Přejít na obsah

Zalehlé turbo a spotřeba nafty

Doporučené příspěvky

V pondělí jsem koupil Octavii ASV.VAG mi ukazoval zavadu v regulaci tlaku turba.Auto ve srovnání s jinou 81kw jelo poměrně slušně.Spotřeba podle palubáku nešla na trase do 15km pod 7 litru při jízdé "na spotřebu".Včera jsem vyndal turbo,a krom toho že se mi podařily na výfukové přírubě urvat dva ze tří šroubů byla také dosti zalehlá regulace v poloze plně otevřených lopatek.Bude to ta příčina vyšší spotřeby?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Váha vzduchu je dle VAG v pořádku a do nouzáku to nepadá,auto jede dobře bez propadů výkonu.

To je hodne. Me pada turbo do nouzaku celkem casto a drzim si dlouhodobou spotrebu na 5l. Co vaha vzduchu?

Proč bych měl dávat nové turbo když ho vyčistím a tím ho opravím?Na náročnost je to složité asi tak jako vyčistit si boty od blata ;-D

Proc ty turba nenechate vycistit, jestli mate zatuhly lopatky? :lool: Vy je odpravite a pak rovnou muzete koupit novy.
Odkaz ke komentáři

Dneska po 1000km dlouhodobý průměr 6.1litru,a to se snažím pořád dostat na co nejnižší spotřebu.Vyměnil jsem už i teplotní čidlo,a také to nepomohlo.Už mě to pěkně s..e.Někdo si možná klepe na hlavu,co řeším takovou kravinu,ale přešel jsem z PD na rotačku kvůli spotřebě,a zatím jsem na tom úplně stejně :-(

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
Guest buschmman

Váha vzduchu je dle VAG v pořádku a do nouzáku to nepadá,auto jede dobře bez propadů výkonu.

Proč bych měl dávat nové turbo když ho vyčistím a tím ho opravím?Na náročnost je to složité asi tak jako vyčistit si boty od blata ;-D

chlapi vycistit regulaci turba neni jako sundat bahno z gumovek,musis ho demontovat hodne opatrne rozpulit kdyz ho rozendas krive muzes pro novy jelikoz nabouras vrtulku na vyfuku a to je konec.Pokud nekdo chcete s dig.demontazi preciznim vycistenim opravim to kolem 1500Kc do druheho dne zapadni cechy okres tachov Konst.Lazne tel na me 739094743

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...