový odpor).
  11. kaba8

    Octavia GT193

    btw: tahle moc krásná tedy není :unsure:
  12. Budeš hrát ruskou ruletu. Vždy při nástupu do auta. Nastartuju, nenastartuju... viz http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=10, kde je právě "pouhých" 1749 příspěvků na 88 stranách toto téma. Kdyby ten motor neměl tyto neduhy, byl by vynikající. Sám jsem ho hodně chtěl. Tichý, výkonný, při klidné jízdě moc nežere. Ale mít bokem min 100 tis na opravu, to fakt ne :wallbash: . Tak jsem s těžkým srdcem tuto motorizaci vyškrtnul. Jedině mladší ročník. Až budu jednou kupovat Octavii III, tak s 1,8 TSI.
  13. Nevím, jaký tak je typ alarmu, já jsem ve svém autě pro tyto případy vždy přepínal alarm na servisní režim, tj monitoruje ale nezasahuje.
  14. Jozefe - Ne, po vytažení klíče má lampička svítit. Buď do zamknutí dveří nebo vyčerpání času, který měří komfortka. Nepíšeš, co máš v autě instalováno.
  15. Pro Octavii II. FL bych volil 1,2TSI http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showforum=98 . Relativně jednoduchý malý motor, netrpí takovými neduhy, jako jeho silnější bráškové. Platí do pro auta do roku výroby 2012. Mmch velmi rychle má plnou teplotu. Btw: Já jsem se hodně vyřádil s porovnáváním motorů do dvojkových Octavií. Mě se karosářské provedení po FL nelíbí, takže jsem vybíral z předface motorizací. Zajezdil jsem si se všemi motory (rukama mi prošlo více jak 50 aut z let výroby 2004-2012). Díky nadstandardnímu přístupu prodejce Škoda Auto Porsche Hradec Králové jsem si zajezdil i s 1,2 TSI a nebylo to zlé. Až budu mít chvíli čas, rozepíši se o svém testování (1,4MPI, 1,6 MPI, 1,6 FSI, 1,8 TSI, 2,0 FSI, 2,0 TSFI, 1,9 TDI, 2,0 TDI a 2,0TDI RS - jediné, co jsem si "netestoval" byla 1,6 MPI ) B)
  16. Červená LED se rozbliká jen tehdy, když u všech dveří při zamykání zafunguje safesystem. Vnitřní osvětlení má reagovat na každé dveře (příslušný mikrospínač ve dveřích)
  17. Mi to dělalo taky. Problem byl u mě, nevšiml jsem si, že mám na klimatroniku zapnuté rozmrazování předního okna. Odesláno z mého G630-U20 pomocí Tapatalk
  18. Měl bych dotaz ke zkušeným Existuje nějaká možnost, jak rozsvítit nějakou neobsazenou (pokud možno ne červenou) kontrolku na přístrojové desce? Plánuji do nárazníku dát http://www.osram.cz/osram_cz/novinky-a-znalosti/automobilovy-special/designove-svetelne-zdroje-pro-automobilovy-prumysl--svym-stylovym-vzhledem-pritahuji-pozornost/osvetleni-pro-automobily---stylove-a-modni/led-technologie-svetel-pro-celodenni-sviceni/ledriving-lg-premiove-osram-led-svetlo-pro-denni-sviceni/index.jsp světla, mají řídící jednotku, která při zvýšení palubního napětí rozsvítí světlomety. Chybí však kontrola, že opravdu svítí. Ze zákona není kontrolka povinná, ale rád bych jí měl. Půjde to?
  19. To je normální funkce potlakového posilovače. Ten funguje jen tehdy, je-li motor v činnosti (je připojen na sací potrubí). Mě se před X roky projevila jiná závada - posilovač nevyvíjel dostatečný brzdový tlak. Chyba byla v přívodní hadičce, číslo dílu 1J0 612 041 - pouhým okem neviditelná trhlinka. Od výměny by klid.
  20. Vnější osvětlení vozidla musí odpovídat vyhlášce o provozu na pozemních komunikacích. A tam se rozhodně o ničem blikajícím krom blinkru nepíše. Takže to na pokutu rozhodně je. Odesláno z mého G630-U20 pomocí Tapatalk
  21. Ve světě motorů č.46/2016 vyšel článek věnovaný motorům 2,0FSI. Zde se píše o tom, že nevýhodou přímého vstřikování benzínu do válců je tvorba sazí. EGR ventilem se přivádí část spálené směsi od předkatalyzátoru zpět do sání. Zde ulpívá především na ventilech. Nejprve se zmenšuje průměr, takže motoru klesá mírně výkon. Další fází usazování tohoto karbonu na ventilech je jejich postupné nedovírání. Daný válec (či válce) nedosahuje plné komprese a motor začíná poškubávat. Nejdřív na volnoběhu, pak i při jízdě. Stav se postupně zhoršuje. Pokus se jezdí takto dál, další zvětšování karbonového nánosu způsobí podfukování ventilů, které se tím podpálí. Pak už je to na repas hlavy motoru. Rada zní. Pokud se motor ještě chová jako motor, tankovat výhradně aditivovaný benzín bez biosložek a dodržovat minimální oktanové číslo. O těchto benzínech se dá něco dočíst i na tomto fóru, stačí pohledat. Jen poznámka na okraj - aby řidič zaznamenal nějakou změnu k lepšímu, je třeba na toto palivo ujet min 5-8 tis km (než začnou aditiva něco pomalu napravovat a řídící jednotka upraví datové pole motoru na lepší "papů"). Btw: možná to nepomůže. Ale když ano, tak je to nejlevnější řešení.
  22. Neřešil, spíš pozoroval. Nejsem majitelem OII 1,6MPI, takže je to možná trochu OT: Když jsem před mnoha lety kupoval Octavii (1,6 74kW), byla na letních 195/65/R15 stejné pak byly i zimáky. Oboje v plechu. Mo se mi to nelíbilo, když se naskytla příležitost elektronů, hned jsem toho využil. V "mém" pneuservisu toho času nabízeli i kompletní použitá kola, šel jsem do 205/55/R16. Auto trošku ztvrdlo, zvětšil se valivý odpor. Díky pneumatikám mi i dost ztěžklo řízení. Ale auto na silnici sedělo o něco líp. Rozdíly v akceleraci nebyly velké. Rovněž tak spotřeba stoupla nepatrně. Po čase jsem koupil nové letní pneu, o dost klesl jak valivý odpor, tak u odpor při otáčení volantem v klidu. Spotřeba klesla. Závěr? Pneu dělá opravdu hodně. Má situace nyní - zimní 195/65/R15, letní 235/45/R17. Dynamika a spotřeba stejná, jen letní jsou o dost tvrdší (auto je ve spojitosti s podvozkem hodně tvrdé, zato v létě za sucha si můžu dovolit opravdu dost). Ale mám jiný motor B)
  23. Co píše diagnostika?
  24. kontakt na servis v Teplicích: http://www.repres.eu/repres/5-NABIDKA-SLUZEB/15-Opravy-pristrojovych-desek e-mail: info@repres.eu
×
×
  • Vytvořit...