Teedok Odesláno Květen 3, 2017 Sdílet Odesláno Květen 3, 2017 Ahoj, při jízdě z kopce se zařazenou rychlostí se občas ozve rachtání v rozmezí otáček 1800 - 2000. Jakmile polechtám plyn nebo trošku přibrzdím zvuk zmizí. Někdy je to trhaný rachtání(ozve se se párkrát s přerušením) jindy rachtá celou dobu zrychlování z 1800ot. do 2000ot. Párkrát jsem to zaznamenal i při couvání. Ozývá se to od motoru ale spíš ze spodní části(je těžký to odhadovat vzhledem k projevům pouze při jízdě). Zvuk bych přirovnal k dření plechu o rotující součást. Žádnou další závadu nepozoruju, spotřeba stejná, kouřivost stejná, olej nežere, tahá hezky... Vyjel jsem z druhého servisu s nepořízenou - nezjistili závadu(nebo se na to prostě vysrali). Z 99% jezdím dálky - od 100km do 1000km. Občas město. Teď 280 000km, na 210 000km měněná dvouhmota a rozvody. Netušíte co by to mohlo bejt? Mám 1.9 TDI PD 74KW 4x4 2003 Díkes :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
8dum Odesláno Květen 4, 2017 Sdílet Odesláno Květen 4, 2017 Ahoj, Nejspíš to nebude tvůj případ - ale pro jistotu - zkontroluj si ty kytičkový plechový matky zespoda podvozku. 2 měsíce jsem zkoumal podobný problém s podobným zvukem a nakonec stačilo doklepnout jednu tuhle matku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
famkad Odesláno Září 27, 2017 Sdílet Odesláno Září 27, 2017 Pánové zdravím vás, mam podobný problém, že se občas ozve ono záhadný rachtani, tak bych chtěl vědět, kde najdu ony matky. Zítra jedu na zvedak tak se na to mrknu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Září 27, 2017 Sdílet Odesláno Září 27, 2017 Může to způsobovat i uvolněný spoj výfukového potrubí. Mám sice benzín, ale dělá mi to přesně to samé, hlavně než se výfuk ohřeje. Čeká mě renovace, chtěl jsem to udělat až po zimě, ale to rachtání mi vadí, asi to udělám dřív:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
famkad Odesláno Září 28, 2017 Sdílet Odesláno Září 28, 2017 Nevím, vyfuk bych vyloučil. Spíš to vypadá jako někde uvnitř, ale přesně se to nedá popsat, protože to udělá jen nekdy a za chvilku to prestane a to vsechno jen pri výše popsanem rozsahu ptáček. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
venca13 Odesláno Prosinec 10, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2018 podobný pazvuk (rezonování ) jsem řešil na své o1 pořád jsem na to nemohl přijít bylo to od 1800 do 2100 pak jsem přišel na to že se mi lehce povolil přední levý blinkr a rezonoval o blatník ataky mi přišlo jako když to vychází z motoru u mě to bylo slyšet i když jsem pomalu přidával na místě a ubíral 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Teedok Odesláno Prosinec 11, 2018 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2018 Ahoj, byly to ty kytičky co drží plechy nad výfukem, jedna zrezla a upadla. Plech se uvolnil a rezonoval. Dal jsem novou a všechno v cajku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
venca13 Odesláno Prosinec 11, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2018 tak super :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.