Přejít na obsah

"klepot" 1.8T 110kW AGU - prosim o pomoc

Doporučené příspěvky

Mam takovy problem, dnes po absolvovani cca. 15km cesty a po zastaveni a ochlazovani turba kdy jsem vyplnul topeni radio atp., tak jsem zaregistroval hlasitejsi klepot od motoru. Jde to ze strany od spolujezdce, nedela to, kdyz je motor studeny, pouze kdyz se zahreje. Projevuje se to jako klepani od nadobky aktivniho uhli, stojim na miste mam 950ot/min. slysim klepot a po nejake dobe se klepot sam zrychly (jako u aktivniho uhli), ale otacky motoru se nehnou. Po pridani mirne plnyu, klepot prehlusi chod motoru.

Dekuji za pripadnou radu vsem, uz nevim co s tim. :-(

Odkaz ke komentáři

Dekuji za odpoved.

Jde to ze strany spolujezdce, kdyz je motor studeny tak to nedela vubec. Je to hlavne slyset v kabine auta, kdyz vyjdu ven a posloucham u motoru tak nic. To "klepani" se projevuje napr. 2 minuty stojim a nic, pak se to zacne ozyvat, rychlost se zvysi (jako aktivni uhly), ale otacky motoru se nehnou. Po nejake dobe to ustane a to zjistim, ze ani aktivni uhly uz necvaka. Ja fakt nevim, bylo mi receno, ze jsem pacient, protoze normalni clovek by to neslysel, ale me to sere.

Usuzuji, ze kladka nebo rozvody to asi nebudou, kdyz si to dela na volnobeh co chce a neni to zavisle na otackach motoru a hlavne dela to nekdy. Zkousel jsem vymacknout spojku, jestli to nedela ona, vypnout topeni, zapnout a vypnout klimu. Nic na to nema vliv.

Ufff. Moje nervy.

Odkaz ke komentáři

Nádobka serva je v motorovém prostoru taky na straně spolujezdce. No já to teda z kabiny neslyším, jde to slyšet pouze když stojím venku, na studeným motoru to taky nedělá a sem tam se ten zvuk zrychluje nezávisle na otáčkách motoru. Ptal jsem se na to, když jsem se byl dívat na jedno RSo a maník mi říkal, že se o to taky zajímal a že mu ve škodovce řekli, že je to u těchto motorů normální, tak s tím hlavu nelámu...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...