Přejít na obsah

Samovolné spouštění dvou ventilatoru na chladiči

misanek1

Doporučené příspěvky

Já to měl u OII to samé-vadné čidlo teploty na chladiči.Pozor,odpojení čidla nepomohlo,výměna ano.Va Vasu jsme sledovali průběh teploty.Ukazovalo OK a najednou hodilo -50 stupňů-klasicky v závadách se nezapsalo

Diky za odpoved,cidlo se nachazi dole na chladici,barva seda ze?da se nejak ty ventilatory odpojit?

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

jak to dopadlo s tou závadou? Já mám ode dneška to samé pořád točí ....

Takže, po výměně čidla se vše opakovalo pořád dokola. Pomohla až výměna ventilátoru. Pro všechny co mají podobný problém - ve ventilátoru NENÍ ŘJ není tam žádná komunikace je to obyčejný regulátor napětí krerý prostě odejde. Jinak pro nouzové odpojení slouží pojistka naboku pojistkovky třetí z leva 50A. Ta odpojí přívodní kabel k ventilátoru. Vše se dá vyměnit zezadu od motoru a ne jak tvrdí servis "předek ven". Zde pár fotek jak to uvnitř vypadá ..... :palec:

post-19305-0-88211000-1376760406_thumb.jpg

post-19305-0-45422400-1376760474_thumb.jpg

post-19305-0-34590200-1376760551_thumb.jpg

post-19305-0-75587100-1376760603_thumb.jpg

post-19305-0-81096400-1376760661_thumb.jpg

post-19305-0-03788300-1376760701_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
Guest alchemist

caute mam podobny problem ale mne sa pustia ventilatory pri 90 stupnoch a tocia sa stale pokym nevypnem zapalovanie, ale ked mam motor studeny tak sa netocia, zacnu sa tocit ked dosiahnem prevadzkovu teplotu, co moze byt vadne? :)

Odkaz ke komentáři
  • o 6 let později...

Po ranním startu zjistím, že se mi samovolné spustily oba ventilátory O2 2.0TDI,4x4 (BMM) po ujetí 50 km si všimnu, že špatně ukazuje teploměr (je u řidiče pod mřížkou vedle mlhovky). Snímač venkovní teploty ukazoval nižší teplotu nebo vůbec žádnou - - - -. Po mechanické manipulaci se snímačem se zaaretoval na - 45°C, což znamená nejnižší možnou hodnotu a tedy i to, že je přerušeno vedení k čidlu venkovní teploty. Po opravě vedení se vše vrací do normálu, ventilátory OK. Řídící jednotka motoru spustí ventilátory jako ochranu při přerušené komunikaci čidla venkovní teploty (mimo dalších opatření

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...