rasto77 Odesláno Prosinec 30, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2011 Čaute, O II 1,9 tdi 77 kW typ BLS. Pred mesiacom som mal menený rozvodový remeň spolu aj s vodnou pumpou a teraz som zistil, že ak auto stoji v garaži jeden deň, tak pri naštartovaní (studený motor) do zahriatia motora sa ozýva z remeňa alternátora také tiché pískanie na voľnobeh. ak sa motor zahreje tak to nepočuť. Viete poradiť čo by to mohlo byť a aké následky môže to priniesť? Je nutná výmena remeňa okamžite? Ďakujem za vaše názory. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Prosinec 31, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2011 Toe divné vypadá to na napínací kladku alternátoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Prosinec 31, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2011 Může to být taky volnoběžka na alternátoru.Mně to dělalo to samý. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Prosinec 31, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2011 Jj taky ,ale to po tom prokluzuje a svítí i dobíjení na palubce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Prosinec 31, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2011 nemusi svitit, ja to mel taky, Garny to odhalil pri vymene rozvodu. Zeptej se mechanika co to delal jak vypadala volnobezka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Prosinec 31, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2011 Mně nic nesvítilo,jenom to pískalo a chrastilo.Koupil sem novou za 1000,- 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rasto77 Odesláno Leden 1, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 1, 2012 Páni, zajtra ide za mechanikom a opytam sa na tu volnobežku.Ešte jedna vec by ma zaujimala. Môžem zatiaľ takto jazdiť? Dík za vaše postrehy, potom poviem čo bol za problem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Leden 1, 2012 Sdílet Odesláno Leden 1, 2012 Zkus ten řemen sundat a znovu nasadit, stalo se mi kdysi u feliny, že po nasazení si nesedl úplně ideálně a pak toto dělal. Sundal jsem ho, nasadil znovu a byl klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rasto77 Odesláno Leden 2, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 2, 2012 Pozdravujem, tak dnes som s mechanikom čo mi robil rozvody preberal môj problem s tým pískaním alternátora. Povedal mi,že môžem vyskúšať voľnobežku či je v poriadku pomocou šrubováka, ktorým sa cez medzeru dostanem na rotor a pootočím ním v smere remenice doprava a na druhu stranu sa nemože otočiť. - to je O.K. a ešte dodal, že VOĹNOBEŽKU POČUŤ HLAVNE VTEDY, KEĎ SÚ KOLESÁ VYTOČENÉ - je to pravda? Takže voľnobežka by to nemala byť, no neviem či to nebude napínacia kladka - dúfam že nie No a zároveň mi odkázal, že to môže byť remeň - auto má najazdené 115 tis. ČO VY NATO? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Leden 2, 2012 Sdílet Odesláno Leden 2, 2012 Já bych si hlavně otevřel kapotu a poslech odkud to jde,a né cpát někam šroubováky A můžu tě ujistit,že když je vonoběžka v háji,tak rachtá a kola na to nemají vliv. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.