Přejít na obsah

COLUMBUS 3x prázná díra


Guest Burda

Doporučené příspěvky

Ahoj Octavaci, tak dnes rano jsem po třetí ( 3x !!!!) hotovej. Mého krásného COLUMBUSE si někdo vypůjčil a budu muset opět vypláznout 20 litrů za vrácení. Okno budu muset nový. Takm snad exisuje něco co odradí chodit pro mé věci do auta (garáž namám) :smich: Našel jsem něco s odnimatelným displejem Tady Funguje to?? nebo něco jiného ? Jdu vysávat sklo.

Odkaz ke komentáři

Ja se taky neminim kvuli zlodejum omezovat. Na netu se prodavaji nejake "kryty" na columbuse, ale myslim, ze to nikoho nijak neodradi... co se tyce Bolera, klidne bych do nej sel, ale to by muselo mit hardisk a vsechny stejne funkce, krome navigovani...

 

to radio Kenwood by nemuselo byt spatne, jen otazka, jak to bude komunikovat s autem, co se tyce multi volantu, maxidotu apod...

Odkaz ke komentáři

Doma.. Poprvý hned asi 14dní po tom, co jsem si auto přivezl po koupi. Tak jsem sehnal garáž.

 

Podruhý začátkem tohohle roku, přijel jsem dost pozdě domů a už se mi nechtělo ještě do garáže (cca 15min). To už jsem dost dlouhou dobu před domem neparkoval, tak jsem si říkal že to bude v poho. A nebylo.

 

A potřetí před měsícem, přijel jsem po 14dnech z práce, auto jsem nechal v devět večer před domem, že si odnesu kufr a tak, a než jsem se stihl během hodiny vrátit do auta, navi byla pryč zase.. Síla..

Odkaz ke komentáři
Ale tak dokud pojistovna plati, tak je to v poho ne.

 

No jak se to vezme, me treba by fakt vadilo to srani s tim, kdyz rano prijdu k autu, tak vetsinou z duvodu ze s nim potrebuju ted hned ject nekam, treba do prace, a ne se pul dne srat po fizlarnach, pojistovnach, servisech, abych pak byl ve finale tejden bez auta, nez to laskave nekdo opravi a pojistovna posle aspon slib ze to zaplati.

 

Spis jsem docela zvedavej, jak dlouho to ta pojistovna vydrzi, viz chovani kooperativy ktery je tu popsany v jinym vlakne... navic kdyz vedi, ze ten kolumbus za kterej maj zaplatit 90.000 ve skutecnosti stoji cca 15 a tech 75.000 co zbydou si rozdelej solviny v servise.

Odkaz ke komentáři

Jj, dokud to proplácí tak je to v pohodě.. Spoluúčast mám naštěstí 1%, takže to je v poho. Bral jsem si ji takhle nízkou právě pro případ krádeže. Ale že to bude tak často :palec:

 

No a přesně jak píše Zitny - nejhorší je na tom to běhání kolem. ČP navíc vždycky chce čekat na odložení, takže buď bych si musel opravu zaplatit sám, nebo musím čekat na krycí dopis měsíc :palec: To je taky docela na ho..o.

Odkaz ke komentáři

Když jsme tu tak u toho vzácného jevu jako je kradení columbuse, tak sám jsem jeho čerstvým majitelem a mám dotaz.

Nevím jak a jestli vůbec to musím hlásit na pojišťovně a je nutné ho připojišťovat když mám havarijko, nebo nemusím hlásit a připlácet nic a pojištění se na to normálně vztahuje. Taky by mě zajímala částka kterou bych dostal (co mám hlásit v případě krádeže), když jsem ho koupil nového za 15tis ale u škodovky je cena kolem 60tis. Určitě s tím máš Burdo už své zkušenosti tak prosím o radu.

Odkaz ke komentáři

Tak ono zalezi Richarde na tobe... mas dve moznosti. Kdyz ti vykradou auto(columba), tak muzes rict, ze ti vzali radio, co jsi tam mel(audiecne,stream) a nechat si to vyplatit rozpoctem, coz by melo jit, si myslim a pak si poridit columba. Nebo, stejne jako ja, si muzes pripojistit navi na urcitou castku, ja to bohuzel mel jen na 50tis. Pak tedy ale nepocitej v moznosti rozpoctu, na tohle pojistovna uz dneska nepristoupi, co se tyce mimoradne vybavy(cti pripojistene navi) a budes auto muset dat do servisu. V tom pripade ale doporucuju pripojistit na 65tis, aby ti ho tam servis mohl potom dat a nemusel by si doplacet ze sve kapsy. Nicmene pojistovna po tobe bude urcite chtit doklad, za kolik si navi poridil, pri pripojistovani...

Momentalne tohle resim a je to hrozna pakarna

Odkaz ke komentáři
No mě by stačilo kdyby mi pojišťovna zaplatila celou škodu na voze spojenou s krádeží a 15tis za columba, nepotřebuju na tom vydělat. Takže asi bude stačit když to připojistím na 15tis ne?

Stacit bude, ale nedaji ti to rozpoctem, takze to budes muset resit nejak pres servis, aby ti objednal columba jinde, za 15, ale za 15 ho s dokladem nikde nekoupis, takze ti to podle me nestaci

Odkaz ke komentáři

Nevím co znamená "rozpočtem" já nikdy pojistnou událost hlásit nemusel, protože ještě nenastala (štěstí je krásná věc :palec:. Ale máš pravdu že za 15k s dokladem těžko, ale otázkou je na co doklad? Pojišťovnu přece má jen zajímat že mi někdo něco ukradl, že jsem to měl pojištěny a že mi to má vyplatit - a zde bych čekal že si pak z vyplacených peněz můžu sám zajistit opravu/servis/nákup. Nebo je to právě to čemu říkáš "rozpočet" a tudíž to nejde?

Odkaz ke komentáři

No a to je právě rozpočet.

 

Druhý (standardní) způsob je ten, že nahlásíš škodu, nahlásíš servis, který ti to bude opravovat, po opravě pošle servis fakturu pojišťovně a ta ji proplatí (bez spoluúčasti) buď tobě nebo přímo servisu (= krycí dopis).

Odkaz ke komentáři

Nic proti nikomu ale ten tupy policajt co mi pozeral na dieru v pristrojovke mal jedinu pravdu. Dovtedy sa budu Columbusy kradut, kym si ich budu ludia za 15tis kupovat.

 

Nie je to trochu chore? Niekto si ho kupi s autom, ukradnu mu ho. Dalsi si ho kupi za 15 a mozno ten isty zlodej od ktoreho columbusa kupil, mu ho o mesiac ukradne a zase predaju za 15k. Vitajte v uzavretom klube!

Viem ze cena od skodovky 60-90 tis je absurdna, ale od nikoho som este necital nazor ze by si ho radsej za 15 tis ukradnuteho nekupil.

:palec:

 

Tato doba je krasna nie?!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zijete jeste vubec nekdo ?
    • Zdravím, tak jsem vyměnil ten pomocný spojkový válec a je to celkem v pohodě 😉 ale zjistil jsem že mi sákne ta trubka co jde do toho válce od hlavního válce....těžko se dostávala ven byla docela "zarostlá" a teď bohužel prosakuje kapalina 😞 snažím se sehnat celou tu trubku ale tvarově mi vychází jen ta z modelu Octavia 1,6 viz přiložené obrázky a podle VIN tam má být tvarově úplně jiná tak fakt nevím jestli koupit tu samou co tvarově odpovídá nynější nebo jenom zkusit vyměnit ten těsnící "O" kroužek na té přírubě co jde do válce....díky za pomoc 😉 
    • Zdravím, mám na své O2 před FL aktuálně kola 8Jx19 ET32, které v podstatě dosloužili a budu kupovat nové. Aktuálně koukám na kola které jsou širší tedy 8,5Jx19 ET35. Řeším jestli i tyto širší kola budou ok a nebudu nijak drhnout či jestli někdo máte zkušenosti s touto šířkou jak moc budou lézt ven atp.  
×
×
  • Vytvořit...