Cupno Odesláno Leden 10, 2022 Sdílet Odesláno Leden 10, 2022 Dobrý den asi před měsícem auto přestalo jet vyměnily se podtlakové hadice k turbu a vše v pořádku a dnes při cestě z práce zase nemá výkon prostě jako by přestalo tlačit turbo po zhasnutí motoru a opětovném nastartování jede zase normálně. Nevím čím by mohlo být (Př. Turbo, váha vzduchu, ucpaný EGR)? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jojin Odesláno Leden 10, 2022 Sdílet Odesláno Leden 10, 2022 (upraveno) Stávalo se že když motor přešel do otáček nad cca 2800ot/min že turbo přefouklo motor. Ten má nastavenou hodnotu a pokud ji čidlo vyhodnotí jako vyšší tak spadne do nouzáku. Mě se to stávalo hlavně když jsem při podřazení vytočil motor. Pomohlo jet třeba pár desítek km po dálnici, stačí i "jen" 130km/hod. Je to způsobeno zanášením prostoru kde jsou regulační naváděcí lopatky turba, ty uváznou a turbo tlačí se zvyšujícími se otáčkami stále více. Další možnost je že došlo k poškození membrány v "plechovce" kterou je ovládána regulace. Upraveno Leden 10, 2022 uživatelem Jojin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cupno Odesláno Leden 11, 2022 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2022 Díky za reakci takže by mohla pomoc dekarbonizace? Pokud to není poškozená membrána. Zrovna nedávno jsem po dálnici totiž jel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Leden 11, 2022 Sdílet Odesláno Leden 11, 2022 Musiš vyndat turbo rozebrat regulaci vyčistit a podložit 0.1mm podložkama pak už ti do do nouze nespadne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.