Přejít na obsah

Opět ten nouzák


urza

Doporučené příspěvky

Vim, ze je tu toho X temat, ale mozna sem slepej (to je dost mozny) nebo sem nenasel primo to, co me trapi.

 

Takze co mam vlastne za problem. Mam Octavii 1.9Tdi 66kW chip na 81. RV.2000.

Když jedu po městě a nebo po dálnici víc jak 130 km/h nemám žádný problém, ale pokud si udržuji rychlost řekněme někde kolem 110-120 kh/h (cca kolem 2500ot/min) tak mi Jak kdy spadne auto do nouzáku aniž by jakkoliv cuklo či tak něco. Prostě to pak zjistím až ve chvíli, kdy na to chci šlápnout. Problém je, že to není ani vždy. Někdy se to stane 3x během 20 minut a někdy taky ani jednou za 2 týdny.

 

Mel jsem to na diagnostice - NIC

Měnil jsem vahu vzduchu, daval jsem nove hadice k turbu, mam tam novy ventil N75. Turbo mam to stare bez tech naklopnych lopatek. Zkouseli jsme diagnostiku za jizdy se servisakem. Zkousel sem lepsi naftu, nove filtry. Nic nezabralo.

 

Mj. jsem si vsiml, ze kdyz dam napr. pro rychlosti 100km/h plyn az na podlahu, tak ma opet jen obcas tendenci opet mezi 110-120 jakoby na ctvrt vterinky vynechavat turbo. Proste to jakoby na chvilicku ztrati tah, ale hned se to rozjede normalne.

 

Nema s tim nekdo nejake zkusenosti? Nejsem zrovna ted v situaci, kdy muzu vyhazovat tisice za opravy pokus-omyl.

 

Predem diky za odpovedi a jeste jednou se omlouvam, pokud tady uz stejny problem nekde je.

Odkaz ke komentáři

Nevím .... ale jak říkám, měl jsem ten samý problém. V servisu výměna ventilu N75 + nějaké píčovinky a byl jsem v tom za 9.000,- a výsledek NULA. Dále chtěli dělat také RJ, ale to už jsem tam auto nedal, přečetl tady forum a telefonoval do www.turbosport.cz ... domluvil schůzku dojel do Jablonce nad Nisou (mam to 200km jednu cestu) čtyři hodiny se kochal po městě a teď cca půl roku si užívám jízdu bez nouzového režimu :-)

Odkaz ke komentáři

No ume me taky byl nouzak a je to tim ze my z N75 ventilu spadla hadicka, a to vzadu a ani my to nenapadlo ze by to mohlo bejt protoze se to nevidelo, gdyz jsem trosku posunul ty ostatni hadicky jsem videm ze tam prave ejdna byla odpojena...nasadil jsem ji a ono to bylo prave to, tak zase spadla tak jsem ji tam zase poradne pripoutal...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

zdravím potřeboval bych poradit mám 1.9 Tdi 4x4 motor AGR mám sním problém když jedu nad 120 najednou se mi stratí výkon a jede to jako bez turba když jsem stím byl na diagnostiku tak mi to napsalo že mám tlak mimo meze a to mezi turbem a ve

ntilem n 75 nebo tak něco co stím mám dělat je to turbo v hají je divné že pokud se nedostanu nad 120 tak mi to jede krásně tahá všechno a jak se dostanu nad tuhle hranici tak konec poradte mi jsem z ostravy uměl by to někdo spravit nějak levně?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...