Přejít na obsah

Stierače čelného skla


Doporučené příspěvky

  • o rok později...

Skřípání a zadrháváni předních stěračů- jak řešit.

Pro lepší výhled při dešti jsem si na přední okno aplikoval přípravek typu "Flash Off"- tekuté stěrače. Po čase jsem si při umývání auta i dokonale očistil gumičky ve stěračích. Bohužel nevědomky alkoholovým přípravkem, takže gumičky ztratily grafitovou vrstvu a klouzavost a začaly se při pohybu lepit na sklo. Myslel jsem napřed, že to udělal ten 10 let starý Flash Off a tak jsem ho dokonale umyl a odmastil i to okno. Vše bylo ale ještě horší-stěrače ze zasekávaly třeba uprostřed skla a motorek to neutáhl. Téměř nové stěrače tak letěly do popelnice, objednal jsem nové- zase originál Škoda. Situace se zlepšila, ale ke konečnému vyřešení problému pomohlo až nanesení přípravku z originálního příslušenství Škoda- GLASS POLISH- leštící přípravek na skla. (nechci dělat propagaci předraženým produktům z e-shopu Škody- ale nic vhodnějšího jsem prostě nenašel) Stěrače teď pracují hladce, lehce a bez jakýchkoliv pazvuků. Jen s tím rozlešťováním přípravku-taková bílá vodička je trochu práce. Tekuté stěrače Flash Off jsem už znovu neaplikoval, to staré balení už došlo a nové jsem nekupoval. I když nepopírám, že při deští fungují.

Závěrečné ponaučení zní: nikdy neutírat a neodmašťovat gumičky alkoholem! Stačí obyčejný mokrý hadřík. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...