Přejít na obsah

Viťa 1

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Viťa 1

  1. Tak já jsem přišel na problém v odvětrání motoru v tom plastu byla díra a tou mi při lokální záplavě nateklo do motoru bahno ať se snažím jak chci motor je po smrti je na výměnu bohužel tak že kdo prodá motor? :)))
  2. Taky by jsem se chtěl zeptat kde je relátko pal. čerpadla nechci zakládat nové téma a nemůžu nikde nic najít poradí někdo? :)))) děkuji přestalo mi jet auto a stojím na parkovišti mám druhé auto na díly ale nevím co se tam vlastně všechno může po... tak že vezmu pal. čerpadlo a to relátko zkoušečku nějaký šroubovák nebo bývá i v něčem jiném závada..? :) pojistky jsou dobré pokud tedy není někde ještě jinde než na boku u dveří :)
  3. Udělalo to jen do kopce když jedu v tahu třeba do kopce se rozjíždím a motor musí táhnout ale teď nové zjištění hydrostavy jsem vymačkal a tři šly uplně lehce zbytek jsem musel ve svěráku zabrat dal jsem druhé ty jsem taky vymačkal a uplně jiné auto začlo to dokonce jezdit i na lpg což předtím nejelo projel jsem asi 15 km a znovu to tikání jeden nebo dva z těch co jsem dával šly taky lehce tak že jak tu někdo psal (musím se podívat kdo) hydrostavy budou v háji to asi taky může mít něco společného s tím že to nemaže? jako by se zatloukaly
  4. Mám tam 10w40 olejem to asi není ale dnes jsem vyměnil čerpadlo a zase jedu do kopce rozbliká se kontrolka mazíní a klepou hydroštely ještě mě napadá že je vyměním kdyby byl některý prasklý tak to třeba jde olej přes něj pryč ale fakt už mi došly nápady :(
  5. Jo jo oleje je tam dost pomohlo když jsem sundal tu plechovou krytku na sání oleje tím byl větší přísun oleje a zabralo to ale jen do zahřátí když by byly špatné ložiska na klice tak by to nemazalo na volnoběh a mazalo by to ve větších otáčkách ale jak je v háji čerpadlo tak to prostě nemá tlak když se zahřeje olej tak že ještě sháním čerpadlo a není na netu :)) je ale za 4000 to mám druhý motor :)
  6. Proč to nejde? zkoušel jsi to? :) já můžu mít taky motor z felicie má najeto 100 tis. hned bych ho tam šoupl a někdo mě ujišťoval že to jde v pohodě jen jeden držák na přírubě tam není
  7. Já měl nasazenou jinou hlavu a bylo to stejné:)) z motoru se ozývá bzučení jako by to čerpadlo šlo na prázdno ale sací koš je čistý ventil jsem rozdělal a taky vyčistil něco bude v háji a nevím jestli pomůže výměna čerpadla tak že to nejspíš vyřeším výměnou motoru a bude klid :)) možná pokud nekoupím nějakou.....
  8. Tak že kroužky nové auto přestalo kouřit ale problém je pořád bliká mazání a klepou hydroštely co s tím čerpadlo jsem kontroloval a je v pořádku napadá mě že by mohly být v háji už i šálky byly trochu vydřené po krajích a prostě už ten tlak se ztrácí přes šálky jen jedna věc jestli to má cenu měnit a neumře za chvíli i klika jak to vidíte vy? :))))
  9. Jo jo na stojanovce a s pinzetou uplně sám :))) navařil jsem na klasickou podložku dvě tyčky a na tyčky kulatinu upnul do vrtačky a bez jakéhokoliv problému násilní to jde rozdělat nic nebylo od krve pohoda :) jinak písty mám celkem v pořádku je na nich i takové jemné drážkování spíš asi je vyběhaný válec druhá věc pístní čepy vypadají taky dobře bez vůle ale šálky ten kompozit tam už prostě není na krajích tak že dám asi nové.... ventily tak to jsem si říkal že vyzkouším tak jak jsi mi radil ty písty.... nalil jsem tam benzín a prosakuje tak že lapovací pastou zabrousím ještě nevím jak vypadají trubičky vůle ty netuším jak se mění jestli vyklepou a dají nové nebo se to nahřívá a lisuje asi je měnit nebudu :)
  10. Tak že vymyšleno pomocí stojanové vrtačky :))
  11. Tak že vypadá to na stírací kroužky těsnící jsou dobré jen chci udělat ty gufera na ventilech jaký jste používali přípravek? :)) nějak mi to nejde stlačit :)
  12. Taky jsem to teď rozdělal a kroužky vypadají dobře až na stírací stírací skoro vůbec nečouhá z pístu ven a ten prostředek by měl být jako by utopený? není jezdí taky po válci :))
  13. No odřené budou asi a je na pístech kolem 1 mm vůle vložky nebo co tam je hranku nemají tedy jen minimálně malinký hrbek válec moc vyběhaný nevypadá spíš ty písty jsou opotřebené ale s tím nic nenadělám asi pokud by jsem nevyndal ven kliku asi? zítra to budu rozdělávat ale nové písty to bude ranec :))) kdyby k tomu došlo
  14. No teda děkuju moc za rady nejlepší je fakt když už jsi to dělal já se bojím jedné věci že ten olej jde ze dvou pístů jestli to nebude vážnější problém třeba prasklý blok ale to by se asi ztrácela i voda že a taky další věc ty písty mají vůli asi milimetr v tom lítají jestli to nevadí :)
  15. Taky budu možná měnit kroužky mám ten samý problém vedle v tématu mi psali že jdou vyměnit z hora ale každopádně budeš muset povolit ojnici dole aby jsi vytáhl píst nahoru pokud se mýlím tak mě opravte ještě jsem to nedělal :)
  16. Kdyby jsem chtěl vyměnit jen kroužky tak to se sundá hlava a vana a potom se povolí ojnice vysune píst nahoru vymění zasune a je to? nebo to je komplikovanější? :))))
  17. Tak že nové zjištění je jak jsem sundal svody jde z nich olej předpokládám že když jsem dal druhou hlavu tak to jde přes kruhy ze dvou válců prvního a druhého z prava tak že co teď dát tam druhý motor nebo vyměnit kroužky abych řekl pravdu spíš bych vyměnil motor ten co tam mám jezdí už od nepaměti na lpg a bude asi po smrti za chvíli něco jiného netuším :))
  18. Tak že vyměněná hlava komplet i s rozdělovačem nový olej filtr a žádná změna bliká mazání klepou ventily bílomodrý hustý kouř z výfuku :( co s tím můžou to být kruhy? lambasondu jsem odpojil a žádná změna ještě se pokusím napojit jinou ale to pochybuju myslím si že nemá nic společného s mazáním
  19. Potom jedině motor ven a GO myslím že se dá udělat doma je to sranda takový malý motor už to mám v kupě jen mi teče z toho bočního plastu ten nejkur... šroub z celého rozdělávání když nepočítám ty dva imbusy na vaně to těsnění bylo takové trošku vyžrané podmažu ho a otočím mělo mě to napadnout hned a byl pokoj zítra naliju olej a bude start večer až bude chládek protože jestli to nepojede tak na tom slunku by mě mohlo trefit :)
  20. Tak nakonec jsem včera našrouboval vanu sací koš vypadal čistý tak se uvidí odpoledne jedu pro nové těsnění a napadá mě jediné jak to bude v háji dám druhý motor na internetu jsem našel pár motorů a budu mít snad klid jen moc nevěřím že by měli všichni na prodej motory které mají najeto 100 tis. km ještě bych se chtěl zeptat jaký olej a kolik se vleze můžu použít 10 w 40? :)))
  21. Kruhy se musí ze spod a klika asi dole že jo :)) zatím to nechám a uvidíme co to udělá po výměně jsem zvědavý jestli to čerpadlo nebude Ko ale nemělo by být nevím co by se na něm mohlo pokazit :)
  22. Tak že nalil jsem do každého válce půl deci asi za deset minut benzín protekl je to asi špatné že :(
  23. Tak to je super vychytávka to jdu hned vyzkoušet pak napíšu kruhy vidím ty asi těsní :))))
  24. Vůle je 1 mm spíš je ten píst šišatý když se postavím před motor tak tam vůle je proti mě a boky jsou bez vůlí :)))
×
×
  • Vytvořit...