CodyFF Odesláno Červenec 22, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2011 Ahoj lidičky, jsem tu nový a rád bych získal nějaké rady. Chtěl bych si koupit OI TDI mám na ni 100.000kč. Ročně najezdím kolem 15000km. Po dálnici do práce jedna cesta 20km pak další cesty po dálnici a zbytek okresky. Jde mi hlavně o to jestli se dá za tuto cenu pořídit OI TDI tak r.v. 2001 až 2003? Kolik jsou u takového stáří reálné kilometry? A na co si dát při koupi pozor. Jakou motorizaci, tedy jaké kW? A jestli tu třeba není někdo kdo se prodejem zabývá a je na něj spolehnutí. Už jsem tu něco pročetl, ale přeci jenom to jsou starší příspěvky, tak jen co je v této oblasti nového. Moc děkuji za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 22, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2011 co se týče motoru, co člen, to názor, za mně pořiď jednoznačně 1,9TDI 66 nebo 81kW rok 2002, rozumné km na tento motor jsou kolem 250 000km a vůbec se toho neboj, ten motor zvládne minimálně jednou tolik, hlavně, když dostává, co potřebuje, takže dbát na servisní historii a při koupi si vzít někoho s sebou, kdo se danou značkou zabývá a ví, kam šáhnout a na co se zaměřit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CodyFF Odesláno Červenec 26, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 26, 2011 co se týče motoru, co člen, to názor, za mně pořiď jednoznačně 1,9TDI 66 nebo 81kW rok 2002, rozumné km na tento motor jsou kolem 250 000km a vůbec se toho neboj, ten motor zvládne minimálně jednou tolik, hlavně, když dostává, co potřebuje, takže dbát na servisní historii a při koupi si vzít někoho s sebou, kdo se danou značkou zabývá a ví, kam šáhnout a na co se zaměřit. Tak děkuji, za info, ale problém bude sehnat takovou o které by člověk věděl, jak se předchozí majitel o ni staral!!! Docela bych rád koupil od někoho spolehlivého. Takového tu asi nikdo nezná??? Proto že se mi to nechce kupovat z AAA nebo Auto ESA a podobní prodejci...... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 26, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2011 A kdyz ti reknu, ze ja jsem treba spolehlivy, o auto se nalezite staram, je to muj konicek atd. :D Ale na tachometru je 350.000 km... Koupis to auto? ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Červenec 26, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2011 Podle inzerátů na Tipcars má průměrná OI TDi z let 2001-2003 najeto 168tkm. Tuhle sumu služební auto (a těch u tebou poptávaných ročníků a motorizací byla většina, protože takový pekelně předražený diesel si tehdy normální soukromá osoba nekupovala), najelo max. za 3 roky. Kde jsou kilometry dnes, tzn. za 10 let? Být Tebou, vykašlu se na typ a značku, ale koukám po okolí a známých, kde někdo prodává skutečně dobré a zachovalé auto, které asi nebude tím úplným ideálem pro Tebe co do velikosti, výbavy, motorizace atd., ale které bude s velkou pravděpodobností jezdit a nebude žrát extra moc peněz. To dnes bazarové naftové Oktávky stopro nebudou, protože ty dobré kousky si každý bez problémů udá ve svém okolí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CodyFF Odesláno Červenec 27, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 27, 2011 Podle inzerátů na Tipcars má průměrná OI TDi z let 2001-2003 najeto 168tkm. Tuhle sumu služební auto (a těch u tebou poptávaných ročníků a motorizací byla většina, protože takový pekelně předražený diesel si tehdy normální soukromá osoba nekupovala), najelo max. za 3 roky. Kde jsou kilometry dnes, tzn. za 10 let? Být Tebou, vykašlu se na typ a značku, ale koukám po okolí a známých, kde někdo prodává skutečně dobré a zachovalé auto, které asi nebude tím úplným ideálem pro Tebe co do velikosti, výbavy, motorizace atd., ale které bude s velkou pravděpodobností jezdit a nebude žrát extra moc peněz. To dnes bazarové naftové Oktávky stopro nebudou, protože ty dobré kousky si každý bez problémů udá ve svém okolí. Díky, za radu, tak si vlastně mám koupit auto do kterého nic nenaloží nelíbí se mi. Dobrá rada....... Ale já si rád koupím auto co se mi líbí a také bych rád do něj naložil rodinu i s kočárkem a nebo i se psem (německý ovčák) ! A kdyz ti reknu, ze ja jsem treba spolehlivy, o auto se nalezite staram, je to muj konicek atd. Ale na tachometru je 350.000 km... Koupis to auto? :) Záleží na tom jak uato vypadá a co řekne člověk co se na něj podívá a pak jak odpoví autorizovaný servis co se týče km a stavu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Červenec 27, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2011 Já nepíšu nic o tom, že si máš koupit malé auto nebo takové, které se ti nelíbí. Pokud ale Tvoje požadavky splňuje jen Okta TDi, tak s velkou pravděpodobností kvalitní a zachovalý, 10 let starý kousek a to ještě navíc v bazaru prostě nenajdeš, protože takových jsou Vás v Česku tisíce, možná o řád víc, ale odpovídajících aut reálně zlomek. Samozřejmě bych Ti dobrý kus a kup přál, ale moc to prostě nevidím. Když naopak rozšíříš záběr i mimo Oktu, tak s mnohem větší pravděpodobností seženeš auto v solidním stavu, často s lepší výbavou, motorizací a možná i o třídu výš. Je spousta aut, které nejsou tak profláklé jako Škodovky, u kterých je relativně nižší cena ojetiny vs. užitná hodnota potom úplně někde jinde. Já sám jsem takhle loni raději vyměnil manželce v té době 10 let starou Oktu, na kterou už holt nebyl při každodenním dojíždění spoleh, za auto, které mne v té době ničím nijak neoslovovalo jen proto, že jsem věděl, kolik má km, jaký je stav a jak bylo servisováno a hlavně, necelých 5 let staré stálo asi 15% původní ceníkové hodnoty (bazar byl ochoten jej vykoupit za 11%!!!). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CodyFF Odesláno Červenec 28, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 28, 2011 Já nepíšu nic o tom, že si máš koupit malé auto nebo takové, které se ti nelíbí. Pokud ale Tvoje požadavky splňuje jen Okta TDi, tak s velkou pravděpodobností kvalitní a zachovalý, 10 let starý kousek a to ještě navíc v bazaru prostě nenajdeš, protože takových jsou Vás v Česku tisíce, možná o řád víc, ale odpovídajících aut reálně zlomek. Samozřejmě bych Ti dobrý kus a kup přál, ale moc to prostě nevidím. Když naopak rozšíříš záběr i mimo Oktu, tak s mnohem větší pravděpodobností seženeš auto v solidním stavu, často s lepší výbavou, motorizací a možná i o třídu výš. Je spousta aut, které nejsou tak profláklé jako Škodovky, u kterých je relativně nižší cena ojetiny vs. užitná hodnota potom úplně někde jinde. Já sám jsem takhle loni raději vyměnil manželce v té době 10 let starou Oktu, na kterou už holt nebyl při každodenním dojíždění spoleh, za auto, které mne v té době ničím nijak neoslovovalo jen proto, že jsem věděl, kolik má km, jaký je stav a jak bylo servisováno a hlavně, necelých 5 let staré stálo asi 15% původní ceníkové hodnoty (bazar byl ochoten jej vykoupit za 11%!!!). Jo to jo samozřejmě, že mám v záloze i jiné auta, ale radši bych octu. Ale když bude fábia v kombi nebo focus II v kombi, tak to vezmu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CodyFF Odesláno Srpen 6, 2011 Autor Sdílet Odesláno Srpen 6, 2011 No tak zatím jsem nic co by se mi zamlouvalo nesehnal. Snad to bude do budoucna lepší. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CodyFF Odesláno Srpen 20, 2011 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2011 No tak se pořád nedaří sehnat něco co by se mi líbilo. Už začínám být nervózní. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Srpen 20, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2011 Rikam, prodam moji. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CodyFF Odesláno Srpen 28, 2011 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2011 Rikam, prodam moji. :D Tvojí škodovku nebo starou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.