Přejít na obsah

jondras

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele jondras

  1. Druhý USB kabel od rádia konečně prodloužen k pasažérům dozadu.
  2. Z poloviny horizontální síťky určené k přichycení na podlahu kufru jsem udělal síťku pod zadní plato.
  3. Další volný slot použit pro vnitřní teploměr. Chci mít info o skutečné momentální teplotě ve voze, klima ukazuje nastavenou, maxidot venkovní. Teploměr je z Ali. V krytce slotu jsem vyřízl otvor a zezadu upravil tak, aby tam ten displej šel narvat. Docela pracné. Čidlo je vyvedeno pod volant.
  4. Nové rádio ISUDAR PX6 4/64 a osvětlení nohou vytuněné pomocí zelené izolepy. Z Ali jsem si přiobjednal USB slot do jedné z prázdných pozic v panelu pod ovládáním klimy. Druhý USB kabel možná v budoucnu protáhnu k zadním sedačkám.
  5. Po čtrnácti dnech testování je čas se pochlubit, podělit o zkušenosti a položit DOTAZY. . Moje rádio Isudar PX6 4/64 přišlo z Aliexpresu během několika dní. I když jsem při objednání zvolil sklad Germany, odesláno bylo z Polska. To však nemělo žádný vliv na úspěšné doručení, ani na kvalitu rádia. V balení bylo vše avízované, nepoškozené a funkční. Několik zádrhelů se však objevilo. 1: I když je Isudar o 1cm mělčí než původní Swing, nebylo možné rádio zcela zasunout do dutiny přístrojovky tak, aby celou plochou dosedlo na konzoli. Jednak jsem musel z čela té plastové konzole odstranit dva zbytečné výstupky, ale hlavně uvnitř odříznout kus dolního rohu. Jinak nebylo možný žádným způsobem někam vtěsnat tu mohutnou kostku co připojuje hlavní kabelový svazek. Tenhle brutální zásah se mi zdál jednodušší, než demontovat půl přístrojovky, abych se tam dostal někudy odspodu. SETKAL SE S TÍM NĚKDO? Mohl jsem rádio u šroubků vypodložit, pak by ale vyčnívalo z rámečku asi o 1cm. To radši nee. 2: Anglický polonávod pro Android pomohl jen částečně, většinu funkcí a skrytých možností nastavení jsem musel objevit sám. Kromě nastavovacího kódu 126 , jsou pro jiné skryté možnosti nastavení nějaké TLAČÍTKOVÉ ZKRATKY nebo NĚJAKÝ DALŠÍ KÓD? 3: Občas je rádiopřehrávač po zapnutí slepý. Předvolené stanice hrají, ale nezobrazují se. Displej nereaguje, přepnout na jinou funkci lze, mechanická tlačítka také fungují. Řešení: 2x zpětnou šipku (vpravo nahoře) a znova spustit. Zbytečná manipulace navíc. 4: iGO zatím testuju. Oproti té na kterou jsem zvyklej z mobilu má svoje pro i proti. Navíc jsem zvyklej mít navi před sebou v levým rohu okna, pěkně v zorným poli. Nakonec asi zůstanu u té mobilní. Pro mě bude lepší rádio používat hlavně na muziku a navigaci mít zvlášť. V rádiu si ji nechám jako rezervní. Audio a video přehrávače jsou jen základní, chybí mi výběr hudby dle tagů. Jinak dělají co mají. 5: Ovládat hlasem lze jen gugl a jen online. Pro ostatní věci je potřeba zakoupit přístupový kód. DÁ SE TO NĚJAK OBEJÍT? 6: Štve mě nutnost mít google účet a odemykací obrazovku, která nejde dodatečně deaktivovat. A kdyby to šlo, pořád by vyskakovalo otravný okno k aktivaci. Po otočení klíčkem ještě navíc něco odemykat beru jako daň za výhody a možnosti tohoto rádia. Nicméně, jsem spokojen, je to pěkná hračka.
  6. Tomdlouhan>> Má to být Android10, 4GB RAM, 64GB ROM. Pasovat by to mělo do stávajícího rámu. Dík za nabídku a info.
  7. baxik>> Dík za info, pomohlo mi v rozhodování. Nakonec jsem zvolil první variantu, model z Německýho skladu, momentálně jedinou nabízenou možnost, a to bez DSP. Myslím, že se bez toho obejdu. Věřím, že oproti současnému Swingu to i bez toho bude změna k lepšímu. Po prvních zkušenostech dám info. Dále mám v plánu pomocí tohoto kablu vyvést USB zástrčku do jedné z prázdných pozic pod ovládáním klimy. Doufám, že to bude fungovat i pro přenos dat z flashky, nejen pro nabíjení mobilů. Časem třeba dojde i na covací kameru. Nejdřív rádio zprovozním, a až se s ním podrobně seznámím, podělím se o zkušenosti, aby budoucí zájemci věděli do čeho jdou.
  8. Ahoj kluci, mám možnost vylepšit svou O2 FL 2010 pořádným rádiem. Potřebuju pomoct s rozhodováním. Proto prosím zkušené o několik odpovědí na možná naivní otázky: 1. Isudar PX6 , germany , nabídne se mi jen verze bez DSP. Jak znatelně je DSP lepší? 2. Xonrich PX5 , s DSP, sklad ČR s poštovním, dvě nepřesvědčivé recenze. Měl bych mít obavy? 3. český éšop AUTONAVI , mají jen čtyřjádra, 2GB Ram, 16GB ROM. Vyplatí se to? Kolik z 16GB skutečně zbývá volnýho prostoru ? (kdybych si chtěl natrvalo doinstalovat nějaký balast) 4. 9 palcové PX6 , germany, bez DSP. Musel bych připlatit za rámeček. Jaké jsou výhody většího displeje kromě velikosti? Jsem zvyklý ovládat rádio skoro poslepu, stačí mi periferní pohled pro nahmatání potřebného tlačítka. Když jsou všechna na displeji, jak pohodlné a bezpečné je ovládání za jízdy? Je možné hlasové ovládání? Slot pro SD s muzikou tady není? Jen pro mapy? 5. Všechna rádia mají USB kabel, který si někam vyvedu. To je jen pro komunikaci s mobilem? Může se do toho vrazit flashka? Umí to i nabíjet mobil? Je v těch modelech z Ali čeština? Předem děkuji za jakoukoliv reakci. Další dotazy mne možná ještě napadnou.
  9. Zásuvka v kufru Konečně jsem do kufru dopřidělal CL zásuvku pro ledničku, atd. Nebylo snadný v liftbacku najít rozumné místo. Nakonec jsem využil prostor nad levou kapsou. Zásuvka je připojená na spínaný obvod, takže lednice může být připojená celý den a nebude užírat z batertky při parkování. * Pro zájemce mám i fotky z montáže.
  10. Müller Martin: Je to napojený na dráty, které vedou ke stropní lampičce - napájení a ovládání. Svítí to nezávisle na ní, vždy když se aktivuje osvětlení interiéru, tzn při odemčení, při otevření jakýchkoliv dveří, ... a plynule zhasne po nastartování nebo půl minuty po zamčení, atd.
  11. Radas: Mám tam 2x 25cm ledpásek 4,8 W/m, teplá bílá, 365 lm/m, zalitý od LEDSVITI.cz Uchytil jsem to na okraje plastů u výdechů topení. ( Měl jsem sundaný boční pravý tapec středovýho sloupku a ten měkký plast, za kterým je pylový filtr. Rovnou jsem ho vyklepal, na jaře dám nový. ) Pásky jsou spojený zkrz středový sloupek asi metrovým kablíkem (dvoulinka), aby se dal povytáhnout, kdybych některý ten plast potřeboval sundat. Ze strany od řidiče vede dvoulinka nahoru kolem pojistkovky, A sloupkem a stropem k lampičce. Napojit by se to dalo už za A sloupkem, ale zvolil jsem prostor za stropní lampičkou, kde je snadnější přístup pro případnou opravu spojů, kdyby mi povolily.
  12. Přes svátky jsem tahal dráty od stropní lampičky kvůli osvětlení nohou. Také jsem přidal drát do volné pozice pojistkovky a vedl ho levým prahem do kufru pro dodělání spínané CL zásuvky pro autoledničku. Kromě toho jsem připojil přímo do pojistkovky kameru LAMAX tak, aby se zapínala a vypínala s otočením klíčku v zapalování. Přepínač světel jsem nahradil tím z Aliexpresu s funkcí AUTO a čidlem. Časem dodám fotky.
  13. V létě jsem nechal deaktivovat vnucenou sledovací službu od áček. * Sehnal jsem mračítka v origo barvě. Nebylo nutno dodatečně lakovat. * Na zimní plecháče jsem nacvakal škodovácký kryty.
  14. Zdarec, dík za upozornění. Zatím to nebudu hrotit. Ještě o tom popřemýšlím.
  15. Mám O2FL 1.6 MPi r.v.2010. Potvrzuji, že je tam max 8000, červená od 6000.
  16. Dík za přivítání. * Co se týče tuningu, v interiéru jsem si protáh USB kabel od zapalovače u páky pod tapecem nahoru zkrz palubku k přednímu sklu kvůli napájení navigace, dá-li se to považovat za tuning. Do budoucna uvažuju o mračítkách a zaujalo mě tady na fóru prezentované dálkové samootevírání kufru. Trochu tápu v rozměrech pružin. Měření na vzpěrách mi ukazuje, že potřebuju cca 80mm pružinu, která ze zmáčne na 20mm. Je to tak? Nástrojaři v práci mají 52mmm a ta se zmáčkne na 30mm. To si tam netroufám zkoušet. Asi bych to potřeboval vidět naživo, než jen na videu. * Rád se zůčastním nějakého srazu, bude-li příležitost a příznivé okolnosti. Zatím jsem k vidění nejvíc na českobudějovicku, často jezdíme za manželky příbuzenstvem na jindřichohradecko. * S olejem zatím problém nemám. S Áčkama jsem hotov, už mám zcela jasno jak v jejich praktikách a fíglech, tak i v tom proč to dělají takhle. Zbývá jen deaktivovat vnucené sledovací zařízení (na rok "zdarma"), abych pak za něj nemusel platit poplatek. Neví někdo, kam to montujou? Chtěl bych se toho po deaktivaci zbavit i fyzicky.
  17. Ahoj všichni, dovolte mi představit vám svou dvojkovou Oktávku. Koupil jsem ji koncem srpna 2019 u Áček. Je to benzíňák 1.6 MPI Elegance, 75kW, BSE, manuál 5st., rok 2010, FL, zelená arctic. Při koupi bylo najeto necelých 71000km. To bylo jedno z kritérií, které mi pomohly rychle se rozhodnout pro nevýhodnou koupi jedinečného modelu. Původně jsem tam šel omrknout jiný vůz, který nakonec nebyl k dispozici. Moje Octa tam byla jediná v benzínu mezi samýma naftama. Zcela nepřipraven musel jsem přistoupit na splátky + několik zbytečných doplňkových služeb "zdarma", které původně avízovanou cenu navýšily asi o 37000,-. Servisní knížka se údajně nenašla nebo ztratila. Dodatečně jsem prověřil, co se dalo. Vše sedí. Opotřebení interiéru skoro žádné, pod plasty a za tapecama vše jak nové s trochou prachu, karoserie s mikroškrábanci a několika drobnými ďolíky. Výbava je standartní, okna v el. , Climatronic, ABS, ESP, 6x airbag, odnímatelné tažné zařízení, tempomat, centrál, audio Swing, vyhřívaná přední sedadla. Vše funguje (jen airbagy jsem ještě nevyzkoušel, ani to nemám v plánu). Kola jsou 15" s původními letňáky z roku 2010(!) se vzorkem v normě. Na příští sezonu vyměním. Pořídil jsem si sadu plecháčů a na ně nové zimáky, abych si mohl kola prohazovat sám. Zatím jsem si sám vyměnil olej s filtrem a přední destičky. Na zadní dojde brzy. Kotouče jsou zatím v pohodě. Vyčistil jsem potrubí a výparník klimy pomocí pěny dle návodu a rad tady v Clubu. Není to vytuněnej skvost, přesto doufám, že se vám bude líbit. Jindra, jižní Čechy.
×
×
  • Vytvořit...