Přejít na obsah

Ondrej202

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Ondrej202's Achievements

0

Popularita

  1. Zdravím, zvažuji i koupi Octavie s tímto motorem. Jaké máte, prosím, zkušenosti? Případně, jaká je životnost tohoto motoru? Děkuji.
  2. Zdravím, doteď jsem měl jedničkovou Octavku, s motorem 1.9 tdi 66 kW. Bohužel, Octavka bude muset skončit, a tak přemýšlím o jiném autě. Přemýšlím o jedničkovém Superbu. A tak bych se chtěl zeptat, přemýšlím buď o motoru 1.9 tdi 96 kW, anebo o nějakém 2,5 litru dieselu. Jaký na to máte názor – který motor byste doporučili, jak jsou na tom motory s údržbou a cenovkou? A jinak. Jaká je cená náhradních dílů na jedničkovém Superbu oproti jedničkové Octavce. Je cenovka výrazně vyšší? Děkuji za radu.
  3. Dobrý den, mám na míru dělané potahy na sedačku v Octavií první generace. Chtěl bych se zeptat, nemá čistě náhodou jedničkový Superb stejné sedačky, aby tam tyto potahy seděly? děkuji moc.
  4. Zdravím, zjistil jsem, že když se mi u mé Octavky zahřeje více chladící kapalina (třeba když auto nechám teďka v létě na slunci a ukazatel chladicí kapaliny zobrazí 90 stupňů), tak mi někdy dělá problém ji nastartovat. Otočím klíčkem, motor se někdy třeba trochu otočí, ale nenaběhne, občas se ani nepokusí otočit. Musím pak vždy chvíli počkat a třeba napotřetí mi motor naskočí. Už dříve mi někdo říkal, že to může být spínačka nebo startér, ale poté jsem zjistil, že se to děje opravdu jen, když je trochu víc nahřátá chladící kapalina. Mám nechat vyměnit tyto dvě věci, nebo to může být ještě něčím jiným? Díky za odpověď, Ps. alternátor a baterka měněny před dvěma lety.
  5. Dobrý den, moje Octavia, rok výroby 2002, občas nejde nastartovat. Zkrátka otočím klíček, motor se ani nepokusí otočit. Stačí vydržet třeba 5 sekund a najednou v pohodě nastartuju, motor naskočí z ničeho nic krásně. Stává se to poslední dobou poměrně často. Ps. baterka je stará dva roky a alternátor je měněn před rokem. Diagnostiku nemám. moc děkuju za nápady. Mám to dát do servisu, nebo někoho napadá, zda to není nějaká blbost?
  6. Zdravím. nemáte někdo zkušenosti s přidáváním subwooferu do kufra jedničkové Octavky? Napadá někoho, odkud by bylo možné vzít 12 V napájení a kudy je nejlepší táhnout kabely od rádia k subwooferu? Moc děkuji za rady!
  7. Dobrý den, nikde jsem nenašel postup, jak vyměnit spínač pro výhřev sedaček v jedničkové Octavce. Předpokládám, že jen stačí spínač vyndat za pomoci šroubováku, ale chtěl bych se ujistit, že je to opravdu tak. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Děkuji.
  8. Děkuji moc. A ty lopatky je možné vyměnit, pokud s tím zajedu do servisu?
  9. Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu. Už nějakou dobu se potýkám s problémem, kdy mi na dálnici moje Octavia 1.9 tdi, 66 kW, padá do nouzového režimu (při asi 2800 otáčkách přestane motor táhnout a musím shodit klíček, aby se to napravilo). To samé mi to dělá v kopci na třetí a čtvrtý rychlostní stupeň, když se přiblížím k 2800 otáčkám. Automechanik mi vyměňoval hadičky turba a tři ventily za úplně nové. Ale ani to problém nevyřešilo. Nenapadá, prosím, někoho, čím to mohlo být? Děkuji za rady.
×
×
  • Vytvořit...