Přejít na obsah

Pálí se mi zadní brzdy

Oskar1

Doporučené příspěvky

Zdravim.

Dneska mi v servise dotáhli ruční brzdu. Kola se na heveru normálně a z lehka točila. Pak jsem přijel domů a v garáži jsem čejtil takovej smrad jako když se pálí spojka, ale bylo to ze zadního kola u řidiče a taky bylo dost horké. Nechápu jak je možné že se brzdy pálí jen na jedné straně a na druhé nic? Dokonce jsem v garáži do auta na neutrál strčil a zase se normálně bez drhnutí pohybovalo . Už se vám to někomu stalo?? Neznáte příčinu??? :pivo:

Odkaz ke komentáři
Zdravim.

Dneska mi v servise dotáhli ruční brzdu. Kola se na heveru normálně a z lechka točila. Pak jsem přijel domů a v garáži jsem čejtil takovej smrad jo když se pálí spojka, ale bylo to ze zadního kola u řidiče a taky bylo dost horké. Nechápu jak je možné že se brzdy pálí jen na jedné straně a na druhé nic? A taky kola se normélně točí a najednou tohle. Dokonce jsem v garáži do auta na netrál strčil a zase se normálně bez drhnutí pohybovalo . Už se vám to někomu stalo?? Neznáte příčinu??? :pivo:

tak pálí se ti jen zadní brzdy a nebo půlka auta? ty voe po tobě to číst docela zážitek :lool:

Odkaz ke komentáři

U mé O2 se ruční brzda utahuje jednou středovou maticí pod loketní opěrkou. A oba lanovody se utahují stejně. Doufám že to nebude přidřenej lanovod. To se mi naposledy stavo u starého Peugeota 405 u VW-Škoda ještě nikdy! Rozeberu zase loketku a povolím to o pár otáček. V manuálu píšou že by se auto mělo zvednout na heveru a nastavit lana tak aby mezi pákou a dorazem byly 1-3mm. Tak se to tak budu snažit nastavit.

Odkaz ke komentáři

Zdravim.

Tak vše opraveno. V garážích jsem auto v zádu zvedl tak aby se kola nedotýkala podlahy. Pak jsem rozebral zadní část loketky a povolil seřizovací matici. Takovej ten plechovej bumerang byl vyosenej k jedné straně. Tak proto lanovod byl tak napnutej a pályl desky a kotouč. Ten byl tak trochu do modra. Sundal jsem kola a pak nastavil páku ruční brzdy aby byla tak 1-1.5 mm od dorazu. Teda ale všechno tak strašne smrdělo spáleninou. Ale všechno jsem vyčistil čističem na brzdy a vše docela ok. Zejtra to otestuji.

Odkaz ke komentáři

Shodou náhod mám na zadku úplně nové desky a kotouče. Desky jsem obrousil a vše důkladně očistil. Koukal jsem na manžetku na brzdovém válečku a ta je taky ok. Jediné co nachám vyměnit je brzdová kapalina a taky mazací tuk u zadního náboje. Koupil jsem keramický tuk a nastříkal sem ho na dotykové plochy destiček a třmenu je na to vytvořen. To by mělo stačit. Jen se chci zeptat jestli sem neměl tu páku ruční brzdy dát až na doraz??

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...