Přejít na obsah

Prosím radu...

Guest yazzzerrr

Doporučené příspěvky

Guest yazzzerrr

Ahoj,

mám pár dotazů:

1) interval výměny rozvodů (mám najeto 113 000km, a nikde jsem nenasel kdy se mění... - ani v manuálu)

2) pokud auto déle stojí (cca 2 dny ale ne vždy) a zaprší tak mi tak 200m po rozjezdu sem tam vynechá 3 válec (diagnostika hlásí - sporadická závada - chyba

zapalování 3 válce), kolikrát ani neblikne závada motoru. Nevíte někdo co by to mohlo být? (mechanik mi tvrdil že mi probíjí kabel od svíčky do zapalování)

vyměnil je (kabely) a závada přetrvává, svíčky prý byly měněny v 60 000km

3) Když jsem jel před 14 dny na dovolenou tak mi zničeho nic po 100km jízdy začal znova vynechávat 3 válec, ale tentokrát víc a skoro to ani nezrychlovalo. podezříval jsem čerpadlo a tak jsem natankoval plnou nádrž (zlobilo to při půlce) a auto se doteď chová úplně normálně a to už jsem měl i daleko pod půlkou nádrže. (diagnostika hlásila - sporadická chyba - něco něco příliš bohatá směs) Máte někdo nějaký nápad? Co by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři

Výměna rozvodů se u motorů 1.6 74 a 75 kW dělá při 120.000 km.

Překontroluj průchodnost zapalovacích kabelů, jejich zapojení (obě strany :) ) ), zkontrolu čistotu a oxidaci kontaktů, samozřejmě mrkni i na stav elektrod zapalovacích svíček, protože pokud byly měněny v 60.000 km a máš najeto 113.000 km, tak už asi bude po nich... ;)

Souvislost s tankováním a závadami je nezvyklá, každopádně překontroluj funkci čerpadla, regulátoru tlaku paliva, zapalovacího modulu a hlavně lamda sondy.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
  • o 4 roky později...

Nechce se mi zakládat nové téma a odpověď na moji otázku jsem zatím nikde nenašel. Na oktávkách je docela hodně šroubů na 12 hranné ořechy, například poloosy jsou 32 a dvanáctihranný pokud se nepletu? No a nyní jsou 12 hranné potřeba i při rozvodech? Než se do toho pustím ať si nakoupím oříšky, mám vše klasické šestihranné.

Děkuji.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...