Přejít na obsah

Škoda Superb nebo Roomster-Elektromobily

Doporučené příspěvky

t339049_vwgolf3prednibaterieclose.jpg

Co se týká VW, tak už VW zkušenosti z 80 let do roku 1998 s elektromobilem má. Jak u první, tak u druhé a třetí řady, u nás jsou dva kousky v provozu. A koukal jsem na poslední řadu a vypadá el Golf dobře. A my se škodovkou budeme opět poslední. :)

http://www.electricmotion.cz/aktuality/vol...romobi-a1507646

http://www.electricmotion.cz/aktuality/pre...mobilu-a1511036

http://www.electricmotion.cz/aktuality/cez...stanic-a1508739

http://www.electricmotion.cz/aktuality/vid...-svete-a1508898

Odkaz ke komentáři

Však jo, třeba pro tebe ne, ale drtivá většina lidí dojíždí do práce nebo do školy do 50 km a na to je takové vozítko ideální nebo do města. Ticho v ulicích je bomba představa. :) když v noci projede spalovač, to je kravál a el. vozítko neslyšíš, ve dne ani člověk ten rachot nevnímá, ale rychle by si zvykl na ticho. Bohužel je momentální problém s chodci, nekoukají a spoléhají na zvuk motoru a šup pod elektromobil, který není slyšet. ;)

PS: Já nikoho fakt nepřesvědčuji, jen diskutuji. :)

Odkaz ke komentáři

Pár se jich přejede a další si dají pozor. :) ;) Řidiči si budou muset zvyknout i na jízdu s elektrickým pohonem, jízda je o dost příjemnější, rozjezdy naprosto v pohodě, nemusíš brzdit na křižovatkách, v zimě je jen slyšet křupající sníh pod koly, úplná romantika pro zamilované. :palec: Motor ti naběhá půl mega km bez poruchy, počítám i více. :) Neplatíš za emise a povinné ručení je za pakatel. :palec: Jedinou nevýhodu vidím v natahování kabelu od nabíječky, což není tak strašné a zásuvku má každý doma, u pump také musíš tankovat palivo.

Odkaz ke komentáři

V cizích státech není problém se domluvit a nechat u někoho nabít, i tam se najde dost ochotných lidí, co mají zásuvku a nechají nabít. :) U nás to tak funguje normálně, existuje mapa dobíjecích míst (zatím 130) a ochotně ti el.mobil nabijí. Např. u nás u hradu Bouzov je bezplatné nabíjení elektromobilu pro turisty, kteří jsou tam ubytováni. :)

http://www.elektromobily.org/wiki/Mapy_nab...%C3%ADch_stanic

Tady se můžete na mapu podívat, třeba tak někdo bydlí a pozná ta místa. ;)

Také jsou tam odkazy na zahraniční státy. :palec:

Odkaz ke komentáři
Bohužel je momentální problém s chodci, nekoukají a spoléhají na zvuk motoru a šup pod elektromobil, který není slyšet. ;)

... jo a další problém je, že když ti ho někdo ukradne tak ani neuslyšíš, že ti s tím odjel :) zlatej chrochták :)

Upraveno uživatelem Alessi
Odkaz ke komentáři

nevim, podle me budes muset mit extra hodiny na dobijeni auta a tam bude taky jina sazba :) no uvidime uvidime... ale jezdit za 50 Kc mi prijde dost nesmysl :) dejme tomu, ze dneska teda zaplatis treba 1400 Kc za nadrz a ujedes treba 900 km... takhle by si zaplatil 150 Kc. To je divny, ne? V tom bude nejaky hacek ;)

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři
nevim, podle me budes muset mit extra hodiny na dobijeni auta a tam bude taky jina sazba :palec: no uvidime uvidime... ale jezdit za 50 Kc mi prijde dost nesmysl :)

Doma pojedeš ze zásuvky, u soukromníku také a ČEZ bude mít své veřejné dobíjecí místa. :)

Připadá ti 50,- málo? Tak si vše spočítej. 1kW mám za 2,20. Nabíječka má okolo 3 kw a nabíjím 4 hodiny v pomalém režimu. Takže celkově vychází nabíjení na 25,- Kč. ;) Divný je akorát to, že platíš strašně moc za benzín. :palec:

Odkaz ke komentáři

nebudu te tu premouvat, ale uvidis, ze pravdu budu mit ja :) nezapomen na to, ze jakmile zacnou jezdit vsichni s elektroautem, tak sazba za jednu kW nebude takova, co si napsal ;) vim co studuju a nejsem hloupej :palec: taky ti to tady nechci nutit, ale tyhle ceny jsou krasna pohadka :palec: ale verim tomu, ze nam to Jirka Paroubku zaridi :) jinak nema asi cenu to dal rozebirat, pac je to "daleka" budoucnost

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Nemusíš mě přemlouvat, vím kolik mě stojí nabíjení a jaký je provoz, když mám osobní zkušenosti z denním provozem a nabíjením, pochybuji, že nám ČEZ v domácnosti zvedne ceny, např za 1kW budeme platit třeba 100,-, pak by se nikdo nedoplatil. Elektřina šla o tento rok o 15% dolů, je jí přebytek. Sice tomu nevěříš, ale je to tak. :) Paroubek naštěstí ČEZ neovlivní, spíše naopak. :)

Odkaz ke komentáři

Teda chudáci na Emisích, těm pak zbudou oči pro pláč. Jinak až se šejci nabuží, tak sami nám budou diktovat svou další politiku PHM, ať už to bude cokoli.

To Karátek: jezdím pouze po rovince, teda mírný kopeček do práce a mírně z kopce z práce, takže to by moc nešlo to samodobíjení. Ale i tak pokud nepředraží zástrčku do auta a bude dobíjení možné bezproblému z domova, tak proč ne.

Odkaz ke komentáři

Emisáci asi budou bez práce. :smich: Nevidím žádný důvod, proč by měli elektřinu zdražovat v domácnosti, vždyt by na to nikdo neměl a oni odběratelé potřebují. Vždyt stačí prodlužka, tu píchneš doma do zásuvky a jedeš přes svoje hodiny, jako ostatní spotřebiče co máš doma, vůbec nemusíš řešit hodiny navíc. Např. pračka má větší spotřebu než nabíječka. Je to stejné jako když doma dobíjíš 12V baterii do auta, jen v elektromobilu jich je více, jinak je vše stejné. Nehledej v tom žádnou vědu nebo háčky. :smich: Obsluha je úplně stejná, jako když si pustíš holící strojek do zásuvky. ;)

A rekuperace funguje, jakmile dáš nohu z plynu, začne se dobíjet, nebo-li se z elektromotoru stává alternátor, který slušně brzdí a když si zvykneš, tak vůbec brzdy nevyužiješ a baterie nabiješ. :smich: Nemůžu si pomoc, ale bez elektriky bych si život nedokázal představit. Vše je napojené na elektřinu a je univerzální. A co se stane když sundáš nohu z plynu u spalovače? Nic, benzín se nezačne tvořit zpět do nádrže. :palec:

Jinak u všech elektrombilů je součástí nabíječka, takže se s ní nemusíš tahat. Akorát vytáhneš kabel a propojíš ze zásuvkou nebo s prodlužkou. Jakmile odpojíš nabíjecí kabel z elektromobilu, automaticky se blokne elektromotor, aby jsi náhodou nevyjel ze zapojeným kabelem a nezničil kabel. :smich: Mají dost věcí vychytaných. Místo otáčkoměru je ampérmetr. :palec:

Odkaz ke komentáři

A proto rikam, ze bude jina sazba na nabijeni automobilu. :smich: prohodil si vetu, ze jsou nafta a benzin nesmyslne drahy, ano, urcite ale vis proc :smich: protoze je tady poptavka. To samy se bude dit i s temi auty :smich: uvidis, za 100 Kc v budoucnu urcite nabijet nebudem :palec: A to, ze nabijis ty ted doma z kuchynsky linky za 25 Kc je samozrejmy, protoze odebiras "obycejny" proud, ale verim tomu, ze si to v budoucnu pani nejak ohlidaji. :smich:

Odkaz ke komentáři

Za dva roky se tady sejdeme a uvidíme co bude, vidíš vše jinak než já a to se zajímám o el. mobily dlouho (jeden vlastním) a v klubu elektromobilů máme i spojení na ČEZ, takže vím o co jde. :palec::smich: Do domácnosti ČEZ nepoleze a kdyby zvedal cenu, tak všem, i tak by se mi provoz vyplatil, i kdyby cena stoupla o 50%, zatím klesla o 15%. :smich: ČEZ má ještě více "poptávek", přece nás. :smich: A nabití 100 000 elektromobilů mu z celého odběru schramstne nepatrnou spotřebu navíc. A kdo má sluneční fotovolt. panely nebo větrnou elektrárnu, je úplně za vodou. :palec:

Jak jsem už psal, bude pro elektromobily speciální tarif "elektromobil" za výhodnou cenu. :smich:

Odkaz ke komentáři

a prave o tom tarifu mluvim :smich: nerikam, ze zvedne cenu v domacnostech, to by vic jak 3/4 domacnosti nezvladly zaplatit, ale udela tarif pro auta a ten bude postupne zvedat :smich: nerikam za dva roky, preci jen se bude rozjizdet pomalu, ale za 100 Kc jezdit 1000 km, to fakt ne-e :smich: ja to vidim z hlediska ekonomickyho a vim, na co ty lidi mysli :smich:

Odkaz ke komentáři

Nad tím tarifem jsem přemýšlel, stále nechápu kde bude zavedený, ale podle mě v domácnosti nebude, spíše odhaduji na dobíjecí veřejné místo, což by bylo logické, doma by se nevyplatilo dávat další hodiny, jistič a tarif navíc, to by každý natáhl prodlužku ze zásuvky a ČEZ by byl namydlený. :smich: S tím souhlasíš, znáš českou povahu. :smich:

Výroba elektriky je o dost levnější než výroba benzínu nebo nafty, což je jasné a hlavně doma ropu nikde nevycucáš ani z prstu. :smich:

Odkaz ke komentáři

V klubu elektromobilistů nám ČEZ zaručuje výhody a levné ceny, ale zatím pro 20 registrovaných majitelů v ČR se tím už nezabývá, plánuje výstavbu pro veliký nástup, tak jsem zvědav. Ale soukromníku je už 130, tak by byl sám proti sobě, kdyby nasadil vyšší ceny, elektriku má doma každý. :smich:

Tohle bude zajímavé. Před rokem se o elektromobilech nemluvilo skoro vůbec a nikdo o nich nic nevěděl, na evidenče na STK na to čuměli jak puci a vše zvědavě prolézali. :smich::smich:

Jj, ekologie je byznys, ale v tomto případě si vyrobit elektřinu může každý a každý má zásuvku. :smich:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...