Přejít na obsah

ALEDOL

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

ALEDOL's Achievements

0

Popularita

  1. Moc vám všem děkuji, jsem rád, že mě nikterak neodrazujete a že se mi dostalo odpovědi, že pokud by se mi podařilo sehnat ty díly nějak za rozumnou cenu a v dobrém stavu, tak že to může mít cenu. Totiž takhle, já plánoval to auto zhruba po dvou letech prodat, ale určitě to znáte, přirostlo k srdci a nějak to nejde. Ale ta klimatizace je fakt potřeba, když chci jezdit dálky i jindy, než v noci. Auto má najeto poctivých 200 tisíc a věřím, že při nějaké rozumné údržbě může vydržet ještě alespoň dvojnásobek, tím pádem mi přijde, že dodělat tu klimatizaci má smysl, pokud chci auto zachovat. Ještě nějaké postřehy, nápady? Než začnu obvolávat inzeráty a shánět díly, není tu někdo, kdo by třeba měl díly, nebo chuť nějak pomoci, pokud má zkušenost? Děkuji.
  2. Je mi jasné, že ta přenosná klimatizace to nevychladí, ale zároveň doufám, že by mohla alespoň dodat čerstvý studený vzduch, tedy, že by to mohlo být snesitelnější. Pochopitelně bych se přikláněl k doinstalaci klimatizace, ale nemám moc cenovou představu za práci. Máte ještě někdo nějaké typy, či postřehy?
  3. Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám Octavii z roku 98, téměř v plné výbavě, s výjimkou ABS a bohužel právě klimatizace. Koupil jsem ji zhruba 4 roky zpátky a tehdy mi bohužel při nákupu nedošlo, jak je klimatizace důležitá - chyba prostě. No, auto mi přirostlo k srdci a tím pádem bych jej měl rád ještě dlouho, snažím se o něj starat, ale každoročně v létě to je docela šílené a já s ní docela dost jezdím i dálky a takhle je to skutečně obtížné. Rád bych našel nějakou možnost, jak ochladit vzduch v kabině v letních měsících. Kdysi jsem měl rozhovor s jedním mechanikem, který mi sice říkal, že se dodatečná montáž nevyplatí kvůli ceně, ale pokud bych sehnal auto, třeba jinak nepojízdné, s funkční klimou, možnost by tu byla. Ale nevím, nerad bych zase investoval zbytečně velké peníze, navíc ještě, kdyby to mělo bejt bez efektu, nebo to třeba pak ztrácelo na výkonu nebo se podělalo něco jiného. Jsou třeba možností nějaké přenosné klimatizace? Máte zkušenost? Nepředstavuju si účinek jako od klimatizace, ale aspoň nějaký studený čerstvý vzduch po dobu jízdy. Nějaké typy ke zmíněným možnostem? Nebo něco další možnosti? Byl bych vděčný, rád bych auto zachoval ještě dlouho, ale vidím, že ty léta bez toho moc nepůjdou. Existuje možnost?
  4. Dobrý den, mám dotaz ohledně střešního okna na své Octavii 1 (r.v. 1998). Vzhledem k jeho nefunkčnosti, mi přidělává spíše starosti, než cokoliv jiného. V servisu zjistili, že na koberečky zatéká po karoserii skrze něj, protože to tam nějak netěsní + ještě často, zejména při jízdě po dálnici skrze něj je slyšet silný aerodynamický hluk od větru a občas to okno nedoléhá tak, jak má a je potřeba ho tou kličkou manuálně upravit, protože na tlačítko už nefunguje. Rád bych okno nějak trvale zatěsnil kvůli vodě, taky odhlučnil a vyrovnal, aby nepůsobilo aerodynamický odpor. Máte nějaké nápady, jak to udělat? Zatmelit? Zasilikonovat? Použít nějaké vodotěsné odhlučnovací materiály? Budu rád za jakýkoliv nápad. Děkuji
  5. Zdravím, nechal jsem kontrolovat auto a vyšlo najevo, že by bylo dobré co nejdříve vyměnit vnější přední pravou poloosu. Dokázal by někdo určit cenu opravy (obecnou samozřejmě, je mi jasné, že záleží na servisu) a náročnost opravy? Jestli je to na chvíli, nebo jestli to může trvat dlouho. Popřípadě, asi mám na opravu spěchat, že?
  6. Zdravím všechny, již několikrát jste mi tady úžasně pomohli, tak bych se rád zeptal místních znalců na pár věcí. Plánuji si přehodit osvětlení z Octavie 2 (viz. foto 1), do své Octavie 1 (rok 98). Stávající osvětlení vepředu vypadá takhle: (toto tam je již z výroby) Podotýkám předem, že tlačítko pro střešní okýnko poslední, zhruba rok, nelze použít, neboť bylo pro nefunkčnost okýnka (kolejnice) odpojeno, takže je to tam vlastně reálně na nic. V zadní části jsme dodělávali světlo, protože tam nebylo, to vypadá takhle. Ovšem, v tomto případě se jedná víceméně pouze o kryt a v něm světelný chip (v reálu to není tolik vidět, jako na fotce, vypadá to lépe). Tento chip je napojený na přední osvětlení a v podstatě jen přenosem signálu kopíruje to, co dělá to přední světýlko, čili se ovládá jak otevřením dveří, tak rozsvícením vepředu. Rád bych na obě pozice umístil následující svítidlo: (Chybí mi ve voze čtečky a celkově možnost, aby si každý pasažér rozsvítil světlo jen pro sebe) Mám k tomu několik otázek, zejména pak na takové z vás, kteří s tím případně mají praktickou zkušenost. a) Vepředu - Myslíte, že po odstranění tlačítka na střešní okýnko se tato svítilna vejde do toho rámečku tam? (případně jiný nápad?) b) Vepředu&vzadu - Bude možno zapojit zvlášť prostřední světlo (na dveře a tlačítko) a zvlášť čtečky (ačkoliv Octavia 1 tuto možnost nenabízí [krom přední čtečky])? c) Kolik kabelů vlastně vede světlo v Octavii 1 a kolik v Octavii 2? Vzhledem k tomu, že to nové má 3 světla a to staré jen 2, očekávám rozdíl. Děkuji vám za typy. Hezký den
  7. Nene, mastný flek jsem neviděl, můžu ještě pro jistotu osahat všechno v místech, kudy by to teoreticky vyteklo a uvidím. Nicméně jsem preventivně objednal auto ještě na jednu kompletní prohlídku do autorizovaného servisu Škoda, no a tam snad řeknou, čím to je. Ten olej vyměním, snad to pomůže, ale ta prohlídka, ta se vždycky hodí, i z jiných důvodů. Moc děkuju za odpovědi, moc pomohlo.
  8. Obě možnosti mě napadly, ale přijde mi, že kdyby spojka špatně rozpínala, byl by problém v řazení jak tam, tak i zpátky, tedy na stupeň, i zpátky na neutrál (oprav mě, jestli se pletu). Jak jsem psal, je sice obtížnější řazení celkově, ale výrazně těžší je to ze stupňů na neutrál. A ta řadička, zkoušel jsem odendat do krytí a fyzicky z míst, kam lze vidět na ni netlačí nic, leda ještě někde, kde to není vidět. Mám 1.6, 74Kw
  9. Díky 🙂 Ne, s výfukem určitě ne, jednalo se víceméně krom výměny těch ostatních kapalin a filtrů jen o různý lehký práce, jako třeba seřízení dveří, výměna krytu motoru zespoda, prostě jen takový maličkosti.
  10. Ahoj, vrátila se mi moje Octavia ze servisu, kde byla na pravidelné prohlídce a nějak jsem si všiml, že po návratu (nejsem si jistý, jestli to dělalo i krátce předtím, možná ano, ale minimálně) se velice obtížně řadí, zejména z jednotlivých převodových stupňů zpět na neutrál. Se zpátečkou není téměř žádný problém. Ptal jsem se, zda-li měnili olej v převodovce, prý ne. Auto má najeto téměř 200 tis., čili se domnívám, že by mohlo být na čase jej vyměnit. Otázkou je, jestli to může pomoct a jestli je možné, že by ztratil účinnost v podstatě během pár kilometrů a takhle se to pokazilo. Takže vyměnit olej asi ano (?) a ještě případně něco? Nerad bych něco zanedbal, aby to pak nebylo mnohem dražší. Díky
  11. Na všechno se podívám osobně, i to předám do servisu, ale pořád si říkám, že kdyby tam teklo třeba oknem nebo pantem víka kufru, že by asi byla vidět i nějaká cesta, kudy tam zatýká, tj. že by nebyla mokrá jen ta podlaha samotná. Spíš si říkám, jestli tam nemůže téct úplně někudy jinudy, jestli tam třeba není vyústění něčeho v těch místech. Protože znám vícero lidí, kterým z neznámých důvodů zatýká zrovna na tohle místo, a nejedná se jen o Octavie.
  12. Mám tady jeden dotaz spojený s předchozí radou, po případě dotaz na další nápady. Mokro je skutečně jen na podlaze, ani na prazích a dneska dokonce ani na dveřích. Nemůže to tam jít někdy zepředu? Či zevnitř? Ze spoda? Už opravdu nevím. Přikládám fotky. PS: Dveře trochu nedoléhají, nechám to seřídit, ale nemyslím si, že to by byl ten problém. Taktéž tu gumu nechám napružit k autu, ale to by bylo mokro i jinde, kdyby to šlo odtud, ne?
  13. Děkuji, toto zní logicky, uplatním to.
  14. Ano, ty gumy mě napadly taky, děkuji za nápad!
×
×
  • Vytvořit...