Kimitech Odesláno Květen 22, 2010 Sdílet Odesláno Květen 22, 2010 Tak jsem se do demontáže klik dveří taky pustil,ale narazil jsem hned poté,co chci sundat kliky předních dveří v nichž jsou vložky zámků. Postupuju přesně podle knížky "jak na to" a jednoduše není možné dostat vložku zámku ze dveří ( v knize je psáno otočením vloženého klíče směrem k zádi vozu a vytažením dané vložky). Ne takhle to prostě nefunguje a nechápu to,neboť zadní kliky byly dolů během pěti minut. Prosím o radu co s tím a ještě jsem objevil šroubek,po jehož vyndání se dostanu na bok samotné vložky zámku(jestli slouží jako nějaká pojistka proti vytažení,netuším)ale i bez něj to nejde. Postupuju takhle: s otevřenou klikou povoluji utopený torx,povoluji neustále ,a zkouším vytáhnout vložku zámku pomocí klíčku.Neúspěšně,vložka zámku drží na místě. Poznatek-jakmile je torx dotažený tak má klika stálý chod,když jej povolím,klika je na volno ,tak jak tomu bylo u zadních klik,které jsem demontoval,tak vážně nechápu,kde je problém. Zvláštní je i to,že můžu povolovat ten torx neustále a nevyšrobuju ho,nebo vubec nepropadne dolu.ALe zase stržený byt nemuže,když jde videt,že se pak vyšrunuje z kliky a drží jen tu vložku. http://img541.imageshack.us/i/dsc00107l.jpg/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Květen 22, 2010 Sdílet Odesláno Květen 22, 2010 ja tam snad ani nemam ten sroubrek s tou krizovou hlavou. a kdyz sem menil kliky, tak sem ten torx povoloval do ty doby dokud to slo. na konci povolovani to slo vic z tuha 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kimitech Odesláno Květen 22, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 22, 2010 To mě jako taky docela zaráží co tam má za funkci ten křížový šroub.Zřejmě to udělal někdo z předchozích majitelů jako bezp. pojistku proti vyndání té vložky. U zadních dveří to šlo cítit krásně,kdy to jde ztuha,tady ani ne a navíc mužu povolovat pořád dokola a on nevypadne,což by měl,kdybych chtěl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Květen 22, 2010 Sdílet Odesláno Květen 22, 2010 no a zkousel jsi vysroubovat ten sroubek? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kimitech Odesláno Květen 22, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 22, 2010 Jasně,zkoušel jsem jej vyšrubovat a pak povolovat torx. Jasně šlo poznat,že po několika závitech povolil kliku a ta byla "volná" a tak jsem zkoušel vytahnout i vložku,ale prostě s ní nehnu. Navíc když dál šroubuju torx,tak ho povolím jen do určité urovně,pak "přeskakuje" a dál se nepovolí. Když ho nazpět dotahuji,tak si i lehce otevřenou kliku vtáhne do výchozí polohy. Takhle to funguje na obou stranách,takže i u spolujezdce. Už mě nic nenapadá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Květen 23, 2010 Sdílet Odesláno Květen 23, 2010 (upraveno) Ten ohnilej křížák je nějaká prasečina minulýho majitele. Normálně stačí povolit ten torx v díře(ten ti jen pootáčí aretačním kroužkem, nevyšroubuješ ho) a pootočeným klíček výtáhnout vložku zámku, ale bacha na ten plechovej kroužek co ji jistí, ať ti nezapadne dovnitř, zvenčí se tam dává hodně blbě(já ho nasazoval pomocí magnetu). Pokud to nejde takhle normálně, tak teda nevím, zkus s tím všelijak kvrdlat, nějak to ven musí jít. ;) Upraveno Květen 23, 2010 uživatelem stihacka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 23, 2010 Sdílet Odesláno Květen 23, 2010 Ten křížovej šrobek mám u předních dveří taky, asi si to nechal dodělat předchozí majitel a slouží k zajištění vložky zámku, tzn. aby nešel vypáčit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Květen 23, 2010 Sdílet Odesláno Květen 23, 2010 Je to možný protože novější octy mají šroubek kterej přímo zajišťuje tělo zámku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kimitech Odesláno Květen 23, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 23, 2010 Tak vyřešeno,kliky nastříkány... nakonec jsem si musel pomoct dírou od toho křížáku, a vypáčit tak tělo vložky zámku ven,drželo to neskutečně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Květen 23, 2010 Sdílet Odesláno Květen 23, 2010 Tak hurá, možná to tam od toho šroubu bylo zarezlý. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JOHAN Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Tak na ten kroužek fakt bacha.Mě se povedlo ho vysypat do dveří a zpátky jsem ho zaboha nedal.Všechno muselo ven. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.