Přejít na obsah

Nelze udelat zakladni nastaveni serva

Doporučené příspěvky

Dobry den, 

chtel bych vas poprosit o pomoc.

Bohuzel ziji mimo evropu a nemam moznost zajit za nekym, kdo by mi poradil. Mam auto Skoda Octavia 2 1.9 tdi 77kw BXE rok 2007. Vcera jsem jel s autem na zasnezene silnici predjizdel jsem a rozly se mi 2 kontrolky ABS a ESP (tyto funkce prestali i fungovat) Po pripojeni na diagnostiku jsem zjistil ze je spatny magneticky krouzek na levem zadnim kole pro snimac ABS. Tuto zavadu tedy budu resit az mi prijde balik z CR s novym loziskem tak ho vymenim. Bohuzel jsem dnes odpojil baterii, protoze jsem potreboval zapojit do auta nove radio. Pri opetovem zapojeni baterie, jsem nastartoval a zacala mimo jine sviti oranzova kontrolka volantu. Myslel jsem si ze po nejake ujete vzdalenosti kontrolka zhasne az si rj nacte vse potrebne ale to se nestalo. Tak jsem vzal VCDS a vycetl jsem chybu v kanale 44.

1150414248_Snimekobrazovky2020-03-24v16_24_58.thumb.png.191ad985020f7f8de24663cd46b0f210.png

Tak jsem si nasel navod, jak udelat zakladni nastaveni snimace uhlu natoceni volantu a prizpusobeni limitu rizeni viz nize:

Nastaveni Snímače uhlu natočeni volantu (G85)

Požadavky:

• Nastartovaný motor.

• Otočte volantem naplno do prava a naplno doleva.

• Ujeďte rovné krátkou vzdálenost po rovině. Ne rychleji nez 20km/h!

• Pokud je volant při jízdě v rovné poloze pro rovny směr, zastavte.

• Dále nepohybujte volantem.

• Ponechte bezet motor.

• Palubní napěni musí byt min 12V.

Pomoci funkce Kodovani-ll připadne Bezpečnostní přístup vložte kod 40168 pro odblokováni základního nastaveni

Skupina 060 Základní nastaveni

Po úspěšném uvedeni di základního nastaveni

musí být v poli "OK"

Skupina 007 Přepnout do měřených hodnot

V poli 1 musi byt hodnoty -1.5°az +1.5°

Pozn. Po úspěšném základním nastavení je nutno přizpůsobit limit řízení viz níže

Přizpůsobeni limitu řízení (motor stále ve volnoběhu)

Postup:

• Vyrovnejte volant do polohy (±10°) viz merene hodnoty 007 a držte 5 sekund

• Otočte volant naplno doleva a držte 5 sekund.

• Otočte volant naplno doprava a držte 5 sekund.

• Vyrovnejte volant do polohy (±10°) viz merene hodnoty 007.

• Vypněte zapalování.

• Cekejte 5 sekund.

• Kontrolka řizení musí být zhasnuta

Bohuzel mi tento navod nefungoval a to jsem byl na rovine a delal jsem ho 10x. Nasel jsem si teda na foru jeste jiny navod viz nize:

Já to dělám:

dojedu na parkoviště, nechám zaplý motor!!!....kde je fakt rovnej asfalt.

jednotka 44...měřené hodnoty...kanál 05 a pak srovnat volant tak aby byl rovně a všechny hodnoty byly na nule...tady je trochu problém zjistíte, že prostě je to trochu pokaždé jinak a dohnat to na nuly je chvilku práce a není to to malinko pohybovat volantem spíš to snažit rovnat otočením doprava a pak doleva a půl otáčky a snažit se dostat volant na střed a pak jen jemně pohnout...no musí si s tím trochu každý vyhrát - je to hraní, aby to bylo 100%(můžete zjistit, že jste nakonec nedali volant tak jak jste měli)

pak dát Login II zadat 40168

pak základní nastavení:

napsat 60 dát GO a stisknout Zap/Vyp

na volant nesmíte šahat(důležitá volná dráha a fakt rovný asfalt)...pak jen rovně ujet cca 10 m ryhlostí do 20 km/h

na konci zastavíte a zůstanete stát(motor stále zaplý)...pak volant max doleva a držím(počítám do 10)...pak volant max doprava a držím(počítám do 10) a pak vracím na druhou a hurá už je to hotovo(zhasne kontrolka volantu)...

V tomto navode mam ale jeden problem. Kdyz zadal login 40168 pak dam zakladni nastaveni, napisu 60 a dam go a stiknu Zap/Vyp tak tlacitko Zap/VYP nic nedela... zadna reakce a zakladni nastaveni sviti porad OFF. viz obrazek:

1879116071_Snimekobrazovky2020-03-24v16_53_26.thumb.png.76855b98c57ccdfceba5e02a3abb959d.png

Uz nevim jak dal chci to servo vyresit protoze nejede a sviti ta oranzova kontrolka. Asi vam prijdu ze vas moc otravuji ale fakt si nevim rady a nemam tady nikoho kdo by mi pomohl... Tak vas timto prosim jestli by jste nebyl ochoten mi nejak poradit, zda li neexistuje zpusob treba nastaveni bez diagnostiky nebo i s. Zkousel jsem jeste nastartovat motor dat plnej levej plnej pravej a rozjet se ale to taky nepomohlo. Vyzkousel jsem i radu kterou jsem nekde cetl, ze pro vozy s ESP se to dela v kanala 03. Tak jsem tam zadal 40168 pak dal zakladni nastaveni dal jsem 60 enter a pak kdyz jsem chtel dat ZAP/VYP tak po kliknuti mi to napsalo chyba nelze spojit (nebo nelze nacist, nebo nenalezeno) screen uz nemam ale neco takoveho. Tudiz jsem byl zase zpet... 

Honza Horak 

Odkaz ke komentáři

Dobře. Díky za odpověď. Můžu s tím teď jezdit? Nezničím servo? Myslím si, že servo jede tak na půl výkonu totiž. Jen nechápu, proč se k tomu přidalo i to servo, když je to zadní ložisko a proč nejde nakódovat. To je to tak všechno spojený dohromady? Když nejede ložisko tak nepojede ani servo? 

Upraveno uživatelem hori14
CHYBA V PRAVOPISU
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...