Přejít na obsah

Kouřivost motoru + pomalu klesající otáčky

jarda82

Doporučené příspěvky

Čau chlapi,

u mojí oktávky se po nastartování studeného motoru vyvalí z výfuku lehce našedlý kouř. Není to tak že by kolem auta nebylo skrz dým vidět, ale je to lehce pozorovatelné. Po chvíli (cca. půl minuty) to kouřit přestane. Tento jev je docela běžný u nafťáků, ale u zážehového a navíc docela moderního motoru (EURO 3) mi to přijde divné. Nebo je to normální? Žlutá kontrolka se symbolem motoru svítí nepřetržitě od doby co jsem auto koupil, může to s tím nějak souviset?

Dále se mi zdá, že otáčky klesají po ubrání plynu možná až příliš pomalu. Mohlo by to být škrtící klapkou? Byla sice čištěna při servisní prohlídce, ale už je to dost dlouho (asi 2 roky). Na volnoběh běží motor na první pohled pravidelně, ale při soustředěném pohledu na ručičku otáčkoměru jde pozorovat, že se trochu hýbe (ale kolísání je to opravdu minimální). Předtím jsem měl Formana, a tam motor na volnoběh taky trochu kolísal v otáčkách, ale to bylo hlavně koncepcí motoru (pouze tři ložiska na klice, rozvod OHV), u dvoulitrové oktávky by se ručička otáčkoměru na volnoběhu podle mě neměla ani pohnout. Tohle auto skoro vůbec neznám, takže nevím jestli nejsem zbytečně vyjukanej kvůli blbostem, ale chci mít auto v absolutním pořádku. Dík za případné rady.

Odkaz ke komentáři

za studena se může stát že se ručička ot. trochu hýbe.....ale pokud to není poznat na chodu motoru tak bych to neřešil....

a ten kouř...těžko z hlavý řéct, ale kouřit by to určo nemělo.....jinak všechno šlape v pohodě...? zajeď někde na vag a nech to projed.....za 2 roky ta klapka bude zasrana určitě pokud jezdíš

Odkaz ke komentáři

No jinak to právě jezdí perfektně, spotřeba je kolem 7mi litrů průměr, motor má tah jaký by měl mít vzhledem k výkonu. Na VAG určitě zajedu, nechám vyčistit klapku a uvidí se. Auto mám teprve 3 týdny a toho kouře jsem si všim až včera kdž jsem to nastartoval a couval z garáže.

Jinak tohle s tím asi nesouvisí, ale v motoru mám olej 5W 40. (Je čerstvě po výměně). Je pro tento motor vhodný? Někde jsem četl, že nejvhodnější pro starší motory je 10W 40, prý je pak i nižší spotřeba oleje. Auto mám krátce, takže ani nevím jak moc žere nebo nežere olej.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...