Přejít na obsah

Únik chladící kapaliny a škubání auta Octavia 3

Matěj 123

Doporučené příspěvky

Ahoj mam dotaz jestli někdo nezažil podobnej problém. U mé Octavie se málo vytrácí chladící kapalina nikde není louže a uniká velice pomalu.Do toho se mi začala nahodilé po přeřazení škubat auto. Tak sem se chtěl zeptat jestli to mám souvislost. Mechanik nic nenašel když to kontroloval dal to i na diagnostiku a nic nešel. Jediné co ho napadlo že to může dělat chladič a ta voda že jde do ventilátoru... Proto to občas škubne. Je to Octavia 3 Rs 2.0 TDI 135 kW. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahoj,

resim ted stejny problem. Mam Octavii 1.4 G-tec 81kW r.2015. V lednu 2022 mi na dalnici v Rakousku zahlasila vysokou teplotu oleje 110ºC. Zastavil jsem a zjistil ze voda v nadrzce v chladici byla naspodu (Nikdy predtim jsem ji nemenil a v tu chvili jsem mel najeto 83tis.km). Pockal jsem az vychladne na 60º, dolil jsem destilku a domu dojel rychlosti 85kmh a teplota oleje neprekrocila 95ºC. Pak jsem odebral co bylo v nadrzce a smichal s G13, tak aby to bylo na cca -20ºC (v servisu mi to zmerili na -28ºC).

Nyni (po 22 mesicich, celkem mam najeto 100tis.km) jsem si vsiml ze olej ma tendenci znovu rychleji stoupat, zkontroloval jsem chladici kapalinu a byla pul centimetru pod minimem dolil jsem teda cca 300ml G13 po carku max. Stejne jako Matěj 123 nemam v garazi zadnou louzi. Trapi me ale kudy se ta kapalina muze ztracet. Mechanik mi minule povedel ze se po 6.5 letech klidne muze mnozstvi kapaliny snizit.

Mam se tim znepokojovat nebo je to v pohode?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...