Přejít na obsah

napínací kladka s tlumičem a volnoběžka

Doporučené příspěvky

Tady to z tvého odkazu je hvězdička, kterou držíš volnoběžku,ale dovnitř ještě musí přijít hvězdička M10 (někdy torx myslím 45 nebo 50), kterou držíš řemenici alternátoru.

Podařilo se mi to vyměnit přímo na autě zespodu, ale někdy bývá volnoběžka tak zahryznutá, že alternátor musí ven.

Odkaz ke komentáři

Tam ale neni psaný, že by to bylo na VW, nebo Škoda...

no mam Octavii 1,9 TDi 81 kW 2003 motor ASV, tam by měla být snad hvězdička,co jsem zatim našel...co sem koukal,tak zezhora je dost špatnej přístup,jsou tam hadice na servo a ještě na chladící kapalinu...ten plast na sání je hračka sundat...zkusim sundat plast zezpoda a uvidim,jestli se tam dostanu..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

napínací kladku s tlumičem jsem musel už měnit dvakrát, vše dělal garny, vše dělal z vrchu, asi bych se ptal jeho, ale nevím jak ti to vysvětlí, koukni k němu do jeho topicu

Ta napínací kladka je to nejmenší,to je hračka...horší to je s volnoběžkou,na tu se musí asi zespoda co sem koukal rozebrat boční spodní kryt motoru a mít na to klíč...Ona právě ta kladka odchází rychle,když je špatná volnoběžka,co jsem se tak dopátral...

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Ta napínací kladka je to nejmenší,to je hračka...horší to je s volnoběžkou,na tu se musí asi zespoda co sem koukal rozebrat boční spodní kryt motoru a mít na to klíč...Ona právě ta kladka odchází rychle,když je špatná volnoběžka,co jsem se tak dopátral...

Zdravím všechny.

Taky mi docela slušně skákal napínák řemene, tak jsem ho nechal vyměnit a pro jistotu zkontrolovat i volnoběžku. Samozřejmě byla totálně seklá . Nedalo se s ní otočit ani hasákem. Protože mi velice zajímalo proč tenhle díl tak často odchází, vzal jsem jí do práce a tam jsme jí odborně rozebrali. Docela jsem byl překvapen tím, co jsme objevily. Celý problém je v tom že vazelína kterou je volnoběžka namazána, časem ztvrdla a tim se přestalo pohybovat jehlové ložisko. Stačilo kápnout kapku oleje a volnoběžka maká jako nová. Bohužel nelze jí bez poškození rozebrat a zase složit. Museli jsme utočit přírubu ložiska. Přikládám pár fotek volnoběžky.

Luboš

post-9603-0-19507200-1341334059_thumb.jpg

post-9603-0-26629500-1341334088_thumb.jpg

post-9603-0-90744500-1341334114_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...