Jump to content

Octavia 1 - 2.0i 85kW AQY - zahřátý motor zhasíná


Recommended Posts

Zdravím pánové.

Jsem vlastníkem jedničkové Octavie s motorem 2.0i 85kw AQY a potkal mě problém. Jednoho dne když jsem jel delší jízdu mi začalo po cca 40km auto škubat a začali skákat otáčky motoru. Jakmile mi otáčky klesly pod cca 1500ot. motor chcípl a nešel nastartovat, jakmile trochu vychladl, nastartovat opět šel a jel bez problémů, ale jak se zahřeje, chcípá ve zmíněných otáčkách znovu, pokud to držím v rozmezí cca 2000-3000ot. tak se dá jet a motor běží i táhne normálně. Přetěsnil jsem komplet sání, vyčistil klapku, vyměnil svíčky a bez efektu. Když jsem to projížděl tak jsem během jízdy vyřadil, motor chcípl, nastartovat klíčkem nešel, ale jakmile jsem zařadil a pustil spojku (jako když chcete auto roztlačit, či roztáhnout) motor naběhne a dá se "jet". 

Servisák volal, že nevím, ale že mu diagnostika píše dost závad na škrtící klapce. Je možné že to dělá klapka? Navíc jen při zahřátém motoru?  

Hledal jsem zde na fóru a podobný problém jsem nezaregistroval, tak vás chci poprosit o radu či tip, co s tím.

 

Předem děkuji.

Link to post
  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...