Přejít na obsah

Nestartuje - co teď?


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

nestartuje mi moje 1.9 tdi octavie. (81 Kw, 220tis., autobaterie 75ah - jezdím dlouhé trasy, tak by to mělo být OK) Kontrolky jsou OK, když ale po jejich zhasnutí zkusím nastartovat, tak motor jakoby dvakrát škytne a potom už ani netočí. Startoval jsem v -10 stupních ráno. Odpoledne v -5 to bylo to samé. Nikdy jsem takový problém neměl, až teď jak začaly ty velké mrazy. (Den před tím mě to naskočilo jen tak tak) Myslíte, že bude stačit když počkám až bude kolem 0? Půjde to pak natočit? Jsem teď s autem na týden pryč v jiném městě, 200 km od domu. Nemám zde žádného známého technika, tak jak bych to měl řešit prosím? Děkuji za opdpovědi

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím chlapci, mám podobný problém (1.9 TDI 81kw ASV). Při startování se mi nahodile stává že nezatočí startér, kontrolky svítí, všechno se zdá být ok, ale startér nezatočí jen jemně cvakne. Když vyndám klíček ze zapalování, zasunu zpět tak většinou nastartuje na břink. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Stávalo se mi to cca 1x za týden, teď to dělá skoro každý den. Bojím se, že jednoho krásného dne nenastartuju vůbec. Myslím si, že to bude buď spínačka nebo startér, co vy na to? Nějaké cenové relace oprav?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Tak abych to trochu oživil, tak přes léto si auto postavilo hlavu a startovalo bez ztráty kytičky, takže jsem startování dále neřešil. Problém nastal

po vytrvalejších deštích a při vlhčím počasí, kdy startér opět jen cvakne a nezatočí. Na druhý pokus většinou zatočí a auto chytí na drc. Může i to vlhké počasí lépe ukázat na problém?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...