Přejít na obsah

Výměna kulových čepů předních ramen

Doporučené příspěvky

Zdravím Octaviány,

měl bych prosím dotaz - v servisu mi měnili kulové čepy předních ramen, nicméně téměř okamžitě po vyjetí jsem si všimnul jedné podstatné maličkosti - kola a volant nejsou v rovině, tedy když dám volant rovně, auto jede výrazně doprava a pokud volant pustím, aby se dostal do neutrální polohy, auto sice jede rovně, ale volant je vytočený lehce doleva.. můžete mi prosím vysvětlit, jak se tohle může stát a jak to jde napravit.. je to občas trochu o život, pokud má člověk polohu volantu zafixovanou v podvědomí a najednou jede jinam než čeká, nemluvě o couvání..

Ještě by mě zajímala zkušenost těch, komu čepy měnily - mám teď pocit, jako bych řídíil úplně jiné auto. Nedokážu to přesněji popsat, nejspíš je celé řízení o kus tužší.. Může to mít tak velký vliv na ''pocit z jízdy''?

Dík moc všem za pomoc..

H.

Ještě přikládám foto čepu, pouze pro jistotu.. tohle je to, co mi mechanik na stole uzkazoval (snad nevadi logo prodejce, foto bez něj jsem nenašel)

post-39044-0-84289600-1502035205_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nejsem uplnej expert, ale i pri rozhozene geometrii by mel byt prece volant pri jizde rovne v centralni poloze, nebo ne? Kdyz volant pustim, tak auto jede krasne rovne, ale volant je porad vytocenej tak o pet stupnu doleva. Pri rozhozene geometrii by predpokladam auto nekam tahlo a sjizdely by se gumy (ty samozrejme po par stech km nepoznam)..

Odkaz ke komentáři

:) Dik moc, tak uz chapu.. No, popravde jsem potreboval vymenit spojku a setrvak, pri tom mechanik zjistil ze jsou v haji i ty cepy, tak je udelal.. bylo to bohuzel trochu v kvapiku, takze na geo uz nejspis nedoslo.. popravde me to trochu prekvapilo, protoze jsem byl tesne pred tim na technicke a tam bylo vse ok, cepy jsou jedna z veci kterou kontoluji.. dneska kdyz jsem se dival pod auto, tak jsou medenym sprejem prestrikany nejenom ty kulovy cepy na ramenech, ale i cepy rizeni, jejich napojeni na tyc rizeni a poloosa.. tak nakonec nevim, co vsechno se demontovalo..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...