Přejít na obsah

Přední kliky dveří

Kimitech

Doporučené příspěvky

Tak jsem se do demontáže klik dveří taky pustil,ale narazil jsem hned poté,co chci sundat kliky předních dveří v nichž jsou vložky zámků. Postupuju přesně podle knížky "jak na to" a jednoduše není možné dostat vložku zámku ze dveří ( v knize je psáno otočením vloženého klíče směrem k zádi vozu a vytažením dané vložky). Ne takhle to prostě nefunguje a nechápu to,neboť zadní kliky byly dolů během pěti minut. Prosím o radu co s tím a ještě jsem objevil šroubek,po jehož vyndání se dostanu na bok samotné vložky zámku(jestli slouží jako nějaká pojistka proti vytažení,netuším)ale i bez něj to nejde.

Postupuju takhle: s otevřenou klikou povoluji utopený torx,povoluji neustále ,a zkouším vytáhnout vložku zámku pomocí klíčku.Neúspěšně,vložka zámku drží na místě.

Poznatek-jakmile je torx dotažený tak má klika stálý chod,když jej povolím,klika je na volno ,tak jak tomu bylo u zadních klik,které jsem demontoval,tak vážně nechápu,kde je problém.

Zvláštní je i to,že můžu povolovat ten torx neustále a nevyšrobuju ho,nebo vubec nepropadne dolu.ALe zase stržený byt nemuže,když jde videt,že se pak vyšrunuje z kliky a drží jen tu vložku.

http://img541.imageshack.us/i/dsc00107l.jpg/

Odkaz ke komentáři

To mě jako taky docela zaráží co tam má za funkci ten křížový šroub.Zřejmě to udělal někdo z předchozích majitelů jako bezp. pojistku proti vyndání té vložky. U zadních dveří to šlo cítit krásně,kdy to jde ztuha,tady ani ne a navíc mužu povolovat pořád dokola a on nevypadne,což by měl,kdybych chtěl.

Odkaz ke komentáři

Jasně,zkoušel jsem jej vyšrubovat a pak povolovat torx. Jasně šlo poznat,že po několika závitech povolil kliku a ta byla "volná" a tak jsem zkoušel vytahnout i vložku,ale prostě s ní nehnu. Navíc když dál šroubuju torx,tak ho povolím jen do určité urovně,pak "přeskakuje" a dál se nepovolí. Když ho nazpět dotahuji,tak si i lehce otevřenou kliku vtáhne do výchozí polohy. Takhle to funguje na obou stranách,takže i u spolujezdce. Už mě nic nenapadá.

Odkaz ke komentáři

Ten ohnilej křížák je nějaká prasečina minulýho majitele. Normálně stačí povolit ten torx v díře(ten ti jen pootáčí aretačním kroužkem, nevyšroubuješ ho) a pootočeným klíček výtáhnout vložku zámku, ale bacha na ten plechovej kroužek co ji jistí, ať ti nezapadne dovnitř, zvenčí se tam dává hodně blbě(já ho nasazoval pomocí magnetu). Pokud to nejde takhle normálně, tak teda nevím, zkus s tím všelijak kvrdlat, nějak to ven musí jít. ;)

Upraveno uživatelem stihacka
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...