Přejít na obsah

Doplnění signalizace pásu spolujezdce


TomXP

Doporučené příspěvky

Ahoj. Většinou se obecně řeší vypnutí gongu u pásu nezapnutého, já mám potřebu opačnou. Chtěl bych si místo stávající konzole (to, kam se pás zacvakává) u spolujezdce koupit konzoli se spínačem a přidělat signalizaci i tady (jen sedačka vedle řidiče). Je to vůbec nějak technicky možné udělat, aniž bych musel  i při absenci spolujezdce mít zacvaklý pás ?  Některé VW co jsem viděl mají zároveň i nějaký spínač v sedačce ke kontrole, že je sedačka obsazena. Pokud by to nešlo, spokojil bych se i s tím, že bych tam měl jednoduše nacvaklej samostatný protikus.  Vyměnit konzoli asi umím, ale co dál ? Kam to připojit, je nutné to někde kódovat (diagnostiku mám)...atd ?  Díky moc za nějakou radu.

Odkaz ke komentáři

Díky. Napadlo mě, že pokud by se instaloval tlakový spínač, který určitě bude plnit jen funkci klasického spínače - rozpínače, pak by to šlo jednoduše udělat zařazením do série ke spínači v zámku pásu spolujezdce a to vše ještě do série k zámku pásu u řidiče, jsou tam, co jsem zjistil,  jen dva vodiče, takže celý okruh pouze sepnuto/rozepnuto + signalizace na maxidotu. Problém č. 1 je, jak tam umístit tlakový spínač a problém č. 2 kde sehnat zámek pásu spolujezdce se spínačem, už jsem toho propátral dost ale nikde nic. Asi by šlo sehnat ještě jeden na stranu řidiče a držák mechanicky  otočit. Ale to je jen teorie...asi to bude dost netvárnej "kus" železa. Zkusím Rolbaře, dík.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...