Přejít na obsah

Roman.semora

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Roman.semora

  1. Tak k nejakemu vyvoji a planum: dostal jsem zajimavou nabidku na O4 RS, ktera me diky edici 120 let motorsport extremne zaujala uz drive a tedy jsem to mesic zpet upsal a objednal. V tomto tydnu jsem dostal info, ze vuz by mel byt pravdepodobne Kveten/Cerven, coz odpovida 8-10 mesicum v dodani. No uvidime, jsem optimista.
  2. Tak RSko se mi ještě prodat nepodařilo, vytáhli jsme ho tak aspoň na delší výlet a při té příležitosti jsem si říkal, že zdokumentuju podrobněji spotřebu, kterou jsme v pár tématech naťukli. Jel jsem trasu Praha -> Havířov -> Tatry -> Bratislava -> Poreč (HR) -> Praha Praha -> Havířov [5,4l/100km] -výletní tempo po D11 přes Hradec a dolů na Olomouc, dálnice tempomat 125km/h, okresky podle předpisů, minimum předjíždění -pro představu to normálně jezdím 3,5h, výjimečně kolem 3h+ (u toho spálím celou nádrž); teď jsem to jel ke 4h. Havířov -> Nízké Tatry [6,6l/100km] -svižná jízda, dálnice 140-150km/h, okresky cca 100km/h+ s předjížděním Nízké Tatry -> Bratislava [4,8l/100km] -výletní/úsporné tempo, dálnice 125km/h, okresky podle předpisů, minimum předjíždění Bratislava -> Poreč [6,3l/100km] -svižné tempo, dálnice 130-150km/h; Slovinské tunely dle předpisů 100km/h Poreč -> Praha [5,6l/100km] -výletní tempo, dálnice 125-130km/h Na všech trasách jsem chytl nějaké menší kolony nebo popojíždění, ale nic co by nějak zvlášť zasáhlo do spotřeby. Průměr po Praze pak držím na stabilních 10l/100km.
  3. Jo chtěl bych O4 RS, kolega má možnost si přihodit auto do nějaké flotily a dostat se tam na zajímavou slevu, takže by to vyšlo ještě lépe než sleva z předváděčky jak jsem to měl s touto Octavia 3. Ale ještě jsem to nijak konkrétně neřešil, první chci prodat to své a pak to začít zjišťovat, ať to zas nelepím vše přes sebe.. Tím že na prodej nespěchám tak jsem to zkusil vystřelit na Sauto za 690k, kromě těch dvou šmelin se ozvaly jen ESA + Áčka, ze zvědavosti jsem zajel do ESA a na místě by to vzali za 590k, tak si myslím, že ta tržní cena bude někde kolem +-650k; oproti stejným ročníkům co se vrátily z operáků mám vyšší nájezd (42 tis. km), ale zase mám cocpit, automat, challenge paket,.. No uvidíme jestli a kdy se to potká, ale pořád si říkám že i kdyby se nic neměnilo a auto mi zůstalo další dva roky, tak pořád budu jezdit maximálně spoko, jen bych tam asi dosadil aspoň ty ledky do zpáteček a blinkrů, když už nic 😄
  4. Diky kluci to dava smysl, hned bylo jasne ze to smrdi nejakou levotou.
  5. Tak po nějaké odmlce jsem se rozhoupal a Octu zkusím poslat dělat štěstí novému majiteli. Vyhodil jsem inzerát na Sauto a během 20min dvakrát telefon cizinců, kteří mají zájem o nákup na firmu. Nevíte někdo co to je za praktiku? Když jsem se toho druhého zeptal na IČO, ať alespoň mrknu co dělají, tak že prý "potom pošle", takže spíš nic..
  6. A jak jsi spokojeny s prechodem na 245? Budou fotky?
  7. To je ale ještě dobrá varianta, pro mě jako nemechanika to vyvolávalo pocit, že na tom autě nebude něco v pohodě 😄
  8. A co jsi pořídil jako náhradu? Já se nakonec rozhoupal, že to ve 2021 pustím do světa a pokud bych sehnal nějakou fajn nabídku na O4, tak bych ji vzal.
  9. Vzpomínám jak jsi v nějákém vláknu psal, že máte benzínové RS předváděčky zakázané a nevědělo se proč.. teď mám info ze salonu z Prahy "Předváděčku s ohledem na vysoké "emise" Škoda Auto zakázala a to u všech modelů Škoda co mají dvoulitr benzín"; takže tolika. Jinak už u pár dealerů stojí a naživo vypadá perfektně, např. Auto Strž nebo Tukas.
  10. Tak to jsem zvedav, barevna kombinace vypada moc pekne. Byla tam nejaka sleva krom odpoctu dane? Ta cenikova cena musi byt pekne vysoka.
  11. Já se díval na kola z O4 RS a 19" necházím jen antracit / stříbrná, černé pak jen 18".. asi nemáš info, jestli budou i 19" komplet černá co? 😕
  12. Letni uz mas nejake vyhlidnute, nebo az po zime?
  13. Tak pokračování aféry rozbitého okna: Po aktivaci dětské pojistky (proti otevření dveří zamčeného auta zevnitř), jsem pro jistotu stál vždy půlkou dveří hned u sloupu v garážích, aby někdo neměl choutky se opět nějak propašovat do auta. Ráno mě čekal už jen takový lehký pozdrav v podobě roztrhané fólie, při kterém nic nebylo poničeno a ani už nebylo co vzít: S tímto jsem ještě musel zvládnout trasu Praha->Havířov, celkem výživná cesta pro uši.. Kompletní oprava přímo ve Škodovce bez dokladu za 2880,- Kč pak byla jediná pozitivní část na celé události, když jsem původně kalkuloval s běžnýma cenama 4-5k vč. montáže.
  14. Kolem AS jsem občas chodil do práce když jsem nejezdil autem a asi by mě mrzelo si tam jít koupit auto a vzít v uvozovkách jen Golfa, v porovnání s tím, co tam mají za rakety 😄 Jinak v konfigurátoru O4 RS je Kessy + Alarm + Safe za 6.900,- ale zase jsem to musel projít třikrát, než jsem si toho všiml. Mi ten alarm asi není souzen.
  15. Tak lehká polehčující okolnost k rozbitému sklu - známý mi sehnal opravu u Škodovky za cca 3.000,- vč. práce; na druhou stranu jsem si všiml asi tří kazů v kůži na sedačkách ze střepin 😕 Zatím to musím zalepit nějakým pytlem nebo potravinářskou fólií, opravu budu mít až příští Pátek. Jdu schválně očíhnout konfigurátor 4kového RS, jak to tam mají s tím alarmem a safelockem, už jsem ho konfiguroval sice asi 4x, ale ani jednou jsem si toho nevšiml.
  16. Tak jsem projel smlouvu o pojisteni a skla nemam sjednane. Ja pri tom uzavirani byl v dojmu, ze pojisteni skel v praxi znamena opravy celniho skla rozbiteho z kaminku predemnou jedoucich vozidel. Ani me nenapadlo ze nekdo takto naslepo rozbiji okna aby se dostal do auta kde na prvni pohled neni nic cenneho videt, nicmene mam v planu v Praze jeste nejakou dobu s autem byt, takze si to hned necham nacenit a uvidim, pripadne pripojistim. Jake mate vubec vy pojistky na ty RSka a co vsechno tam mate? Ja mam POV+HAV za cca 16k, spoluucast 10%/10tis. a havarie, vandalismus, zivly, odcizeni. Myslel jsem ze je to celkem v poho, ale taky jsem myslel, ze mam auto s alarmem 😂
  17. No to asi záleží od situace, pokud ti tam někdo vleze v noci v domnění že na to má čas a začne si hrát s navigací tak ti ji asi stihnout přijet zachránit, ale u mě se to stalo přes den ve společných garážích, předpokládám, že v tom autě strávil zloděj tak minutu, max 2, takže tam by mi žádný výjezd nepomohl. Jedině nějaká ta notifikace ke mě do telefonu a hned běžet k autu, to bych pak ale do vězení šel já a ne ta fetka.
  18. Diky za rychlost, zkontroluju si jeste pojistnou smlouvu jestli tam nemam v tom i skla atd., nebo jestli to pujde vse z me kapsy 😢😅 Jinak jsem pred chvili byl u Dealera poptat se na ten Alarm, takze v zakladu ta cervena blikajici dioda ve dverich znaci jen to, ze je auto zamceno, nic vic. Pro muj model neni mozne alarm dodelat, a safelock neni mozno dodelat pro zadny model - tam jsou pry uz z vyroby jine zamky nebo tak neco. Jedina moznost alarmu jsou nejake treti strany, diky za odkaz @marekczek. Kazdopadne zjistit po roce a pul ze auto v temer plne vybave nema zakladni alarm, to je docela rozcarovani.
  19. Tak jsem zatim aktivoval detskou pojistku u zadnich dveri a nejdou uz zevnitr otevrit. Sklo uz mam povysavane a sedacky i lak kolem dveri jsou nastesti ok. Zitra si udelam informativni vylet k nejakemu dealerovi a poptam se ohledne toho alarmu, pripadne moznosti dokoupeni. Taky si propojim auto s mobilni appkou v nadeji, ze tam najdu nejake notifikace pri otevreni auta atd. Navic mi PCR rikali ze u tech sdilenych garazi v Praze je toto na dennim poradku, nechapu, ze ta parkovaci mista stoji takovy ranec a zabezpeceni 00.
  20. Tak to bych skoro prisahal ze jsem to v konfiguratoru nepotkal. Za jakych podminek se ten alarm pak spusti? Da se to za nejaky poplatek dokodovat, nebo to je nejaka HW vec uz z vyroby, nevis?
  21. @milos0785 TMBAU7NE4K0130064, moc diky za pomoc. Dokazal bys odhadnout i cenu montaze? @header009 Ja tu posledni zpravu napsal spatne, ja si dvere sice otevrel zvenci, ale jeste predtim jsem je otevrel zevnitr a potom opetovne nezamkl. Takze kdyz auto mam zamcene, zvenku jej neotevru, ovsem zevnitr ano. IMG_4169.mp4
  22. Kdyz tou dirou strcim ruku dovnitr, auto si otevru, kdyz vlezu dovnitr, otevru si i spolujezdce a druhe zadni dvere (ridicovo jsem nezkousel). Nicmene jsem si hodil klic domu, prisel k autu, a ty troje dvere otevru i zvenci, ikdyz je auto zamcene a alarm se tvari ze blika. Z kufru mam vykradene i komplet krabice, ktere by pres sedacky vzit nesly. Takze si nekdo dal praci a jeste tam byl autem, ty krabice byly tezke. A pritelkyne si vsimla u zadnich dveri malych otlacek v laku, viz foto. Jinak slapoty jsem zadne nevidel a sedacky nastesti prorezane taky ne. Doklady mi tam nenechal, zprvu jsem taky myslel ze nejaka fetka, ale aby mi vzal krabice s burakovyma maslama z kufru a proteinove tycinky,.. nejak mi to k sobe vubec nesedi.
  23. Zamky prednich dveri jsou ok. Schvalne to zkusim tou dirou otevrit jestli to pujde.
  24. S tim otevrenim se pletes, a taky mi to je zahadou, ze to jde. Byly prohrabane vsechny schranky + kufr ze zadnich sedacek, ve schrance spolujezdce jsem teda amatersky nechal penezenku, takze me ceka kolecko po uradech. Jinak kdyz jsem k autu prisel bylo zamcene.
  25. Tak jsem auto po mesici v Praze krasne umyl a vyvonel a asi jsem to prehnal, protoze se nekomu zalibilo tak moc az se chtel mrknout i dovnitr. @milos0785 nemas zkusenost s cenou opravy prosim? Nasel jsem dil 5E5 845 214 G za nejakych 2.200,- ale nevim jestli je to orig.
×
×
  • Vytvořit...