Jump to content

Po Update 3970 nejde ovladani na volantu

Recommended Posts

Mam Octavku Rok 2007 byl vni Nexus a koupil jsem si Columbuse.

Firmware 2684 jsem si nechal udelat tak aby mi slo ovladani na volantu.

Ted jsem si nahral 3970 funguje vse, az na volant.

Nemate nekdo dobrou radu, jak to mam udelat aby selo zas i to ovladani volanten?

Dik Jarek

aby si udělal downgrade na FW28xx je potřeba přes diagnostiku aktivovat servisní menu - adr 56 radio - adaptace - kanal50 - 1

pak udělat restart navi, zapnout navi a držet SETUP dokud neskočí do developend menu a tam zadat možnost downgrade.

samo ten FW musí být upravený na před FL multifunkci

moznost downgrade jsem zapnul, pak jsem tam vrazil ten firmware ktery jsem tam mel a co fungoval.

Ale zaclo to nahravat a pak cerny displej a nic.

Dlouho jsem cekal a nic. Pak neslo nic.

Pak jsem tam dal zase 3070 a nahralo se to znovu.

Downgrade neuspesny.

Zkusim to jeste jednou zitra

Zatim dik

Zajeď za někým kdo už potřebný FW má upravený, není zrovna nejednoduší ho upravit. Takže si můžeš navi akorát zničit. Jinak pokud nemáš nějakou nejnovější navi s indexem C, tak FW řady 3XXX nejsou pro ni určený.

takze jak jsi psal (Rolbar) tak jsem ten Downgrade prece udelal.

Nekolikkrat mi to ztuhlo a nedelalo nic : (Bily display a vnem modry kriz)

Ale pak se to umoudrilo adalo se to nainstallovat.

Ovladani volantu zase funguje!

Dik

• 2 months later...

Ahojte chalani...chcem sa opytat či potrebujem upgrade fw ked:po kupe Columba som sa rozhodol pre kupu MF volantu a po inštalacii sa mi navi zobrazovala na maxidote ale nesli mi tlacitka na posuvanie stanic resp. pesniciek...potom som vyskusal cez VAG zapnut BAP protokol a tlacitka funguju ale z ponuky maxidotu mi zmizla navi a radio...prosim poradte

Tak jsem dal 3810a pro verzi 680A a vse maka dobre, ale pri prepnuti na navigaci se prepne MAXIDOT, navigace jede OK, ale uz se MAXIDOT neda prepnout zpet dlouhym podrzenim tlacitka na pacce, musim vypnout Columba a pak to jde nemate nekdo radu?

Jeste se mi zda grafika parkovaku horsi nez u 2660 - nestinuje to.

Dnes zkusim 3970 (pro pred fl OII) nebo 3980 - ale tam se bojim nenasel jsem verzi pro predfl OII.

Ahoj Lada

jo, ale nerozdělí ti to hdd!!

aha, a to by me zajimalo proc to nerozdeli? Mne to ten hdd nerozdelilo a furt mi to vrta v hlave.

Upravil jsem si fw 3970 na odblok obrazu a servisni menu bez nutnosti kabelu a programu. Vse funguje bezvadne, ale ten disk mi to nerozdelilo a nevim proc.

Co se me libi je ze ukazuje fotky jako mozne cíle :palec:

jenže já nejdřív nainstaloval 3814, měl jsem původně 2724, až pak jsem zvýšíl na 3974 a to kvůli tomu obrazu v pohybu....a disk je nerozdělen...

fotky, když zadáš nový cíl, cíle z SD karty, tak pokud na té SD máš uložené foto, tak je můžeš použít jako cíle, ale musí mít zadané GPS data, třeba si najdeš fotku Eiffelovky, která bude mít GPS v sobě, no a pak tě to tam prostě naviguje, anebo použiješ vlastní foto....dnešní foťáky, nebo spíše mobily umí dělat fotky už s GPS daty

Ja mam taky 3814, ale sel jsem na to z 2660 a HDD vypada ze je rozdeleny. Partition na fotky ma tusim 15GB.

A ty fotky uz chapu, akorat nevim jak se da v pc naplanovat trasa a tu pak nacist v navi, potrebuju zadat koncovou trasu, ale s prujezdnymi body.

Ahoj Lada

• 1 year later...

Mam Octavku Rok 2007 byl vni Nexus a koupil jsem si Columbuse.

Firmware 2684 jsem si nechal udelat tak aby mi slo ovladani na volantu.

Ted jsem si nahral 3970 funguje vse, az na volant.

Nemate nekdo dobrou radu, jak to mam udelat aby selo zas i to ovladani volanten?

Dik Jarek

Tady je jedna z možností http://www.my-gti.com/3374/volkswagen-rns-510-firmware-upgrade-and-information níže na stránce sekce Fixes.

Fix bych doporučoval majitelům, kteří mají originál navi a po aktualizaci firmware přišli o možnost ovládání MFV a problém s MAXIKEM :palec: