Přejít na obsah

Karátek

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    265
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Karátek

  1. V Brně na autosalonu jsem na toto téma promluvil ze šéfem z vývoje aut a bezpečnosti, škodovka testuje 20 aut u nás i v německu. Plánuje se séroivá výroba do dvou let. Bavili jsme se i na téma baterií a jestli někdo sleduje vývoj, tak se testují baterie LSP, což do dvou let by měli být na trhu. Pokud testy dopadnou dobře, a máme zde první schopné baterie, co mají 5x vyšší hustotu oproti LiFePo4. Pokud by je škodovka později začala osazovat do svých octavií (nejen), tak jsme s dojezdem naprosto jinde. Údajně by nebyly proti, vše by se muselo ještě otestovat a schválit. U těch baterií se mi líbí 100% možnost vyčerpání, které zatím žádné baterie nemají. Baterie zas už takový problém nejsou, ten dojezd se dá navýšit, spíše jak baterie je problém rychlonabíjení, málokdo má doma 400V a aspoň 3x63A. Rozhodně elektromobilita je tady a dává se jí již víc váhy, oproti jiným pohonům, i AUDi chce ovládnout svět elektromobilitou, což o tom vypovídá A2, A3 a R8 a bude přibývat. Škodovka má v plánu i el. Fábii, Roomster, Octavii, Superb a Yety. Do roku 2020 odhaduji velký nárůst elektromobility. A komu se to líbit nebude, stále může jezdit v chropáku.
  2. Zdárek, konečně je to tady. Ze své zkušenosti zrovna nejde o dobrou stavbu. Rozhodně bych původní baterie vyměnil za LSP s vyšší hustotou a dojezd by se zvýšil o pár stovek km navíc, dále bych použil jiné BMS a i nabíječku. Střídavý tříf. motor bych nahradil za komutátorový motor. Celkem koukám na sériové elektromobily, jako na hračky pro děti. S el.mobilem se dá dobře vyhrát, v případě kom. motoru se dá zvýšit okamžitý výkon až 3x. Problém je v elektronice (regulace), která omezuje vysoké proudy, které chrání nevhodné baterie, které se osazují standartně. Co se týká zpracování baterií, kovy se zpracují na 95% a zbude 5% plastu. Baterie se dají nabíjet vysokým proudem, stačí nabíječka 400V 125A a je dobito za pár minut.
  3. Karátek

    lakování kol

    Ahoj, cena pěkná. Ale ta doba je děsná, asi kvůli ceně. Pošli adresu a já se kouknu.
  4. Karátek

    lakování kol

    Stále čekám. ;) VSemi, máš recht, 13" nedostanu na octávku. :) Zatím nic nemám, ani info, nějak nespěchám, až bude, tak bude a i když nebude, nic se nestane, mám stejně jiné plány.
  5. Karátek

    lakování kol

    Pěkná cena, kolik by stáli 13"?
  6. Karátek

    lakování kol

    Jaká by byla cena za bílý komaxit?
  7. Protože je nováček. :D Jinak těch 20 000 km odpovídá, dobrá guma se více odvaluje a tím pádem má lepší přilnavost k vozovce, ještě není na trhu žádná pneu, která vydrží mnoho km a zároveň bude sedět jako přibitá, dá se koupit přiměřená pneu, která vydrží a částečně sedí dobře, ale cena je jinde. :) Takové pneu co se používají na závodech, to je bomba, akorát vydrží jen pár km, ale na našich autech sedí neuvěřitelně skvěle a kdo na tom jel, tak mi musí dát za pravdu a běžné pneu stojí proti tomu za prd. :)
  8. Nikde nic, ale přes annonci se mi ozvalo 7 lidí, pátému člověku jsem auto prodal a šlo docela o normálního člověka, takže vše v pořádku. Ještě jsme pokecali. ;)
  9. Ve čtvrtek jedu do Ph, tak zjisím info a v pátek dám vědět. :D
  10. jj, ta je už prodaná. Akorát zbyly vzpomínky na takové žihadlo. :D
  11. http://auto.idnes.cz/skoda-720-unikat-kter...uto_ojetiny_fdv
  12. Karátek

    lakování kol

    Pěkný, aspoň si každý najde svůj kraj, akorát já v blízké vzdálenosti nic nemám. :D
  13. Těší mě, lidičky naskakují a může se udělat sraz ve východních čechách. :D TomasB, počítej s tím, moc toho neuvidíš, jen menší elektromotor, regulaci motoru, nabíječku, baterie a ampérmetr, nic víc auto nepotřebuje a stačí k jízdě. Tak záleží na tobě. :D
  14. Karátek

    lakování kol

    No právě, do 48 hodin. psal jsem ironicky. :D A 400 km se mi fakt nechce jet. :D
  15. Karátek

    lakování kol

    Hmm, cena skvělá, jen ta dálka do Ostravy. Na počkání mi asi kola neudělají.
  16. Karátek

    lakování kol

    Už víš nějaké info? :(
  17. A nejsem sám, stačí juknout na prodej. :)
  18. Už se nám lidičky z našeho kraje množí, jen tak dál. :)
  19. Takže je lepší 81kW a čipnout na 97kW, pak musí jít o dělo. ;)
  20. Bez výměny vstřiků? A 81 se nedá náhodou přečipovat? Juknu na cimbu. ;)
  21. Pěkné, důležitá informace i pro mě. Takže stačí face jen přečipovat a vstřiky vyměnit.
  22. 1.8T bude, ale dá se přece prodat a koupit diesel.
  23. Naštěstí se už tím nemusím zabývat, počkám si možná na ten face. Hlavně sehnat dobrý kus, zbytek je nepodstatný. :)
  24. Teplota kolísala jen v prudkých kopcích, tak nevím a řešit nebudu, jen jsem měl tu příležitost se s tím seznámit. :) Vypadá to slibně, když tak bych pak benzínové turbo vyměnil za naftový turbo. :) Na face předělat mě napadlo, ale museli by se předělat světla, blinkry, nárazník a úprava v karosérii, konektory atd. zadní světla a pod nimi jsou plastové krytky, ty by se museli vyměnit také.
  25. VSemi, zas tak ten diesel hlučný není, prostor je dobře odhlučněný. :) Co se týká face, beru, s tím se schoduji, ale nějak celek vypadá jinak, no nic, bezpečnost je přednější a světla svítí o dost lépe. :)
×
×
  • Vytvořit...