Jump to content

Samovolné zamrznutí a vypínání Columbus MIB 2.5 Octavia 3

SilverJ

Recommended Posts

Ahoj, rád bych se zeptal na problém, který se mi nyní vyskytl ve vozidle Škoda Octavia 3 Combi 2,0 TDI DSG(r.v.11/2019). Mám originální rádio Škoda Columbus MIB2.5 (číslo dílu 565035021E) a při jízdě či dokonce delším stání infotainment vozu ,,zamrzne´´ na přibližně 20 sekund a následně proběhne celkový restart systému. Tento problém se vyskytuje v nepravidelných časových intervalech (během cca 40 minutové jízdy bez zastávky proběhl restart 6 krát a při stejné zpáteční jízdě zase pouze jednou). Nerozhoduje ani zda uživatel využívá pouze přehrávání radiostanic nebo zda je systém spojen s telefonem přes média nebo android auto. Každé zamrznutí je doprovázeno praskavým zvukem v okamžiku kdy k němu dojde (připomíná mi zvuk odpojení jack 3,5 při přehrání přes aux někde doma), který vychází z reproduktorů. Dle informací co jsem hledal online by měl být software na nejaktuálnější verzi H29.319.93_HIGH2GP_EU ,Train: MHI2_ER_SKG13_P4526, MU:1440. Mapové podklady jsem také aktualizoval na nejnovější verzi přímo přes stránky Škoda. Na diagnostice nic. 

Setkal se někdo s tímto problémem a dokázal i případně poradit co to může způsobovat?

Někdo v Královehradeckém kraji kdo by tomuto rozuměl a ke komu by se dalo s tímhle problém přimo osobně zajet? Nerad bych se v tom úplně vrtal sám, abych spíše nenadělal více škody. 

Díky za všechny odpovědi a rady 🙂

Ahoj, zkusil bych odpojit a vyjmout všechny média (SD karty, flash disky, atd...), vypnout bluetooth a restartovat rádio. Poté rádio vyzkoušel jenom tak, jestli bude po problému. Pokud by nepomohlo, udělal bych komletní tovární reset, plus restart (všechno bez připojení jakéhokoliv zařízení). Pokud by nepomohlo ani tak, tak bych udělal kompletní přeinstalování firmwaru, ve vývojářském režimu přes SWAP.

• 2 weeks later...

Ahoj, díky za užitečnou radu. Kompletní reset a restart jsem už předtím sice jednou předtím provedl, ale bez úspěchu. Teď jsem si všiml, že uvnitř zůstal starý CD disk, který jsem tedy vyndal a zkusil zase reset s restartem. Několik dní bylo vše v pořádku na kratších jízdách (do 30 minut), ale při delší cestě se se zamrznutí s restartem změnilo. Systém nahodile bez žádného pokynu začne hledat/načítat vložené CD/DVD, které tam ale není. Trvá to několik vteřin a nejde se mezitím přepnout nikam jinam. Po chvilce se zasekne a následuje restart a zase chvilku klid. 

Neměl by někdo nějakou radu na toto? Předpokládám, že bude chyba někde v CD/ DVD ROM. Pomohlo by například odpojení právě jen ,,kabelu´´, který se stará o toto médium (jestli tam tedy přesně právě tento je) nebo úplně něco jiného?

Děkuji moc za všechny rady. Snad už se to blíží k nějakému finální vyřešení.