Přejít na obsah

Zamezení přístupu do auta odcizeným klíčem

Horjaar

Doporučené příspěvky

Manželce ukradli kabelku s klíčem od OII včetně dokladů, které umožňují identifikovat naše bydliště. A teď mám obavy, že zloději přijedou před můj dům, kde parkuji, a tímto odcizeným klíčem s autem odjedou. Prosím nevíte, jak tomuto riziku zabránit?

Odhaduji, že bude muset dojít k výměně zámků, možná jen zámku řidiče (ostatní dveře jsou zaslepeny, tak by zámky neměly obsahovat). A dále by asi mělo dojít k vymazání odcizeného klíče z paměti imobilizéru.

Prosím nemáte s řešením tohoto problému zkušenosti?

Odkaz ke komentáři
autorizak neni nutnost nevidim odkud jsi, mrkni do sekce klubove servisy, ti kluci ti to poresi stejne kvalitne a levneji pripadne ti nabidnou jeste dodelani "tajneho tlacitka", jinka nezavidim vsechny doklady znova apod.

Nutnost to sice neni ale pokud nemá jinou možnost tak co? Tam to bude mit aspon na počkání...aspon já jsem to tak měl.

Odkaz ke komentáři

Moc děkuji za odpovědi.

Naštěstí doklady jako občanka apod. v kabelce nebyly, jen celkem nedůležité doklady, které nejsou zneužitelné a jsou pro mě nahraditelné, ale které bohužel vedou i k mému bydlišti.

Na policii jsem to nehlásil, odhaduji cenu klíče asi na 3 tis. a obávám se, že to by policie asi ani neřešila. Bylo už k večeru, děti unavené a představa, že strávíme dvě hodiny na policii sepisováním protokolu, mě od toho odradila. (Když jsem byl na policii asi před dvěma lety, tak na mě z nějakého důvodu zapomněli a čekal jsem tam úplně zbytečně 1,5 hod. na vrátnici. Pak se to za půl hodiny pořešilo a ve 2:00 v noci jsem mohl jet domů.)

Díky za tip na kluky z klubového servisu, pochybuji se poblíž Brna a Olomouce, myslím, že jsem tam někoho z těchto lokalit zahlídl.

Odkaz ke komentáři

1) Volal jsem do autorizovaného servisu. Technik byl trochu zmatený, ale podle ne moc přesvědčivé domluvy by nakódování náhradního klíče (nebo náhradních klíčů) a výměna zámku ve dveřích řidiče stála asi 5 až 6 tis. Je to dost, tak než se pustím touto cestou, zkusím jiné možnosti.

2) Volal jsem Vašovi. Zablokování ztraceného klíče není problém. Problém může být sehnání originálních klíčů a zámku, protože do moji OII se pravděpodobně montují s čipy imobilizéru 4. generace, které se pravděpodobně nedají na našem trhu běžně sehnat. Zatím jsme se domluvili, že se po nich podívá. Já to zkoušel, ale absolutně bez úspěchu.

3) Dá se koupit Kompletní sada klíčů (hledej asi v jedné třetině stránky). Prodejce mi telefonicky potvrdil, že se jedná o originál Škoda. Dobrá cena. Zatím jsme nemluvili o generaci imobilizéru. Také nevím, jak ověřit, že to půjde do mého auta, možná to bude chtít další dotaz na prodejce. Prosím, nevíte je tento prodejce spolehlivý?

4) Zajímavé jsou ceny na www.autoklice.cz uvedené v sekci Čipové autoklíče. Na dotaz, jestli používají originál Škoda, udělal prodejce pauzu (jako by přemýšlel), ale pak mě ubezpečil, že ano. Nevím, jestli tomu věřit, tak pauza tam být neměla, ale třeba se pletu. V žádném případě nechci říct, že prodejce nemluví pravdu, spíš jsem se chtěl zeptat na vaši zkušenost. Zajímavá mě přišla stránka FAQ, hlavně bod 4. Ale který typ mám v autě, netuším. A jsou to Pražáci, pro mě asi 250 km (jedna cesta).

5) Narazil jsem na klíče od Rakso, ale přišlo mi divný, že není uvedený výrobce. Přijde mi to jako noname zboží, což asi nebude zárukou kvality a spolehlivosti. A když se jedná o zabezpečení auta, přijde mi to slabý.

Editace: oprava odkazů.

Odkaz ke komentáři
3) Dá se koupit Kompletní sada klíčů (hledej asi v jedné třetině stránky). Prodejce mi telefonicky potvrdil, že se jedná o originál Škoda. Dobrá cena. Zatím jsme nemluvili o generaci imobilizéru. Také nevím, jak ověřit, že to půjde do mého auta, možná to bude chtít další dotaz na prodejce. Prosím, nevíte je tento prodejce spolehlivý?

Alessio je pomerne provereny dodavatel dilu, byva drazsi ale sezene i to co ostatni ne. Bude s nim dobra domluva po technicke strance, rekl bych ze by mel mit techn. znalosti aby dokazal rict jestli ty klice pujdou k tvemu autu. Myslim, ze by je byl asi schopnej i nakodovat, myslim.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...