Přejít na obsah

Remeň alternátora

Doporučené příspěvky

Čaute,

O II 1,9 tdi 77 kW typ BLS.

Pred mesiacom som mal menený rozvodový remeň spolu aj s vodnou pumpou a teraz som zistil, že ak auto stoji v garaži jeden deň, tak pri naštartovaní (studený motor) do zahriatia motora sa ozýva z remeňa alternátora také tiché pískanie na voľnobeh. ak sa motor zahreje tak to nepočuť.

Viete poradiť čo by to mohlo byť a aké následky môže to priniesť? Je nutná výmena remeňa okamžite?

Ďakujem za vaše názory.

Odkaz ke komentáři

Pozdravujem,

tak dnes som s mechanikom čo mi robil rozvody preberal môj problem s tým pískaním alternátora.

Povedal mi,že môžem vyskúšať voľnobežku či je v poriadku pomocou šrubováka, ktorým sa cez medzeru dostanem na rotor a pootočím ním v smere remenice doprava a na druhu stranu sa nemože otočiť. - to je O.K.

a ešte dodal, že VOĹNOBEŽKU POČUŤ HLAVNE VTEDY, KEĎ SÚ KOLESÁ VYTOČENÉ - je to pravda?

Takže voľnobežka by to nemala byť, no neviem či to nebude napínacia kladka - dúfam že nie

No a zároveň mi odkázal, že to môže byť remeň - auto má najazdené 115 tis.

ČO VY NATO?

Odkaz ke komentáři

Já bych si hlavně otevřel kapotu a poslech odkud to jde,a né cpát někam šroubováky :wallbash:

A můžu tě ujistit,že když je vonoběžka v háji,tak rachtá a kola na to nemají vliv.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...