misanek1 Odesláno Prosinec 30, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2011 Auto zamklé,studený motor-samovolné spuštění dvou ventilátoru na chladiči až do vybití baterie?????po zapnuti zapalovani se vypnou,nebo po vytazeni rele!!oktavia2 2004,1.9 77kw climatronic,pomuže nekdo??dojedu ov,fm a okoli 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Prosinec 30, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2011 (upraveno) Já to měl u OII to samé-vadné čidlo teploty na chladiči.Pozor,odpojení čidla nepomohlo,výměna ano.Va Vasu jsme sledovali průběh teploty.Ukazovalo OK a najednou hodilo -50 stupňů-klasicky v závadách se nezapsalo Upraveno Prosinec 30, 2011 uživatelem cosby 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misanek1 Odesláno Prosinec 30, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2011 Já to měl u OII to samé-vadné čidlo teploty na chladiči.Pozor,odpojení čidla nepomohlo,výměna ano.Va Vasu jsme sledovali průběh teploty.Ukazovalo OK a najednou hodilo -50 stupňů-klasicky v závadách se nezapsalo Diky za odpoved,cidlo se nachazi dole na chladici,barva seda ze?da se nejak ty ventilatory odpojit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Prosinec 30, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2011 odpojoval jsem to pojistkou v Eboxu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misanek1 Odesláno Prosinec 31, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2011 odpojoval jsem to pojistkou v Eboxu F38 Ventilator cladiče,ventily Amp10?myslis tuhle pojistku?http://www.scribd.com/doc/38845380/%C5%A0koda-Octavia-II-Navod-k-obsluze..strana 239. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Prosinec 31, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2011 To ž si nepamatuji.Jinak příčin může být i více,např.vadná ŘJ ve ventilátoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
135vas Odesláno Srpen 9, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2013 jak to dopadlo s tou závadou? Já mám ode dneška to samé pořád točí .... Takže, po výměně čidla se vše opakovalo pořád dokola. Pomohla až výměna ventilátoru. Pro všechny co mají podobný problém - ve ventilátoru NENÍ ŘJ není tam žádná komunikace je to obyčejný regulátor napětí krerý prostě odejde. Jinak pro nouzové odpojení slouží pojistka naboku pojistkovky třetí z leva 50A. Ta odpojí přívodní kabel k ventilátoru. Vše se dá vyměnit zezadu od motoru a ne jak tvrdí servis "předek ven". Zde pár fotek jak to uvnitř vypadá ..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest alchemist Odesláno Říjen 9, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2014 caute mam podobny problem ale mne sa pustia ventilatory pri 90 stupnoch a tocia sa stale pokym nevypnem zapalovanie, ale ked mam motor studeny tak sa netocia, zacnu sa tocit ked dosiahnem prevadzkovu teplotu, co moze byt vadne? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rbq Odesláno Únor 28, 2021 Sdílet Odesláno Únor 28, 2021 Po ranním startu zjistím, že se mi samovolné spustily oba ventilátory O2 2.0TDI,4x4 (BMM) po ujetí 50 km si všimnu, že špatně ukazuje teploměr (je u řidiče pod mřížkou vedle mlhovky). Snímač venkovní teploty ukazoval nižší teplotu nebo vůbec žádnou - - - -. Po mechanické manipulaci se snímačem se zaaretoval na - 45°C, což znamená nejnižší možnou hodnotu a tedy i to, že je přerušeno vedení k čidlu venkovní teploty. Po opravě vedení se vše vrací do normálu, ventilátory OK. Řídící jednotka motoru spustí ventilátory jako ochranu při přerušené komunikaci čidla venkovní teploty (mimo dalších opatření) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 1, 2021 Sdílet Odesláno Březen 1, 2021 (upraveno) Častou závadou výpadku čidla venkovní teploty není chyba čidla ani vedení, ale vada panelu přístrojů, která lze naštěstí opravit. Upraveno Březen 1, 2021 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek 73 Odesláno Leden 2, 2024 Sdílet Odesláno Leden 2, 2024 Dobrý den mám Oct.2 2009 2.0 tdi 103kW 16V BKD. A mám stejný problém. Po vytažení klíčků ze zapalování se spustí ventilátor chlazení a jede až do vybití baterky. Prosím o radu jak na to? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.