Přejít na obsah

bezpečnostné pásy

mysterx888

Doporučené příspěvky

mysterx888:mam take problem ze na zadna sedacka co je ten stredny pas je zaseknuty ako to viem opravit?dal som len kryt dole dalej co mam robit.stalo sa aj vam?

dakujem.

olisoft:Prostredny 3bodovy pas je isteny, pokial nemas sedacku zaklapnutu, tak je zablokovany.

Ak Ti nejde ani ked ju zaklapnes, tak si pozri, ci normalne beha ta "zapadka", ktora je paralelne popri zapadke zaistujucej sedadlo v spravnej polohe. Od nej ide bowden do navijaku.

mysterx888:nejde mi ani tak-ak myslil na ten zapadka co je zozadu,a moc to mam napnute neviem s tim sa ani pohnut.

olisoft: Ak nezabudnem, tak Ti to odfotim.

Musis skusit zaklapnut sedadlo (alebo podvihnut tu zaistovaciu zapadku paralelnu so zaistenim sedadla) a potom stlacit molitan, aby sa pas trochu uvolnil. Nasledne by Ti mal ist trochu dovnutra a potom pojde vytiahnut. Este to ale nerob, az ked Ti dam foto, ako je to spravene vnutri sedacky. wink.gif

olisoft:Jednu fotku som nasiel... Pre zvacsenie klikni na nu. wink.gif

post-757-1248193489_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nie tak, zle som sa asi vyjadril.

Musis podvihnut zapadku, ktora je na jednom konci bowdenu (z druhej strany ako je ten cerveny kruzok), aby si odblokoval navijak a potom pritlacit molitan, aby si uvolnil pas (ako je ten modru kruzok), skratka uvolnit pas, aby nebol taky napnuty a dal sa povytiahnut.

sedacka_vnutro_01.jpg

zapadka je paralelne s tou, ktora zaistuje sedacku, na pas je ta tensia na lavej strane

zapadka_01.JPG

a podvihnes ju jednoducho prstom. :)

zapadka_02.JPG

Odkaz ke komentáři

no skusal som to dnes ale bez uspech do konca uz je to dost napnute,ten zapadku(z druhej strany ako je ten cerveny kruzok)som potlacil na dorast drzal som to smer dovnutra a potom mi to scuclo pas do vnutra.

a pritlacit molitan-to ako?lebo tusim je tam len mala diera ci gumbik(to modre je ako diera alebo gubik?)alebo len pritlacit a vytahnut pas?

takze treba drzat ten zapadku a pritlacit molitan-aby bol trochu volny pas a povyhatovat von?

lenze treaz uz mam to dost napnute,co s tim?

post-757-1248290834_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
...takze treba drzat ten zapadku a pritlacit molitan-aby bol trochu volny pas a povyhatovat von?...

Ano, tak nejako som to myslel.

...len pritlacit a vytahnut pas?...

Presne to myslim

lenze treaz uz mam to dost napnute,co s tim?

No mas este moznost spodny uchyt pasu odskrutkovat od karoserie a so zaklapnutymi sedackami by to potom malo ist vytiahnut

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

rizek: jo, daji se vycistit a pak budou zase fungovat :palec: na starym foru byl nekde navod, ale je to uplne lehky. Vytahnes ten pas uplne celej, vezmes si kyblik s mydlovou vodou nebo tak neco a houbickou nebo nejakym hadrikem ten pas ocistis, pak ho nechas omotany kolem sedacky (hl. operky) a pockas, az oschne, pak ho nechas natahnout zpatky. Melo by to o neco pomoct, ja to delam tak 2x-3x do roka a vsechno je v pohode, i u taty, kde se ty pasy taky nevracely, to dost pomohlo a ted uz zase jezdi. Nekdo nekde psal, ze to treba jeste namaze (opravdu jen lehce) nejakym takovym tim na lesteni pristrojovky nebo necim podobnym, ja mel treba nejaky vlhceny ubrousky nebo hadricky a tim jsem to potom jeste jakoby dolestil. Jak rikam, ted behaji zase jako novy. :)

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Pozor: nemazat prostredkem na pristrojovku a podobnymy "mastnymy" pripravky. Pokud autem jezdi za deste a kdyz prsi nekolik dni za sebou a je velka vlhkost v aute tak se prestanu uplne navijet. Ja mam takovej typ kdyz to nejde. Vytahnout a pak je ohrat fenem nebo nehat uplne vytahnute a pustit na plno topeni. Pomuze to. Jeste jsem neskusil udelat to co rika houmik ale urcite se to pokusym udelat pak dam vedet.

A ze vseho nejlepsi je kdyz je slunecne pocasi a jeste k tomu fouka vitr - tak vytahnout vsehny pasy obmotat je kolem sedacek (jak rika houmik) a otevrit dvere a kufr a nehat auto pul dne aby se "profouklo". Potom poradne vysavat ten vseh prah co lam vletel (pokud je prasne prostredi) a auto mate jako nove zevnitr.

Odkaz ke komentáři

A nechal jsi je poradne vyshnout po tom umivani/ Zkus to jeste jednom poradne prohrat fenem nebo nehat negde vytahnute na slunku (pokud ho tam 'este mate ;) ).

A pokud nic z toho nepomuze tak ten mehanizmus co ih naviji nemuze byt spravny a nebo se ten pas negde zasprajcuje za temi plastami a nemuze pokracovat. Neobratil se ti negde nahodou? Ono se ty pasy po castem pouzivani trosku zaserou a pak se nenaviji jak by mnely, na priklad moje zadni nesmis pustit nebo to rozbije neco v zadu jak se rychle naviji a ty predni uz negdy musym pripomoct rukou takze i to stari auta resp.pasu ma neco do toho.

Odkaz ke komentáři

Vychytal sem počasí tak, že druhý den bylo pěkně (jinak to teda stojí za ho...) takže to proschlo, ale ne úplně. Pás není nějak zkroucený a ani žádný plast mu nevadí. Navyják je ještě v dobrý kondici. Zkusím znovu umýt a vyfénovat popř. nějak zvětšit otvor v tom uchu. On totiž ten pas není moc ohebný a při navíjení se nedrží v dolní části ucha. Jestli mi teda rozumíš.

Odkaz ke komentáři

Myslis na ten uhyt na B sloupku od kam pak pas jde smerem dolu pri navijeni? Tam by nemnel strouhat o ten bok ale nevym. Jeden kamos my rikal ze gdyz se navlhci ten pas on poroste trosku do sirsky (ne moc ale staci milimetr dva) a pak se nemuze navijet tak jak ma. Gdo vy mozna to je pravda. Ale zatim neresim protoze tady sere uz paty den a ja nemam slunicko a ani vitr abych se poustel do jakekoliv upravy nebo umivani. Omezil jsem pohyby v sedacce takze ted se s tim nejak da zit ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...