Přejít na obsah

codek

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    42
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

codek's Achievements

0

Popularita

  1. Kontrolka oleje funguje v běžném provozu jak má, jednou měsíčně dolévám olej takže to vím moc dobře 😄
  2. Odkud má jít zvuk nebo můžeš specifikovat kde poslouchat? Při otočení nejspíš naskočí i čerpadlo paliva a z kabiny asi rozdíl nepoznám. Teorie dobrá ale u moji oktavky v první poloze klíčku olej svítit nezůstává takže to moc přesný popis nebude. I tak díky za reakci.
  3. Zdravím, když otočím klíček do předstartovací polohy, rozsvítí se mi klasicky kontrolky a pak zhasnou ale kontrolka baterie(dobíjení) zůstane svítit. Při nastartování zhasne. Má to tak být nebo můžu mít něco s baterkou? Týden zpět se mi totiž vybila baterka (dost možná si za to můžu sám, je možné že jsem nechal zapnuté světlo nebo rádio) Na baterce v klidu mám hodnoty 12.8-12.9V
  4. Zdravím, mám na autě (Oct 1 1.9 TDI 81kw) dodělaný dpf filtr, už jsem ho tak koupil. Dnes mi auto začalo padat do nouze - (regulace turba se naklápí v pohodě). Tak mě napadlo, jak poznám když bude zanesené dpfko? Auta které ho mají z výroby ho mají napojený na auto takže se rozsvítí kontrolka, vypaluje se atd. ale jak to funguje na autě kde je dodělaný? Měl by být taky napojený? Rozsvítí se něco v případě problému? Poznám to nějak?
  5. Zdravím, co začala zima tak mi při teplotě zhruba pod 4°C špatně startuje auto. Oct 81kw. Řekl bych že čím dýl auto stojí tím dýl a hůře pak startuje ale stačí když stojí 24h a venku kolem 0 a už se mu nechce. Změřil jsem autobateri, zkoušečka napětí (tato) mi neukazuje desetiny takže jsem naměřil - Při vypnutém motoru: 013V ; Při zapnutém motoru: 014V (podle toho co jsem googlil tak je to ok) Kontroloval jsem řemen k alternátoru, vypadá ok, zdá se dostatečně naplý, při zapnutém motoru nevykazuje žádné divné zvuky ani nějaké jiskry jak jsem se někde dočetl..zdá se ok. Přes VAG jsem prodloužil délku žhavení, takže když otočím klíčkem do polohy 1 tak mi to žhaví docela dlouho než žhavení zhasne a pak je start malinko lepší ale čím větší zima nebo stojím dýl tím je to horší no. Podezření mám ještě na bublinky v průhledné hadičce která vede od palivového filtru, když stojím je tam bublina o délce cca 2cm, když nastartuju tak tam létají malé bublinky ale fakt malé a létají rychle takže nedokážu říct jestli je tam toho vzduchu hodně. Když to pak chcípnu, je tam opět ta jedna velká jako před nastartováním. Auto jede řekl bych normálně i při vyšších otáčkách. Může takováto bublina být příčinou špatného startování?
  6. Zdravím, mrknul by mi prosím někdo na log? Jeden je na rovině a druhý do kopce, oba na trojku, plný kotel. Zajímá mě jestli má zhruba turbo takový tlak jaký by mělo mít ale hlavně mě zajímá váha vzduchu, jestli dává maximální hodnotu. Mám místo váhy vzduchu diodu a potřebuju vědět jestli když tam dám ještě jednu změní hodnotu nebo jestli už to je na max. Popřípadě vysvětlí někdo kolik má dávat v jaké situaci? Octavia 1 81kw Popis skupin: Skupina 03 V kolonkách 1 - 4 se zobrazí hodnoty ot.motoru , Váha specifikovaná hodnota z datového pole, Váha skutečná ze senzoru, a ventil EGR Skupina 11 V kolonkách 1 - 4 se zobrazí hodnoty ot.motoru, žádaná hodnota tlaku, skutečná hodnota tlaku na výstupu z turba
  7. codek

    Třepe se podvozek

    Omlouvám se, měl jsem za to, že to lze poznat i z popisu a videa, například že horizontální vůle znamená podezření na dvě věci ale určitě to nebude třetí věc protože to by při rozjezdu vydávalo zvuky nebo podobně. Moje chyba. Děkuji
  8. codek

    Třepe se podvozek

    Je to holt staré auto a nepotřebuju mu vyměnit celý podvozek za desítku aby suprově šlapal když se po čase začnou sypat jiné věci. Pro mě je to příliš staré auto na GO investici. Ale pokud mi má ještě chvíli sloužit tak bych rád opravil jen ty věci které fakt hoří. Super rada vyměnit vše včetně např. poloos které mají řekněme 85% stav když tam mám řekněme silentblok který je totálně na sra**u. Pokud lze opravit pouze silentblok a ano, auto nepojede jako kdyby zrovna opustilo linku ale aspoň mi nebude mlátit jako teď, tak proč to neudělat takhle? Na takovém autě už se prostě šetří no. Chtěl jsem radu na co třeba mrknout, třeba jestli není ohnuté nějaké táhlo nebo já nevím. Univerzální rada jako strč to do servisu ať ti tam vymění všechno je super no, to můžem psát pod každé vlákno.
  9. codek

    Třepe se podvozek

    Je to dočasné auto a má hodnotu tak 40 000 takže bych do toho nerad rval 10 jen za podvozek. Chci vyměnit jen to nejnutnější. Upřímně, když s tím nebudu jezdit stylem "co to dá" tak se s tím dá úplně normálně jezdit a nikdo si ničeho ani nevšimne.
  10. Zdravím, mám problém, když jedu na 3 nebo 4 a dám tomu plný, auto se třepe do boku, jde to trochu do volantu ale spíš se třepe jakoby podlaha. Když jedu třeba 110-160 tak už to nedělá jen prostě když to táhne. Na 1 a 2 to taky nedělá. Vypozoroval jsem že je to mnohem silnější když vezu vzadu 2 lidi, už jeden když sedí vzadu tak to poznám že to třepe víc. Zvedl jsem auto na jedné straně a zakvedlal s kolem a levé má dost velkou horizontální vůli a pravé takovou menší viz video, když mám takovou vůli, na co se mám kouknout? co bude ko? (Vertikálně se nehnou) Četl jsem že plný raid doprava/doleva a jezdit jestli to cvaká = homokinetický kloub. Ty velké manžety (asi poloos) jsou hezké vypadají v pohodě.
  11. Mám ruční brzdu na doraz odbržděnou (tu páčku) ale stejně se mi to točí ztěžka. Má to jít takhle? https://youtu.be/yG9jHXkiQFo
  12. Přesně tohle jsem dnes udělal, přítelkyně tahala ručku, první wd, pak 5w40... Stříkal jsem i na lanko pod tou manžetou u té páčky a vracel jsem to manuálně, pohonil jsem to dost ale pomohlo to jen částečně. Vrací se to mnohem dál než předtím ale pořád mi asi 1cm chybí a to kolu stačí aby se zahřívalo po cestě. Zítra zkusím sundat kolo a nějak aspoň částečně rozebrat tu brzdu ale bude to premiéra tak budu opatrný..
  13. Dobrý den, přestala se mi vracet páka levého zadního kola za kterou tahá lanovod od ruční brzdy. Brzda se po uvolnění ruční brzdy neuvolní úplně. Bylo to horší ale namazal jsem ji jen tak z venku lehl pod auto a namazal motorovým olejem kolem te páčky a chodí líp trochu se vrací ale pořád se nevrátí úplně. Můj dotaz zní jestli se to dá nějak rozebrat abych to namazal bude to chtít asi zevnitř. Moc se nevyznám a nerad bych rozebíral celé hlavní brzdy kvůli tomu nějak. Lanko chodí hezky. Viděl jsem někde na netu takovou pružinu přídavnou co se tam dá ta tam patří originálně nebo ne? Protože jsou tam na ni přímo díry ale nikdo ji tam nemá.
  14. codek

    Mám DPF nebo ne?

    No nálepku tam mám ale to že tam DPF ještě je jisté není, auto jezdilo hodně let v ČR než jsem ho koupil, mohl ho někdo odmontovat nebo vykuchat ne?
  15. Zdravím, koupil jsem oct 1 a po čase jsem nemile na dveřích našel nálepku že má auto dpf viz foto . Jak mám svépomocí zjistit jestli tam fakt je nebo není? Korigovaný součinitel absorbce ve velkém TP: 0.90 (údajně to jde zjistit podle tohoto údaje je to nějak že kolem 0.5 není dpf a nad 1 je dpf) Kontrolka dpf (ten výfuk s puntíkama uvnitř) se mi při otočení klíčku neukáže. Pak by prej kolem katalyzátoru vedli nějaké kabely které hlídají zanesení ale ty jsem taky nenašel viz foto. Jak můžu zjistit jestli ho tam teda mám nebo ne?
×
×
  • Vytvořit...