Přejít na obsah

zaja.cz

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele zaja.cz

  1. OK, neva. Ale jsem klidnější, že to není ložisko, doufám. Přes týden se k tomu už snad dostanu, dám pak vědět co to bylo. :-)
  2. Kluci, já to pořád nechápu. Myslíte, že má vůli ložisko v náboji, nebo má vůli náboj v těhlici. Kdyžtak prosím hoďte nějaké foto z netu a namalujte v malování, kde to může mít vůli, i šipkami ve kterém směru se vůle projeví. Ložisko je stáhnuté těhlicí, tak by taky chodit nemělo. Jinak mám toto ložisko. :-)
  3. Čau kluci, díky za tipy. Já doufám, že to ložisko v tehlici nebude. :-( A než měnit těhlici a ložisko, to bych to raději vypodložil nějakými plechy. Ale nechce se mi věřit, že by to ty 4 šrouby o průměru cca 8mm, zakápnuté lepidlem neudržely. Ja spíš sázím na spojovačku, čepy, nebo homokloub. Doufám :-) Ještě jsem si nenašel čas na zjišťování, snad o víkendu.
  4. Kluci, dnes jsem zaregistroval problém na svém autě. Octavia 2, 1,8 TSI r.v. 2010. Jedu po kruháči, s vytočenými koly vlevo, uberu plyn a když přidám, ozve se klepnutí v nápravě. (kovový zvuk, někdy i vrznutí) V zatáčce doprava to nedělá. Vím, že to může dělat silentblok ramene přední nebo zadní, homokinetický kloub u kola, nebo u převodovky, horní uložení tlumiče, ložisko kola, spojovací tyč řízení, čep řízení, čep ramene, převodovka atd. (horní uložení tlum. a velký silentblok ramene mám nedávno nové) Ještě jednou dodávám, že musím v zatáčce ubrat plyn a pak to udělá jakmile přidám. :-( Ale chci se vás zeptat, než začnu hledat příčinu, zda to někdo již neřešil a měl bych pátrání rychlejší. Snad to není třeba diferenciál, nebo převodovka, ať se nemusím zastřelit. :-)
  5. Kluci, na CDAA r.v. 2010 mi kape z vodní pumpy chladící kapalina. Chci se zeptat zda měníte celý díl i s platovým domečkem termostatu-díl č. 06H121026DC za 4914,- v autorizáku. Nebo jen samotnou vodní pumpu (jen tu polovinu za cca 1500,- -origo díl v autorykl.cz) ???? Plastový domek termostatu byl prý modifikován z důvodu, že první verze nějak praskala nebo co. (jen nevím která verze je již OK) Prosím poraďte. :-)
  6. Jo, dám, jen nevím zda to stihnu dnes, ale nejpozději zítra dodám. :-)
  7. A je velký problém nahrát novějsší soft do starší jednotky ESP? (tak jak mi to psal ten Rus) Případně nevíte jestli se to dá nahrát VAGem, nebo musí jednotka ven a nějak pinovat a káblovat :-)
  8. A odkud jsi Ferdo? Já od Ostravy, při mém štěstí budeš z daleka. Psal jsem tomu rusákovi (do komentářů k videu na youtube) a odepsal mi, že se k této funkci dají nakódovat jen jednotky po r.v. 2012, nebo musím do své (asi ABS) jednotky 2010 dostat firmware z 2012 a vyšší. Pak by to mělo jít nakódovat a fugovat dle videa. Tak nevím no
  9. Tak jsme tenhle návod zkoušeli na Golfu 6 2010 a na mé Octavii 2010 a nejde to. Asi to dovolí jen Golfu R. :-( Ale tady se to někomu povedlo, jen nevím jak.
  10. Kluci, prosím o radu, lze nakódovat vypnutí ESP u Octavie "pofacelift" - r.v.2010. Nebo to nejde a nemám se to ani pokoušet? Jde mi o to, že s tím nejde blbnout na sněhu - pořád mě to srovnává. :-) Jelikož se vypne jen ASR. :-(
  11. Jo, z autorizáku, chtěl jsem AC, jelikož jsem si myslel, že je to poslední verze, ale řekli mi, že už je nahrazeno AH. Na autě bylo A.
  12. Deli, na turbu je tento ventil. https://autodilyfojtik.cz/autodily/skoda/octavia-1z3/1.8-tsi-118kw/motor/privod-vzduchu/preplnovani?productId=67562 Tento reguluje tlak turba a ještě ta plechová baňka.Jedno z toho u mě blbě reguluje. Snad už na to příjdu. Je to na obrázku č. 7 a regulační baňka je č. 2. Jo, Maro, pokud motor mechanicky blbě reguluje turbo, tak tomu nikdy žádný chip nepomuže.
  13. Tak klapku mi seřídili a tímhle to není, tak nic.
  14. Zdravím lidi, při brouzdání na youtube jsem našel, že někteří mají na přistrojovce zobrazen tlak turba, teplotu plnícího vzduchu a podobně. Tyto hodnoty řj má, ale nevím jak je dostat na přístrojovku. Nevíte zda to jde nasatavit VAGem, nebo jde o nějakou větší úpravu? Mám octavii po faceliftu r.v. 2010. Viz níže
  15. Spotřeba počítače byla o výrobcem nastavena o 5 procent nižší, než byla skutečnost, přes VAG jsem tyto hodnoty zvedl a dne s již auto ukazuje pravdu. Jezdím meziměsto 7,2 až 8,9 litrů a dlouhodobý průměr 8,22 dle apky Mojeauto. (kód CDAA r.v. 2010)
  16. No, ještě musíme podumat, zkusím seřídit tu klapku a pak asi vyměním (až našetřím) elektormag. ventil turba, ale pochybuju že bych měl štěstí a bylo by to ono. Může to být i baňka na turbu a asi tisíc dalších věcí. :-( https://autodilyfojtik.cz/autodily/skoda/octavia-1z3/1.8-tsi-118kw/motor/privod-vzduchu/preplnovani?productId=67562 Kluci a máte někdo ten návod na seřízení klapky??
  17. Ne, je to bez chipu. Škrtící klapku jsem nedělal, máte návod na seřízení kluci. No nemyslel jsem přímo 1500 ot, ale zkrátka přidám plyn na třeba trojku, čtverku, pětku (ale né plný, třeba pul plynu, který držím) a ono to táhne a zrychluje s mírnými pulzy po asi 1 sekundě - zabere, malinko ubere, zase zabere, ubere - nedělá to moc, ale cítím jak mi jde hlava dozadu, pak zátah zeslábne a hned zase táhne.
  18. 1.A mám ten kat s lambdou řešit? Nebo to nemá smysl? (jo, počkej, myslel jsi lambdu, nebo Lamborgini) 2. No myslel jsem, že jedu třeba na trojku, tak 1500-3500 ot a přidám plyn do půlky cca a tah není úplně plynulý. Když dám plný, není to znát. Nejvíce to poznám do kopce na tu trojku a čtyřku
  19. Čau kluci, delší dobu se již u mé Octavia 1,8 TSI, r.v. 2010 snažím vyřešit dva problémy. 1. Neklid motoru po studeném startu-motor sebou háže, kolísají otáčky, a po cca 10 sekundách otáčky klesnou a je klid. Pokud se do těch 10 sekund rozjedu, motor je tupý, s hrubým chodem a jede asi jako fichtl. 2. Mírné kolísání v tahu motoru v nízkých a středních otáčkách-když třeba na trojku přidám plyn (cca do půlky), motor jakoby zabere, trošku ubere, zase zabere (jakoby špatně regulovalo turbo cca v 1 sekundových intervalech) Když dám plný plyn, není to znát. Tuto věc by 9 z 10 lidí asi ani nezaznamenalo a neřešilo, jelikož to není příliž znatelné, ale jsem bohužel detailista a štve mě to. Koupil jsem auto před loni a už to dělalo při koupi. Dle diagnostiky bez závady. Myslel jsem, že to bude jen nějaká blbinka. Následně jsem zjistil, že auto žere 1 litr oleje na 540 km a tak jsme měnili písty. Samozřejmě se hned udělala i spojka, repase hlavy, nové rozvody s "posledním" napínákem atd. Čekal jsem, že se při výměně najde nějaká netěsnost, nebo chyba, která se při téhle GO vyřeší, ale nic, vše stejné. Na zahraničních fórech jsem se dočetl, že to chce aktualizovat soft v ŘJ, ve Škodovce se soft aktualizoval za novější verzi, ale bez zlepšení. Dále jsem vyměnil PCV ventil - odlučovač oleje, jelikož prý se hodně kazí membrána a zpětné klapky za modernizovanou verzi 06H 103 495 AH (měj jsem A), ale zase bez výsledku. koupil jsem originál za 2224,- Posledním mým krokem byla výměna Vypínacího ventilu turba, jelikož je jeho starší verze 06F 145 710 G poruchová (praská membrána) za modifikovanou verzi s koncovým označením (D). Zase beze změny. Cena za origo byla cca. 1600,- Jsem už na dně a nevím co dál, tak jsem se zaregistroval zde, poradí někdo? Ještě mě napadá váha vzduchu, lambda sonda, nějaký drobný únik tlaku za turbem atd. (při tahu ale necítím nějaké syčení) Díly jsou drahé a tak už moc nechci experimentovat. PS: koupil jsem si benzín, s motorem Audi Ingolstadt abych neřešil problémy jako u mého předchozího dieselu, ale bohužel. :-(
×
×
  • Vytvořit...