Přejít na obsah

Brzdový pedál - unikající vzduch

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

mám Octavia 1 1.9 TDI, 66kw.

Už od koupě (minulý rok) jsem si všimnul, že brzdový pedál je jaksi "měkký" a že po sešlápnutí slyším syčení - jakoby někde unikal vzduch.

Opravář mi řekl, že je to vadný posilovač brzdy, ale jezdit se s tím dá. Ani na technické mi nic neřekli.

Máte s tím někdo zkušenost? Je to nebezpečné, například kdybych stál dlouho na brzdě, tak by posilovač přestal fungovat?

Díky.

Odkaz ke komentáři

Opravář Ti řekl, že je vadný posilovač, ale jezdit se s tím dá. Sorry, ale ten opravář byl opravář čeho? S brzdami a jejími součástmi neradno si zahrávat. Tvůj popis je opravdu nicneříkající. Určitě bych to nechal opravdu dobře prověřit a identifikovat místo odfuku vzduchu. Může klidně jít o odfouknutí vzduchu z manžety. 

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Ahoj,

díky za reakci. Opravář aut samozřejmě. Řekl mi doslova že se nemám bát, že to dělá posilovač brzd, ale prý se s tím dá normálně jezdit.

Nevím jak popsat to, že když s nastartovaným autem sešlápnu brzdu, tak slyším lehké syčení. Po uvolnění to slyšet není. Brzdový pedál netuhne, je pořád stejný. Naopak mi přijde opravdu měkký - stačí lehce sešlápnout a brzdí.

Pokud nastartuju a mám nohu na brzdě, tak cítím jak pedál lehce klesne.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...