coplos Odesláno Listopad 5, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2011 Ahoj, koupil jsem nový mobil (Nokia N8) a mám problém se spárováním s GSM III. Neustále to po mě chce PIN a píše chyba registrace SIm-navíc RSAp zůstane po odpojení zapnutý. Předtím Nokia 86 a všechno chodilo korektně. Dík za názory-docela mě to prudí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Listopad 6, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2011 a kdyz das ten PIN na SIMkartu tak to napise tu hlasku ? V telefonu mas rezim vzdalene SIM povoleny ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 6, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2011 coplos: Co máš za verzi FW? Pokud nemáš aktuální (Belle) tak N8 aktualizuj. Btw přesunul bych to o patro níž. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
coplos Odesláno Listopad 7, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 7, 2011 a kdyz das ten PIN na SIMkartu tak to napise tu hlasku ? V telefonu mas rezim vzdalene SIM povoleny ? RSAP mám povolen. coplos: Co máš za verzi FW? Pokud nemáš aktuální (Belle) tak N8 aktualizuj. Btw přesunul bych to o patro níž. Dal jsem aktulizovat FW a vypnul jsem vyžadování PIN a zatím to šlape. P.S. Jen mi to někdy píše - chyba SIM karty, ale to asi bude záležitost telefonu..nebo operátora a jeden postřeh- N8 má výrazně horší příjem (v místech, kde jsem se N86 dovolal se teď nedovolám-slabý signál). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milhausek Odesláno Listopad 8, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2011 blbost, pokud máš rsap tak nemá telefon s příjmem nic společného 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 8, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2011 Možná to s tím přjmem myslí všeobecně. Ta aktualizace pomůže s tím ne-odpojováním rSAP a s tou sim bude chyba jinde, zkus jinou simkartu a pokud to s ní bude OK tak bych zašel za opem ať vytlačí novou simku ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
coplos Odesláno Listopad 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 10, 2011 Možná to s tím přjmem myslí všeobecně. Ta aktualizace pomůže s tím ne-odpojováním rSAP a s tou sim bude chyba jinde, zkus jinou simkartu a pokud to s ní bude OK tak bych zašel za opem ať vytlačí novou simku ;) Jj, jak říkáš-obecně horší příjem. Ale jinak s N8 spokojenost, sice nemá android, ale zase maká s Bolerem na RSAP. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Listopad 10, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2011 Tak i android maka v rSAP, ja problemy s prijmem slysim posledni dobou od vsech lidi obecne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
coplos Odesláno Listopad 12, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 12, 2011 anebo už výrobci automaticky počítají s tím, že je všude dobrý signál....a to teda není, zvlášť na vysočině 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Listopad 12, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2011 anebo ubrali na výkonu vysílače 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Listopad 15, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2011 Ahoj, koupil jsem nový mobil (Nokia N8) a mám problém se spárováním s GSM III. Neustále to po mě chce PIN a píše chyba registrace SIm-navíc RSAp zůstane po odpojení zapnutý. Předtím Nokia 86 a všechno chodilo korektně. Dík za názory-docela mě to prudí. Mam N8ku v mem LKcku (kde je GSMIII s rSAP) jiz pres rok, absolutne zadny problem, telefon paruj pres Maxik (ne pres Columbus, pokud ho mas), v tom menu, kde zadavas PIN nalistuj myslim volbu "Ulozit", ne OK, jinak budes priste PIN zadavat znovu, jako doted. Ono je asi vubec skoda, ze jsi si neprecetl navod ke GSMIII, je to tam dobre vysvetleno... Take jsem s tim mel kdysi problem ;) ...vypnul jsem vyžadování PIN a zatím to šlape... ...a jeden postřeh- N8 má výrazně horší příjem (v místech, kde jsem se N86 dovolal se teď nedovolám-slabý signál). Nesmysl, jen si PIN opet nahod, nebo se Ti to nemusi vyplatit. Nastav si PIN v GSM dle vyse uvedeneho. A jak uz nekdo uvedl (myslim "milhausek"), GSM III je samostatny autotelefon (pro neznale tedy zadna handsfree), ktera si z Tveho mobilu pres rSAP bere jen autentifikaci SIMky, aby nemusela mit vlastni SIMku. V tu chvili je vykonova VF cast mobilu zcela vypnuta a telefonuje GSMIII, mimoch. velmi vykonna i tam, kde se normalni mobil nechyta. Ale Ty jsi mel jiste na mysli telefonovani primo s N8, a trochu jsi to tady "spojil", coz nekteri asi nepochopili... V telefonu mas rezim vzdalene SIM povoleny ? Kdyby nemel, k zadani PINu na Maxiku by se vubec nedostal... Co máš za verzi FW? Pokud nemáš aktuální (Belle) tak N8 aktualizuj. No to je jiz vylozeny blabol, N8ka fungovala s GSMIII odjakziva, tzn. se zakladnim Symbianem 3, tak i se soucasnou Annou. Zadna Belle (s vyjimkou nejakych neoficialnich hacku) pro N8 zatim nebyla uvolnena, a neni potreba... Donedavna (takrka rok) jsem jezdil s puvodni instalaci S3, nez prisla Anna, a zadny problem. Ale beru to jako mladicke nadseni :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 15, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2011 (upraveno) Člověče ty seš dokonalej, jedinej blábol kterej sem tu plácnul je Belle a za to se ti omlouvám, chtěl jsem napsat Anna a napsal sem Belle. Holt už nejsem nejmladší a ve stejný den sem se dost dlouho motal kolem neoficiální verze Belle, toť vše na mou obranu. No to je jiz vylozeny blabol, N8ka fungovala s GSMIII odjakziva, tzn. se zakladnim Symbianem 3 Ten blábol tu vypouštíš ty, nevím jak moc se zajímáš o Symbian ale to že to tobě funguje od začátku bez problémů neznamená že to jiným nemohlo dělat to co je popsáno zde ale i jinde a u jedný E7 sem měl tu čest to vyzkoušet, žádná obnova továrního nastavení ani trojhmat (samozřejmě i s formátem E:) to nespravil ale až aktualizace ano. On má totiž Symbian jednu kouzelnou vlastnost, "co kus, to originál" a každej se dokáže ve stejný situaci zachovat jinak Nesmysl, jen si PIN opet nahod, nebo se Ti to nemusi vyplatit. Tady by mě zajímalo proč? btw když už jsi tak znalej tak bys mohl mít i ^ u trojky :) , jinak jestli máš víc poznatků rád se přiučím ;) Upraveno Listopad 16, 2011 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Listopad 16, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2011 ...jedinej blábol kterej sem tu plácnul je Belle a za to se ti omlouvám, chtěl jsem napsat Anna a napsal sem Belle. Holt už nejsem nejmladší a ve stejný den sem se dost dlouho motal kolem neoficiální verze Belle, toť vše na mou obranu. Ten blábol tu vypouštíš ty, nevím jak moc se zajímáš o Symbian ale to že to tobě funguje od začátku bez problémů neznamená že to jiným nemohlo dělat to co je popsáno zde ale i jinde a u jedný E7 sem měl tu čest to vyzkoušet, žádná obnova továrního nastavení ani trojhmat (samozřejmě i s formátem E:) to nespravil ale až aktualizace ano. On má totiž Symbian jednu kouzelnou vlastnost, "co kus, to originál" a každej se dokáže ve stejný situaci zachovat jinak Tady by mě zajímalo proč? btw když už jsi tak znalej tak bys mohl mít i ^ u trojky :) , jinak jestli máš víc poznatků rád se přiučím ;) Pleteš tady "pátý přes devátý", takže "polopatě" - Anna je tu někdy od srpna letošního roku, N8 v CZ se prodává od 11/2010, a mraky uživatelů s N8kou a pokročilým GSMIII autotelefonem žádné problémy tohoto telefonu ve spojení s tímto autotelefonem (mající původ v původním Symbianu3) neměli. Takže k tomu ani Annu (ani Belle) nepotřebovali. Jestli někdo něco měl, většinou to mělo původ v uživatelově neznalosti s nastavením párování atd.. Jako zde popsaný problém. I na tomto foru, i na starem jich je docela dost, nikdo nic takoveho nepopisoval. Nehovořím o nějakých jiných Tvých potížích s tímto telefonem, byla řeč o spolupráci N8ky (přes rSAP) s GSMIII. A o žádné E7ce zde také řeč nebyla, mohl by jsi si to zpětně přečíst. Skoro pochybuji, že Ty osobně máš s tímto spojením (N8 + GSMIII) jakkoukoliv OSOBNÍ zkušenost, vypadá to na nějakou "jedna paní povídala"... Klidně zde popiš své konkrétní negativní zkušenosti s N8kou připojenou k GSMIII přes rSAP, nic takového zatím od Tebe nezaznělo. A používat telefon bez PINu ? To se snad ani nemusí komentovat, klidně si s ním dělej co chceš, je to Tvůj problém . A apropó, ani já nejsem nejmladší a nikdy se na to nevymlouvám... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 16, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2011 (upraveno) většinou to mělo původ v uživatelově neznalosti s nastavením párování atd.. jj jedna veliká pravda ;) I na tomto foru, i na starem jich je docela dost, nikdo nic takoveho nepopisoval. Pádný argument na to že jinde to být nemohlo a pravděpodobně se jedná o "jedna paní povídala". Skoro pochybuji, že Ty osobně máš s tímto spojením (N8 + GSMIII) jakkoukoliv OSOBNÍ zkušenost, O tomhle nepochybuj protože osobní zkušenost se spojením N8 + GSMIII zatím opravdu nemám a čerpám i ze zkušeností jiných majitelů N8, ne "jedný báby" či nováčků ale zkušených symbianistů :) A o žádné E7ce zde také řeč nebyla, mohl by jsi si to zpětně přečíst. Číst opravdu umím a mezi N8 a E7 je tak propastný rozdíl v systému že je každý úplně jiný a bylo to myšleno tak jak sem to napsal, zažil sem to u telefonu se stejným systémem. Ale Ty jsi mel jiste na mysli telefonovani primo s N8, a trochu jsi to tady "spojil", coz nekteri asi nepochopili... Čti zpětně, tohle už tu autor vysvětlil což jsi ty zřejmě nepochopil. A apropó, ani já nejsem nejmladší a nikdy se na to nevymlouvám... ;) Já jo, nejsem dokonalej :D A k používání PINu v dnešní době opravdu nemám důvod ;) Upraveno Listopad 16, 2011 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 17, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2011 Tak sem si dal v práci tu práci pročíst na starém fóru, jak ho ty zveš, opravdu hodně stran a ty jsi fakt omicrone machr a víš jaké problémy jsou kolem Symbianu ^3 a GSM III, smekám nad tvými vědomostmi a prosím tě, nemohl by jsi mi prozradit jak to všechno děláš že s tím máš takový zkušenosti? Kam jinam na to chodíš když se na SH ani tady o tomto nediskutuje (N8 + GSM III), nebo mi snad něco uteklo? Chtěl bych ty vědomosti a zkušenosti taky tak nějak získat, nebo snad čerpáš jen ze své zkušenosti s N8 + GSM III v tvým nadupaným L&K? Tomu ale nevěřím, to bys nebyl tak silný v kramflecích. Díky za jakékoliv poznatky ;) A jak uz nekdo uvedl (myslim "milhausek"), GSM III je samostatny autotelefon (pro neznale tedy zadna handsfree), ktera si z Tveho mobilu pres rSAP bere jen autentifikaci SIMky, aby nemusela mit vlastni SIMku. Pokud toto uvedl "milhausek" tak ty jsi to po něm opakoval ve většině svých postů kolem GSM III, teď mě děsně mrzí že sem to já vůl nepočítal Opakování je holt matka moudrousti Omlouvám se fóru za spam, ale tohle se prostě nedalo vydržet, už končím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Listopad 17, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2011 Pokud toto uvedl "milhausek" tak ty jsi to po něm opakoval ve většině svých postů kolem GSM III, teď mě děsně mrzí že sem to já vůl nepočítal Opakování je holt matka moudrousti... Ty jsi asi opravdu nejaky divny clovek, ktery nedokaze prijmout kritiku? Kdyz Ti dosly vecne argumenty, zacnes tady urazet a vylivat sragory, a to zcela neopodstatnene? O GSMIII a tom jak funguje s N8 jsme si tu psali jiz davno, davno, tak moc nevyskakuj na zaklade toho, co jsi si tady precetl neco vcera, nebo prevcirem. Ja na rozdil od Tebe presne vim co ve svem aute mam a vyjadruji se jen k tomu - nevnucuj nam, co ten telefon mame a dlouhodobe SKUTECNE pouzivame spolecne s GSMIII nejake sve zakomplexovane pochybnosti, ktere znas jen z doslechu. Pochopil jsem, ze nemas ani tu jednotku GSM III, takze smysl Tvych prispevku a rad me opravdu unika... Na rozdil od Tebe jsem "coplosovi" poradil co dela spatne, ty jsi mu "radil" nesmysly ohledne zatim pro N8 neexistujiho update Belle (opakuji - pro GSMIII neni potrebny ani ten predchozi Anna). Co k tomu jeste dodat, myslis si stale, ze mas pravdu ? A mimoch. problematika GSMII a GSMIII ma opravdu sve vlastni thready (tady nebo na ŠH), take neni co dodat... Uz jsem z toho take znechucen, uz me rovnez neodpovidej... Ale take jsem se pobavil, a trochu probral z vecerni letargie, jak Te to moje, Tvymi slovy "nadupaný L&K" tak sere :D Neboj se, po zime pujde asi do sveta... Howgh 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 17, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2011 Tak a uz klid ju roztrhejte si obcanky a bude to.. Jrstli mate nejake osobni problemy reste to pres SZ... Ju dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
coplos Odesláno Listopad 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 18, 2011 Pěkný konstruktivní dialog...... P.S. Ale pár postřehů je zajímavých a použitelných. Díky všem. P.S. Už to šlape korektně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Listopad 18, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2011 P.S. Už to šlape korektně. Pomohlo to ulozeni PINu na MaxiDOTu, resp. co jsi mel nastaveno spatne ? Prenasi Ti to z N8 do GSMIII seznamy prich., odch. a zmeskanych hovoru, vc. identifikace ze seznamu ? Pak je vse v poradku, chodi to tak i me. Jinak si samozrejme PIN v telefonu muzes nechat, je to jiste bezpecnejsi :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 18, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2011 Reagovat budu už jen naposledy bez trhání občanky :) Pokud si myslíš že jde o urážení tak jsi začal ty, stačí si zpětně přečíst vlákno, nastoupil jsi jako mistr světa s tím že vše funguje bez problémů protože tobě to tak funguje s "tvou" N8 odjakživa, pokud máš na mysli i jiné kusy N8 tak je to i z mého pohledu pouze z doslechu, a pokud s tím má někdo jinej problém tak je to jen v nastavení a vůbec nepřipouštíš že se může objevit chyba i jinde, to že nemám ve svým autě GSM III neznamená že k němu nemám přístup, opravdu tak vybavený auto nemáš jen ty, Symbian umí udělat slušnej zákys jak s GSM od škodovky tak se spoustou jinejch sraček. To že sem už na něco takovýho narazil neznamená že tu chci machrovat ale jen sem poradil aktualizaci OS která už jinde pomohla ale dost opakování, stačí číst. Jde o to že ty si nekompromisně myslíš že pravdu máš jen ty a bohužel se stále jen trapně opakuješ. Update Belle pro tvou informaci existuje už dávno, jen ještě není oficiálně přes srágoru PC Suite, Ovi Suite či NSU. O vláknech s touto tématikou mám přehled a jen sem v nich od začátku pročetl "tvé" posty a pobavil jsi i ty mě i když neříkám že v nich píšeš bludy! Tvá L&K mě opravdu nesere, naopak ti ji, jako i každýmu, přeju ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Listopad 19, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2011 No comment 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.