Přejít na obsah

kovove zvuky od motoru


Doporučené příspěvky

zdravim, mam taky problem ze moja octavka po dlhsiej trase od 70 km a vysie zacne vydavat divne nepravidelne kovove zvuky ako trenie kov o kov najviac to pocut pri volnobehu ale aj pri jazde len slapsie kvoli motoru a citit to aj na pedaloch take slapsie udieranie , zvuk ako keby vichadzal od spodu mototra.

Rozvody su uz menene, mam nabehanych cca 195000, robi to aj pri zapnutej aj vypnutej klime.Viete mi dakto poradit co by to mohlo byt? dakujem

Odkaz ke komentáři

diky za vase odpovede :D ktore ma nepotesili ale diky. Mam mototr BJB rok 2004 cize s tych prvych.Spojka my zabera dobre a pri vypnuti motora nezbuchoce zotrvak ale mozno to je on, mam sa velmo obavat poruchy alebo to daco vidrzy? nechel by som aby ma to nehalo dakde.Nemoze to byt este daco ine ? kedze mi to roby iba pri dlhsich trasach dakedy zacne az po 400 km aspom co som spozororval par krad.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

přesně tak, jeden časový usek (nelze nijak ověřit jaký, nejspíše 07/2007 - 10/2009) se do motorů BXE, BLS, BJB (vlastně všech 1,9TDI) dávaly špatné ojniční ložiska na klice - šály, jsou vyrobené z nekvalitního materiálu a vydírají se, nemá na to vliv servis, nájezd km, typ oleje...

 

Pokud začne taková ojnice klepat, je ložisko - šál KO, někdy lze dát jen nové, někdy je vadná už klika

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o rok později...
V 2. 3. 2017 at 9:18, Nagasaki napsal:

Caute, chcel by som sa opytat ci ma niekto skusenosti, s kovovym-rezonujucim zvukom, pri jemnom stlacani plynu za jazdy, ked pridam a na volnobehu to nerobi, iba ked jemne pridavam,mal niekto podobnu skusenost?

Tiež mám tento problém. Je to ako keby dral kov o kov. Mal som vačku chytenú a aktuálne je po výmene so všetkým potrebným. Robili mi to v autorizovanom servise. Ten kovový "štebot" vychádza keď mi padnú otáčky pod 1500 a pomaly začnem akcelerovať alebo keď idem na nejaký prudší nájazd a tam spomalím skoro na 0 a potom pridám plyn. 

Jedná sa o auto Octavia II pred FL 1.9TDI 77kw DSG 2005

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...