Přejít na obsah

1.8T - startuje ale nereaguje na plyn

Guest Body1979

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny co se zde angažují a snaží se si navzájem pomoci. Koupil jsem 1.8T, rok 2001 prý pouze se špatnou řídící jednotkou-byla vypálená. Sehnali jsme jinou použitou, sladili s imobilizérem, nastartovali, ale to bylo vše. Motor kolísal v otáčkách a vůbec nereagoval na plyn. Po nastartování jede nejspíš na sytič (velká spotřeba) a kolísá 900-1100, 900-1100, po zahřátí na 90 (ukazuje ručička, VAG ukazuje 75 stupňů čidla chladiva) se docela uklidní, někdy zůstane na 1100, někdy na 900 ot. Jednou se spotřeba uklidnila na 0,9L, ale to bylo jednou, jinak běžně se pohybuje mezi 1,6 až 4,5L na volnoběh (asi nouzový režim, či co), po každém nastartování je to jinak-jednou kolísají ot., vypnu, nastartuji a je klid.

Při posledním VAG COM mi to napsalo tyto závady:

Snímač polohy pedálu plynu: signál příliš velký

Snímač polohy pedálu plynu 2: signál příliš velký

Snímač úhlu 2 polohy škrtící klapky: signál příliš velký

Vstupní ventil sekundárního vzduchu: přerušeni

Jednotka škrtící klapky: neprovedeno přizpůsobení (již jsem prováděl)

Řídící jednotka motoru 013 prosím přečtěte paměť chyb

Aktivační člen airbagu: hodnota odporu příliš velká

Napájení svorky 30: napětí příliš malé

Řada valců 1: vačkový hřídel A (sací): nastaveni DRIVE nedosaz

Jednotka škrtící klapky: mechanická chyba

A taky ASR, někdy se dá vypnout, někdy ne a airbag občas problikne, jinak stále svítí

První 4 hlášky se objevují pokaždé. Motor AGU, měl by mít ovládání škrtící klapky lankem, ale je to elektronicky – majitel říkal, že s tím normálně jezdil. Jak jsem psal plyn nereaguje. Někdy po odpojení pedálu a nastartování otáčky vyletí a musím motor vypnout. Pak pedál vrátím otáčky jsou dole, odpojím a taky nic, děje se to nahodile, že ty otáčky vyletí bez toho pedálu a musím ihned vypnout motor. Vyměnili jsme klapku, i pedál, ale chová se to stejně. Občas tam po startu začne foukat z turba vzduch skrz hadici, která není kam zasunout-jen to syčí pod kapotu. Hadice dosáhne tak ke vstřiku, který je úplně vlevo (4. válec?), ale není ji kam zasunout.

Hadička, která vede za klapku byla ucpána, myslel jsem , že je to ten sekundární vzduch a bude to OK, ale hláška se objevila znovu. Nevím, kde a jak vypadá a kde hledat snímač polohy pedálu plynu, ani plynu 2, jestli snímač úhlu škrtící klapky je ta skříňka na ní a co tam může být špatné, kde je vstupní ventil sec. vzduchu, co s tím vačkovým hřídelem a napájení svorky 30 a mech. chyba škrtící klapky.

Co znamená-signál příliš velký – že je to někde přerušeno, špatně ukostřeno?, opravdu nevím. Nebo čím může být způsobeno, že napětí na svorce 30(kde to je) je příliš malé a něco podobného s tím airbagem. Vím, že jsem se docela rozepsal, ale stručněji to snad ani nejde.

DĚKUJI VŠEM za jakékoliv postřehy a nápady.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...