Přejít na obsah

Problém s motorem, netáhne a cuká

Guest Milousek

Doporučené příspěvky

Jedná se o Fabia 1.2 HTP 40 kW, motor netáhne, při motorem bržděném dojezdu a následné akceleraci se motor dusí a cuká, toto cukání se občas objevuje i delší jízdě např po dálnici, v jednu chvíli už jsem myslel, že ani nedojedu když výpadky byly cca 3-4 vteřiny a pak se zas rozjelo. Mám s tím problém už od jara a poslední dobou se to stupňuje, mám i zvýšenou spotřebu přibližně o jeden litr. Třikrát se za tu dobu rozsvítila kontrolka motoru a pokaždé zas za nějakou dobu zhasla, na diagnostice to hlásí pouze problém s bohatou směsí paliva jinak nic. Mechanik už vyměnil vstřiky, klapku, palivové čerpadlo, chtěl vyměnit i katalyzátor, ale po vyjmutí lambdy se mu tento nezdál vadný (čisté cihlové opálení sondy). Při studeném motoru se mi zdá, že je motor OK, nejvíce se to projevuje při delších jízdách.

Snad už se někdo s tímto problémem setkal a poradí ... ještě jsem si vzpoměl motor už nestartuje tak svižně jak jsem byl zvyklý,předtím stačilo jen jednou otočit a teď je to jak kdyby už umíral :(

Odkaz ke komentáři

No měli jste začít tím, že změříte tlaky ve válcích, kolik to má najeto?

Jak readiness kód - tam rozhodně nebudou nuly?

Tlaky měřil hned na začátku na jaře, nebyly až tak špatné. Tohle už je druhý motor, ten první byl odvařený po 110000 km. Ten druhý měl najeto před výměnou asi 30000 (podle prodejce, ale asi nekecal byl to už ten z nové fabie), nyní mám najeto 180000, takže má nejeto okolo 90000 km.

Problém bude asi někde jinde, protože se tato závada objevuje jen občas.

Odpoledne za ním zajdu aby to znova napíchnul na diagnostiku a napíšu o jaké chyby jde.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...