Moledo Odesláno Červenec 22, 2022 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2022 Zdravím, mám kód motora ASV, motor občas na voľnobehu zakucka a trhne to s celým autom, cítiť to aj vnútri, ako keby šiel na 3 valce no to môže byť len pocitové , ďalší sprievodný jav toho je že v momente keď to trhne ukazuje na palubsku spotrebu 0.1l/h, normálne je 0.2 alebo 0.3l čo je tiež malo,stačí troška pridať plyn na ccca 1000ot. A zmizne to,za jazdy je spotreba na pal. normálna 4.8 l /100km, v čom môže byť chýba ? Môže byť napr. nízka volnobezna dávka alebo sa to prejavuje inak? Dik za odpovede 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jojin Odesláno Červenec 22, 2022 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2022 Používáš nějaké aditivum do nafty které čistí palivovou soustavu? Jak dlouho tam máš palivový filtr? Jak na tom jsou pryžové díly (hadičky) mezi filtrem a vstřikovacím čerpadlem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Moledo Odesláno Červenec 22, 2022 Autor Sdílet Odesláno Červenec 22, 2022 Nie pravidelne, ale nalial som do nádrže čistič pal. sústavy vo väčšej koncentrácii no nepomohlo to veľmi, palivak neviem ako dlho tam je, auto som kúpil len nedávno a v hadičkach sa sem tam objavujú bubliny Max 1cm veľké po pridaní a ubrati plynu je ich viac. Ale hadičky ako také vyzerajú byť ok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jojin Odesláno Červenec 22, 2022 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2022 (upraveno) V hadičkách by se bubliny neměly vůbec objevit. Vypadá to na netěsnost v palivové soustavě. Když jsem já koupil vůz (214 000 km) tak první co se měnilo (nechávám si servisovat) byly olejové náplně (motor i převodovka), vzduchové filtry (motor i palubní) a palivový filtr. Rozvody též. Byly tam další problémy ale ty s tímto nesouvisí ... Asi to bude chtít projít palivovou trasu a najít místo kde by se mohl vzduch dostávat do systému ... a používat např VIF (ten používám) do každé natankované nádrže, předávkovat se nedá takže tím že se tam dostalo jednorázově větší množství se nic nestalo ale také nic nevyřešilo. Upraveno Červenec 22, 2022 uživatelem Jojin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Červenec 22, 2022 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2022 Podívej se na palivový filtr, nejlépe ho vyměň, jeho stáří poznáš i vzhledově jestli je nový nebo tam je originál, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Moledo Odesláno Červenec 22, 2022 Autor Sdílet Odesláno Červenec 22, 2022 Dik za rady, filter určite vymením, bohvie ako dlho tam je, vymením aj ten Tckovy ventil.. ale čo ta spotreba ? Prečo palubak ukazuje len 0.1l/h ? Čo viem malo by to byť pri rotacke tak 0.4l/h, zatiaľ som vyčítal že ľuďom ukazuje viac napr 1.0l/h ale toto som zatiaľ nikde nenašiel, nestretol sa s tým už niekto? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jojin Odesláno Červenec 22, 2022 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2022 Ta spotřeba mě dělá 0,2 - 0,3 l ... Je dobré postupovat od jednoduchých možností k těm složitým. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.