Přejít na obsah

Typ rádia + rada ohledně subwoofera

Vaňas

Doporučené příspěvky

Ahoj :)

má otázka směřuje na typ rádia, které je na obrázku. Dále se chci zeptat zda toto rádio má výstupy na sichne na zesilovač? Jsem tu nový a autí mám cca měsíc a půl :smich:) Pokud nemá výstupy, jaké rádio doporučíte (nemyslím 1DINové) aby mělo tyto výstupy :smich:) Děkuji moc :D)

Vaňas

post-4574-1279368143_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Guest Danakroman

ahoj jj jde to jedině jako zadní repro ale není to pořád ono pokud teda chceš kvalitní hudbu a máš chut investovat do radia trochu těch penízků tak bych ti doporučil radia značky pioneer nebo alpine, 2din ale cena je trochu jinde no...

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

ahoj Všem.

Jsem tu také nový a řeším obdobný problém. Když to řeknu hodně laicky - vlastnil jsem starší mazdu, takže jsem koupil rádio s výstupem na zesilovač, do kufru šel zesilovač a basáky, zesík se spojil s rádiem, od rádia šly kabely ještě s pojistkou k baterce a byla hudba jako blázen. Nyní jezdím s Golfem 6. gen. ale ten už končí, proto přichází Octavie, na kterou už čekám od objednávky cca 2 měsíce. Do golfa nešlo zapojit nic, rádio bez výstupů, ale neřešil jsem to (malý kufr). U oktávky už to řeším, ale rádio prý také nic moc, žádné výstupy. Prej to jde buď úplně vykuchat a koupit celé nové rádio i s výstupy (v tom případě jaké rádio, aby se vešlo do současné pozice v tom kastlíku?) a pak napojit jako jsem to dělal tenkrát a nebo prý nějak jinak s originálním rádiem, ale vůbec netuším jak. Dokázal by to tu někdo popsat a doporučit? Prohledával jsem forum, ale nikde jsem tady tuhle problematiku nenašel.

díky moc

Milan

Odkaz ke komentáři

no OII je to isté ako Golf, takže smola.

Rádio SWING má napríklad AUX out takže vieš napojiť aj subwoofer, akurát spínané plus budeš musieť potiahnuť od poistkovky k zosíku.

Iné ako origo rádio by som nedával kôli vzhľadu a nehovoriac o tom že nové rádiá hrajú úúplne ok aj na origo reprákoch a to som bol zástanca Alpine lebo som ho mal predtým.

Jaj vlastne SWING aj BOLERO majú spínané plus na CD ale neviem či je zopnuté aj keď je rádio.

Navi majú výstup ktorý kopíruje stav klúča napríklad.

Odkaz ke komentáři

Měl bych mít rádio Swing. Můžeš mi tedy popsat, jak se to řeší, popř. co dokoupit a za kolik? Respektive spíš výrobce, aby to nebyl případně šit.

Měl bych mít rádio Swing. Můžeš mi tedy popsat, jak se to řeší, popř. co dokoupit a za kolik? Respektive spíš výrobce, aby to nebyl případně šit.

Odkaz ke komentáři

Toto by mě taky docela zajímalo...SWING má AUX vstup ( mám v loketce) ale i AUX výstup?? Píšeš tady o konektoru telefonu, který to obsahuje..co když ale mám origo BT sadu? To bych ho tam měl mít ne? (není mi moc jasné jak to funguje na co by tel. potřeboval výstup signálu z radia - pochopil bych vstup pro zvuk tel. do repráku) díky :o

Odkaz ke komentáři
Toto by mě taky docela zajímalo...SWING má AUX vstup ( mám v loketce) ale i AUX výstup?? Píšeš tady o konektoru telefonu, který to obsahuje..co když ale mám origo BT sadu? To bych ho tam měl mít ne? (není mi moc jasné jak to funguje na co by tel. potřeboval výstup signálu z radia - pochopil bych vstup pro zvuk tel. do repráku) díky :D

ja mám na výkrese k rádiu popis pinov a je tam AUX OUT :D či je funkčný to neviem, treba skúsiť :D

Takže by som to povedal tak:

Ak swingu funguje AUX OUT tak natiahnuť tienenú dvojlinku dozadu spolu s ovládaným výstupom zo swingu na ovládanie relátka pre zosíky.

A samozrejme - dostatočný prierez pre napájanie zosíkov od baterky, možno by sa dala použiť aj poistka v E-BOXe. kostriaci bod v kufri je.

máš čo robiť a neviem či to stojí za to :D

Odkaz ke komentáři

taky právě nevím jestli to za to stojí...už mě to až tak nebere jak kdysi..jediný důvod proč o tom přemýšlím,že mi z fabie v garáži zbyl woofer s zesíkem...navíc zabíjet tak krásnej kufr v oktě....no uvidím..swingu se každopádně zbavovat nehodlám...je to super radio..navíc propojení s maxikem a climatronicem..konečně už jsou škoda radia ozdobou v interiéru a né na ostudu jak tehdá symphony ( ať se na mě majitele nezlobí ale to byl děs)...navíc už i výkonově jsou daleko dál než kdysi..

Odkaz ke komentáři

Tak jsem volal přímo do hifi shopu, který montuje hudbu do aut a v tomhle případě, že se nechá Swing rádio, se to řeší paralelním napíchnutím kabelů jednoho z repráků, to vede k adaptéru, od kterého už vedou cinche, které se připojujou do zesíku a pak už klasika.

Na rovinu mi ale řekli, že ty basy prý už nejsou takové, jako kdyby šlo připojení čistě hned z rádia. Tak teď nevím, jsem trošku zvyklanej, ale neměl by to být takový problém snad.

Je to asi jediné řešení při originálním rádiu. Tzn. ten aux out asi teda není už potřeba nejspíš.

Odkaz ke komentáři
Tak ja neviem, ty chceeš investovať do dalšieho adaptéra ktorý zmrší kvalitu (aj keď zas tie basy..)

ja to skúsim či ide zo swingu aux a dám vedieť

Super. Pokud by to šlo takhle, tak bych do toho šel. Tak to prosím zkus a dej vědět. Kdy si myslíš, že to asi bude? Někde na disku bych našel kompletní návod v pdf na tohle rádio.

Odkaz ke komentáři
Tak ja neviem, ty chceeš investovať do dalšieho adaptéra ktorý zmrší kvalitu (aj keď zas tie basy..)

ja to skúsim či ide zo swingu aux a dám vedieť

Teď si projíždím návod na Swing autorádio a o aux out jsem nenašel ani slovo, i když je pravda, že to je k Superbu, zase na druhou stranu by to rádio ale mělo být pro všechny stejné ne?

Odkaz ke komentáři

Takže nyní jsem ve fázi, kdy mám v Golfu 6. generace natažené veškeré kabely připravené k napojení zesíku a subwooferu. Pokud bude sedět připojení na rádio, tak zkusím prvně zapojit přímo do externího rádia cinče a pak přes adaptér napojím reproduktorové kabely a vypozoruji rozdíl.

Jinak neví někdo, jak konkrétně se zapojuje ten adaptér na ty kabely? Musí obě strany nebo stačí jedno repro (pravé nebo levé)?

EDIT: neví někdo, jak dostat jiné rádio místo současného? Zkoušel jsem Sony a ani náhodou, úplně jiný připojení :blink:

Odkaz ke komentáři

V tuto chvíli jsem zapojil subwoofer přes monoblok a přes dvoukanálový adaptér repro cinch. Hraje to určitě slušně, basuje při natlakování hodně dobře, ale je v tom trošku rozdíl. Basák reaguje přesně jak repráky a přijde mi, že je závislej na výkonu z rádia, což je asi logické. Budu na něm chvíli jezdit, každopádně při octě bych to už asi nechtěl řešit tímhle způsobem, i když fakt nevím, třeba to bude OK. Kdyžtak koupím redukci a vložím nové radio, pokud nevyjde ten AUX OUT.

EDIT: takže shledávám, že si basák basuje jak chce. Někdy hned od začátku na plno, pak postupně přestane, jindy naopak, jindy vůbec, pak se rozbasuje úplně nepříčetně a vůbec nevím, čím by to mohlo být, vše je nově koupené a doufám, že i precizně a zodpovědně zapojené.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...