Přejít na obsah

Vůle v předním levém kole

HanyZ

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl jsem včera jet na geometrii, ale nezdálo se mi řízení a tak jsem zvedl auto a zkusil vůli kola. Levé přední kolo má dost vůli, celé chodí. Vůli má při chycení kole vlevo a vpravo tedy vodorovně. Špatný čep řízení ? Spodní čepy mám měněné. Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Ahoj, chtěl jsem včera jet na geometrii, ale nezdálo se mi řízení a tak jsem zvedl auto a zkusil vůli kola. Levé přední kolo má dost vůli, celé chodí. Vůli má při chycení kole vlevo a vpravo tedy vodorovně. Špatný čep řízení ? Spodní čepy mám měněné. Díky za rady.

Vypada to na ten cep rizeni,sezen druheho a pri zvednutem kole jeden at hybe kolem vlevo a vpravo a druhy at drzi ten cep a uciti jestli tam je sebemensi vule.A pokud je tak dalsi postup uz asi znas :palec:

Odkaz ke komentáři
výměna čepu a pak geometrie, nic složitého. tyč řízení se měnit nemusí, stačí jen ten čep ?

Sundal jsem kolo a hýbal kotoučem. Je vidět, že chodí celá tyč řízení, takže to vypadá na ten čep...

cela tyc?to je divne,pokud je vybity cep tak ucitis vuli jen v cepu.Nevim jak je to delano u Octy ale na felicii kdyz byla vule v rizeni a hybala se cela tyc tak muselo cele rizeni ven.povol tu matici na cepu rizeni,stahovakem nebo kladivem vyndej cep a hned budes mit jasno.....

Odkaz ke komentáři
kouknu na to ještě jednou odpoledne.

každopádně vůli to má a jediné co mě napadá je čep řízení. co jiného taky ?

Zkus a uvidis,pocasi sice moc nepreje,ale treba mas garaz.ja bohuzel ne tak to musim delat venku v zavislosti na pocasi.Tezko takhle radit na dalku,chtelo by to videt.......

Odkaz ke komentáři
jsem z Karviné, tady neprší :)

no garáž nemám, kouknu na to u baráku.

Jsem z Bohumína-centrum.Tak hodne stěstí a dej vědět jak si dopadl.Kdyby si měnil čep tak dej i matku novou........jen tak pro doplnění.Už jsem viděl prasata co dali nový čep a starou matici a když se jim to hryzlo tak čuměli jak péro z gauče :lool:

Odkaz ke komentáři

tak jsem byl auto zvednout ještě jednou, přikládám video. Vůle je jen vodorovná, když hýbu s kolem chodí celá tyč řízení. Když dám ruku na čep, tak chodí celý čep s tyčí podle toho, jak se pohybuje kolo.

www.masazekus.cz/A.mp4

www.masazekus.cz/B.mp4

www.masazekus.cz/C.mp4

Odkaz ke komentáři
tak jsem byl auto zvednout ještě jednou, přikládám video. Vůle je jen vodorovná, když hýbu s kolem chodí celá tyč řízení. Když dám ruku na čep, tak chodí celý čep s tyčí podle toho, jak se pohybuje kolo.

www.masazekus.cz/A.mp4

www.masazekus.cz/B.mp4

www.masazekus.cz/C.mp4

to treti video neni moc dobre videt,ale tak to vypada na tu horsi variantu......cele rizeni ven.Pokud se na to spojeni neda dostat zespod.nevim jak to tam je reseno

Odkaz ke komentáři

nakonec jsem zajel do servisu, kde dělá známý a mají OPEN ... tam to mechanik zvedl - chytl do ruky, zatřepal a řekl: čep řízení.... asi to mají v ruce....

kdyby to bylo to druhé , tak jsem někde četl , že to může být kloub na konci řídící tyče. a dá se to vyměnit z pod auta....

každopádně mechanik rovnou řekl čep řízení, předpokládám, že to poznal ?

podle čeho soudíš, že by to bylo něco jiného ?

Odkaz ke komentáři
nakonec jsem zajel do servisu, kde dělá známý a mají OPEN ... tam to mechanik zvedl - chytl do ruky, zatřepal a řekl: čep řízení.... asi to mají v ruce....

kdyby to bylo to druhé , tak jsem někde četl , že to může být kloub na konci řídící tyče. a dá se to vyměnit z pod auta....

každopádně mechanik rovnou řekl čep řízení, předpokládám, že to poznal ?

podle čeho soudíš, že by to bylo něco jiného ?

nevim,ja to nevidel na vl.oci.Ten kloub rizeni je hodne pravdepodobny,ten odchazi na nasich super cestach hodne rychle

Odkaz ke komentáři

tak jsem dneska auto ještě jednou zvedl na hever, přítelkyně hýbala s kolem a já vlezl pod auto a chytl čep. Při pohybu kola chodí celé kolo, včetně čepu a taky tyč řízení. S tím, že když jsem chytl čep zvrchu a dal prsty mezi čep a těhlici, cítil jsem vůli. To, že se hýbe celá tyč řízení je asi normální - když chodí čep spojený s tyčí řízení že ? Vůle v čepu je...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...